Hoe kan ik contact maken met verschillende soorten engelen (zoals aartsengelen en beschermengelen)? Hoe kan ik de engelen en ‘gidsen' aanroepen en met ze praten? Hoe kan ik om hulp vragen aan de engelen? Hoe kan ik ze zien en voelen? Dit artikel geeft antwoord op al deze vragen. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Wat is de betekenis van ‘engelen' en ‘gidsen'?

Engelen, wat is de betekenis daarvan? Het woord engel betekent boodschapper. Deze hemelse wezens zien het als hun belangrijkste missie om je te ondersteunen, te helpen en met je te communiceren in het zielendomein. Jij kunt met ze communiceren door middel van gebedjes en andere maniertjes die je in dit artikel gaat ontdekken.

Daarnaast kun je hulp inroepen van gidsen. In tegenstelling tot engelen, hebben veel gidsen ook zelf een aardse ervaring gehad: ze waren ooit een mens geweest. Je overleden dierbaren zijn bijvoorbeeld gidsen! Bij gidsen is er daarnaast sprake van tweerichtingsverkeer: zij kunnen jou helpen, en jij kunt hen helpen in hun spirituele ontwikkeling door ze te erkennen en te bedanken.

Tip 1 – Wees (voor)bereid om engelen en gidsen ieder moment om je heen te voelen

Weet dat engelen en gidsen altijd om je heen zijn. Je engelen bezoeken je honderden keren per dag! Kun jij ze voelen? Dit is de belangrijkste boodschap van Sonia Choquette. Ze legt onder andere in haar boek ‘Vraag Je Gidsen' uit dat je ze op ieder moment van de dag kunt voelen omdat ze je continu willen bezoeken en helpen.

Er wordt op je gelet, op een heel liefkozende manier…

Tip 2 – Engelen houden van visite: maak jezelf op voor visite!

Misschien zag je het woordje ‘bezoeken' in de vorige tip: je engelen bezoeken je. En wat doe je als je visite krijgt? Je draagt je mooiste kleren, haalt het mooiste servies uit de kast en je zorgt voor een opgeruimd huis. Engelen houden ervan als ze welkom zijn! Zorg er dus voor dat je er schoon en verzorgd bent. De engelen zullen je dan veel vaker bezoekjes gaan brengen.

Tip 3 – Gebruik je intuïtie om contact te maken met de engelen

engelen en gidsen

Onze eigen ziel is miljoen keer sterker dan onze engelen. Zij zijn onze assistentie. Wij zijn grootse glorieuze wezens. Onze engelen willen dat we dat eindelijk zien en dat we van onszelf houden zoals zij van ons houden.

Je hebt je eigen intuïtie (ziel) nodig om verbinding te maken met de engelen. Jouw ziel is verbonden met andere zielen én de heilige geest. En zij willen je helpen. Voordat je verbinding maakt met engelen en gidsen, moet je verbinding maken met je eigen ziel. Je kunt alleen maar via je eigen ziel – je eigen creatieve kracht – contact maken met de zielenwereld.

Gidsen en engelen spreken met je hart, niet met je ego. Ze spreken enkel met je ziel.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Kijk daarentegen naar de eigenschappen van het geconditioneerde ego. Kun je daarmee iets creëren? Gebruik dus je intuïtie om contact te maken met de engelen. Hoe? Stem af en luister naar je innerlijke stilte. Dus niet op woorden maar op frequentie, ritme, ruimte en stilte. Ook vind je hier tientallen andere manieren om op je intuïtie af te stemmen.

Je belangrijkste gids is je eigen ziel (hogere zelf / intuïtie). De andere gidsen ondersteunen jouw connectie met je hogere zelf.

Tip 4 – Leg je hand op je hart en vraag om hulp aan de engelen

‘Gidsen, engelen, leraren, genezers… Help!' Vraag om een ‘booster shot' van God en de engelen. Belangrijk: vraag altijd om de meest geavanceerde hulp!

Zeg: ‘Help! Stuur me de meest geavanceerde hulp!'

Tip 5 – Luister voor antwoord: leer de engelen-taal

Hoe krijgen we dan antwoord op onze gebeden aan de engelen en gidsen? De engelenwereld heeft zijn eigen taal. Antwoord en leiding komt via:

 • Dromen
 • Raadsels
 • Symbolen
 • Grappen
 • Metaforen
Hierna lezen:  Je hart volgen: hoe luister ik naar mijn hart? (Betekenis & Tips)

Stem op ze af door naar je innerlijke stilte te luisteren. Let niet op de woorden maar op frequenties en ritmes. De engelen laten zich vaak op deze manier merken:

 • Bekende geuren die je aan je dierbaren doen denken
 • Fonkelingen
 • Lichtflitsen
 • Je krijgt een lied in je hoofd. Wat is de boodschap van het lied?
 • Welke gekke of onzinnige boodschap je ook in je hoofd voelt opkomen, vertrouw het.

De gevolgen zijn prachtig als je jouw intuïtie/hart volgt. Alles in het leven wordt voor jou een potentiële boodschap. Iedere situatie, iedere kans, ieder gesprek wordt potentieel overladen met cadeaus. Uit het niks komen cadeaus, wonderen en synchronistische gebeurtenissen. Alsof er een filter wegvalt. Synchroniciteit is opeens overal om ons heen.

Het is geen toevallige wereld.

Open je fantasie. Wat is het cadeau? Wat is de echte boodschap? Wat is de kans hier? Wat probeert erdoor te sijpelen? Je intuïtie zal het oppikken en je zal engelentaal leren spreken.

Tip 6 – Let ook op de creatieve manieren waarop engelen antwoord geven

Onze engelen en gidsen gebruiken daarnaast erg creatieve manieren om interventies uit te voeren op ons leven:

 • Ze gebruiken bijvoorbeeld de natuur: opeens landt er een roodborstje uit het raam, en het lijkt voor jou te zingen.
 • Of je ziet een boodschap op een kentekenbord: love you.
 • Je hoort een gesprek tussen andere mensen en de boodschap lijkt tot jou te spreken.
 • Je vergeet je sleutels twee keer of je kunt de hele nacht niet in slaap vallen waardoor je de volgende dag afwezig meldt en zo voor iets behoed wordt, bijvoorbeeld onderweg.
 • Een radioprogramma waar je normaal gesproken nooit naar luistert, en dat – nu je het zomaar aanzet – precies het antwoord vindt op jouw probleem.
 • De gidsen laten je in een krant kijken.
 • Ze manoeuvreren je in bepaalde conversaties die jij nodig hebt voor jouw ontwikkeling.
 • Ze laten je zomaar een boek oppikken.
 • Er valt zomaar een tijdschrift voor je voeten.
 • Ze geven je een duwtje.
 • Ze laten folders voor je vallen.
 • Ze laten je met bepaalde mensen praten.
 • Ze laten een onbekend persoon opeens uit het niets een kraakheldere boodschap aan je geven, en die persoon verdwijnt vervolgens weer.
 • Vind je ergens opeens veertjes? Dan zijn er engelen op bezoek geweest.
 • Was je gids een elektricien in zijn menselijk leven? Dan laat hij een licht knipperen.
 • Was het een bloemist? Dan komen er geuren tevoorschijn.
 • Was het een musicus? Dan is het een lied.
 • Het antwoord kan ook in een droom komen.
 • Het antwoord kan via dieren komen. Bijvoorbeeld een vogel die je lopend de weg wijst, in plaats van vliegend. Hoe bijzonder! Want welke vogel doet dat nou lopend?
 • Je kunt opeens een liefdevol telefoontje of chat-berichtje krijgen van iemand waarvan je het niet verwacht had, die je opeens opvrolijkt of die jou erkenning geeft voor hoe mooi je bent.
 • Je besluit opeens om iets te gaan doen! Je besluit bijvoorbeeld opeens zonder reden bloemen te gaan kopen, naar de film of naar de pedicure te gaan. De vreugde-engelen hebben daar vast voor gezorgd. Of je wordt opeens vrijgevig, gastvrij of je geeft iemand een compliment! Het is tenslotte de taak van de vreugde-engelen om meer vreugde te brengen!
 • De engelen en gidsen rekruteren iemand om je een hint, advies of suggestie te geven. Jij bent ook vaak gebruikt door gidsen. Bijvoorbeeld toen jij opeens besloot om zonder reden iemand te bellen en het was het perfecte moment voor de andere persoon.
 • Ze zorgen ervoor dat steeds meer mensen een ‘random act of kindness' uitvoeren. Misschien bestelt iemand zomaar een pizza als cadeautje voor een willekeurig adres.
 • Ze zetten synchroniciteiten in werking.
Hierna lezen:  Engelen Dagkaart Trekken (o.a. Van Aartsengel Michael) [Online]

Dit zijn allemaal duidelijke boodschappen, interventies of hints van je gidsen! Ze zijn hier heel creatief in. Verbind eens de gebeurtenissen in je leven, zoals een gebroken fiets of een lekke autoband, met wat er in jouw leven gebeurt op dit moment. Je zal verrast zijn van de connectie.

Gebeurt er iets waardoor je ergens niet kon komen? Dan had het niet zo moeten zijn. Engelen hebben ervoor gezorgd.

Tip 7 – Wil je geleid worden door je engel? Voel (de frequenties)! Voelt het goed? Voelt het waar?

engelen aanroepen contact

Antwoord en leiding krijg je via:

 • Gevoel
 • Beeld
 • Geluid
 • Ritme

Dit zijn allemaal frequenties. Je lichaam is hiervoor een instrument. Het is een gevoel. Voel de frequenties en vraag jezelf:

 • Voelt het goed?
 • Voelt het waar?

Als je bijvoorbeeld ergens bent waar je niet moet zijn, en als die plek niet goed voelt, dan word je op dat moment geleid om naar een andere plek te gaan!

Vertrouw een innerlijke flow. Je moet er gevoelig voor worden en op de frequentie afstemmen. Je kunt het horen of voelen als je van binnen stil bent. Geef het aandacht. Intuïtie is voelen. Wat zijn je vibes?

Voelt het goed, voelt het waar? Dat is het gevoel wat je engel je geeft. Vertrouw het.

Tip 8 – Leiding van de engelen is soms héél subtiel

De leiding die je krijgt, is vaak heel subtiel: luister goed wat er binnen in je gebeurt. Maak je gedachten stil. Soms is het een heel lichte gedachte achter een gedachte. Soms is het heel kort daar, waarna je je verstand er al laat overheen laat razen.

Open je hart. Maak je verstand stil. Luister. Wanneer je het het minst verwacht, zal het komen.

Als je verstand stil wordt, kom je op een hogere frequentie. Op een gegeven moment kun je heel makkelijk met overleden gidsen converseren en ze heel helder horen. De ander is er gewoon voor je.

Tip 9 – Het is normaal om je te verbinden met engelen en gidsen

Verbonden zijn met engelen en gidsen is normaal en natuurlijk. Het is juist raar om er niet mee verbonden te zijn. Leef je leven met deze attitude.

We worden altijd gedragen.

Tip 10 – Wees puur: leer van baby's, want zij praten al met engelen!

engelen aanroepen

Heb je baby's wel eens zien brabbelen? Heb je ze zien lachen en verwonderd om zich heen zien kijken? Ze zijn met engelen aan het praten, omdat ze zo puur zijn.

Tip 11 – Besef wat alle mooie dingen zijn die engelen je kunnen geven

Engelen maken het leven zo veel leuker en makkelijker! Engelen en gidsen geven je:

 • Troost
 • Zekerheid
 • Ondersteuning (voor je dromen)
 • Inspiratie
 • Plezier
 • Spanning en sensatie
 • Zorg
 • Liefde
 • Informatie, net als Google

The universele provides.

Tip 12 – Kijk eens naar hoe bijzonder engelen zijn

Engelen zijn:

 • Magisch
 • Verrassend
 • Hilarisch
 • Ze geven waardering
 • Vrijgevig
 • Licht
 • Leven

Tip 13 – Je hebt ook je eigen beschermengel(en) – Wat is het verschil tussen hen en andere engelen?

beschermengelen contact

Je eigen beschermengelen zijn intiem met je verbonden vanaf het moment van conceptie, en gedurende je hele leven – tot je laatste adem – blijven ze je begeleiden tot aan het hiernamaals. Dat is het verschil met andere engelen. Ze beschermen je, leiden je, houden een oogje in het zeil en helpen je ziel te groeien.

Ze zijn er speciaal om jou te helpen jouw persoonlijke zielintentie te vervullen. Wanneer je van het pad af dreigt te raken, houden ze je terug op het pad om je langs het pad te begeleiden. Dus wanneer je in de problemen raakt, in gevaar komt of verkeerde keuzes maakt, zou het zomaar kunnen dat deze engelen zich op de een of andere vorm aandienen om je terug te leiden.

Het enige type engelen dat vanzelf komt helpen, is je beschermengel. Je beschermengel is de enige engel die je niet hoeft op te roepen – de anderen moeten opgeroepen worden met een kort gebed.

Het unieke aan beschermengelen ten opzichte van andere engelen en zielengidsen, is dat ze er de hele tijd zijn en dat ze je altijd helpen. Of je nou bewust van ze bent of niet, of je om hun hulp hebt gevraagd of niet, of ze nou toestemming hebben of niet. Dat komt omdat je een overeenstemming met ze hebt gemaakt voordat je incarneerde.

Sonia Choquette beschrijft in een van haar boeken hoe ze een kind in een groot kampvuur zag vallen – maar opgetild leek te worden en de tegenovergestelde richting op de grond gegooid werd. “Gaat het?” “Ja, hij hielp me. Hij trok me eruit.” “Wie?” “Mijn engel.”

Het andere unieke aan beschermengelen is: ze kunnen zich in menselijke vorm aandienen wanneer dat nodig is. Vaak zeggen mensen: ‘Ik had de meest bijzondere ervaring met een persoon', terwijl, als ze erop terugkijken, het een engel was!

Je beschermengel kan zich aandienen n de vorm van een man die je benzine geeft als je benzine op is – terwijl je echt naar het vliegveld en je vlucht niet kunt missen.

Ook jij kunt als ‘channel' dienen voor de beschermengel van iemand anders. Hoe werkt dat? God is goed. Wanneer je goed bent, ben je een engel voor iemand: je bent dan heel even de ‘channel' van God in de vorm van een engel.

Hierna lezen:  Vision Board Maken: Voorbeelden & Tips [Stappenplan] [Moodboard]

Tip 14 – Voel eens op welke manier je de aanwezigheid van je beschermengel kunt voelen

beschermengel

In de avond voor het slapen gaan, kun je de aanwezigheid van je beschermengel voelen: vraag je ziel waar je beschermengel in je kamer staat. ‘Beschermengel, laat me je energie voelen.' Doe je ogen dicht en merk op of je het kunt voelen. Is het links of rechts van mij, dichtbij mij of aan de andere kant van de kamer?

Geloof erin. Doe je ogen dicht en voel of je je beschermengel aan je zijde kunt voelen. Staat mijn beschermengel aan mijn linker of rechter zijde? Dichtbij me of aan de andere kant van de kamer?
Geloof wat je voelt, ziet of hoort.

Vertrouw wat er maar opkomt en vertrouw op wat je voelt – waar je aandacht rust. Laat je aandacht daar rusten en groet je beschermengel. Als je een speciaal verzoek hebt, dan kun je dat vragen. Daar is het nu de tijd voor. Je kunt naar je beschermengel bidden en vragen wat je nodig hebt.

Tip 15 – Gebruik het volgende gebed om bewust contact te maken met je beschermengel

Je kunt om alles vragen aan je engel. Spreek daarvoor hardop de woorden uit die je kwijt wil. Vraag je engel bijvoorbeeld om alle weerstand in je om geholpen te worden, te verwijderen. Contact maken met je beschermengel is vooral aangeraden voor kinderen, maar het is voor iedereen geschikt voor het slapengaan. Hieronder vind je een voorbeeld van zo'n gebed wat je voor je beschermengel kunt zeggen.

Engel van God, beschermende engel, wie ik altijd heb geëerd, aan wie Gods liefde mij committeert. Iedere dag aan mijn zijde, om te verlichten, beschermen en te begeleiden. {Stel hier je vraag.}

Tip 16 – Maak kennis met de Aartsengelen

aartsengelen

Ook kun je veel energetische ondersteuning ontvangen van de Aartsengelen. Ze zijn hiërarchisch gezien Gods meest belangrijke boodschappers. Hun hulp vragen is alsof je het beste voetbalteam van het universum vraagt te helpen met het spel van het leven. Je kunt hun extra hulp altijd vragen. Iedere aartsengel heeft een specifiek domein waarin ze kunnen helpen.

Als je een katholieke of andere religieuze opvoeding hebt gehad, ken je ze al. In de bijbel worden de volgende aartsengelen genoemd:

 • Het Boek van Henoch noemt zeven aartsengelen: 1. Uriël, 2. Rafaël, 3. Raguël, 4. Michaël, 5. Sariël, 6. Gabriël en 7. Jerameël.
 • Het Testament van Abraham noemt twee extra aartsengelen: Dokiël en Puriël.
 • De Apocalyps van Abraham noemt Jehoël.
 • In de Hemelvaart van Mozes wordt Samaël genoemd.
 • Via een zoekopdracht in Google kom je in contact met nog veel meer aartsengelen.

Hieronder zie je op welke aartsengelen ik persoonlijk een beroep doe. Zie dit niet als een absolute uitleg, maar als zomaar een selectie aartsengelen aan wie ik zelf om hulp vraag.

Aartsengel Michaël

Domein: bescherming en liefde, vitaliteit, liefdeskracht, gezondheid spanning of als je angst voelt.

Aartsengel Azraël

Domein: hoop, leven en dood, vergankelijkheid. Hij is er voor je bij gigantische transities in je leven. Hij is er bijvoorbeeld wanneer de navelstreng doorgeknipt wordt. Vraag om zijn hulp wanneer je grote veranderingen meemaakt.

Aartsengel Gabriël

Domein: water, emoties, zelfvertrouwen, zekerheid, veiligheid, kracht, geboorte, innerlijk kind, zorgeloosheid, plezier, ontvankelijkheid, het vertellen en overbrengen van je missie (het is niet voor niets de boodschapper-engel).

Hierna lezen:  De Wet Van De Aantrekkingskracht (The Secret) In 63 Tips, Stappen & Oefeningen

Aartsengel Raguël

Domein: de politie, zorgt ervoor dat anderen in je leven zich gedragen, verbindt de lijnen van communicatie.

Aartsengel Rafaël

Domein: lucht, genezing voor verstand, lichaam en ziel, inspiratie, leiding, spirituele gids, communicatie, opvoeding, zelfexpressie.

Aartsengel Uriël / Ariël

Domein: bescherming van de aarde en de natuur, vuur, waarschuwing, liefde, harmonie, vriendschap, genot, muziek, kunst, schoonheid, moederliefde, welwillendheid en zorgzaamheid.

Aartsengel Sariël

Domein: houdt alles in controle en georganiseerd, kalmeert.

Tip 17 – Hoe roep je de Aartsengelen op?

Aartsengelen zijn sterk maar vriendelijk en goed. Ze houden ervan om opgeroepen te worden. Ze houden ervan je te dienen want zo dienen God. Je kunt ze oproepen door hun namen langzaam, meerdere keren (3-6 keer) te zingen.

Tip 18 – Maak kennis met het ministerie van engelen

ministerie van engelen

Er is nog een ‘support system' waar je altijd een beroep op kunt doen: het ministerie van engelen. Dit zijn complete legers van engelen die ervan houden om te helpen, ondersteunen en cadeaus te geven. Dat kan voor ieder aspect van je leven: er is een ministerie van engelen voor bijvoorbeeld je creativiteit, je werk, tuinieren, koken, breien, een relatie krijgen, opvoeden, reizen, koopjes etc. Waar je maar hulp voor nodig hebt.

Tip 19 – Hoe kun je het ministerie van engelen oproepen?

Zeg het volgende om ze op te roepen:

 • Ik roep mijn engelen op.
 • Engelen, ik heb jullie nodig.
 • Engelen, kom hier.
 • Engelen, help me.

En wees vervolgens open. Daarna moet je hun handvatten ook aangrijpen en actie ondernemen op hun aangereikte hulp.

Onderga iedere onderneming met een kort gebed: ‘Ministerie van engelen, overzie alles wat ik doe en maak het makkelijk, magisch en gevuld met cadeaus. Dankjewel.'

Tip 20 – Merk het verschil op tussen wat je bij ieder soort engel voelt

Stem jezelf af op de verschillende soorten engelen en merk op hoe ze allemaal anders aanvoelen.

 • ‘Beschermengel, laat me je energie voelen.' Doe je ogen dicht en voel die frequentie in je hart. Welke kleur heeft het?
 • ‘Aartsengelen, laat me jullie aanwezigheid voelen.' Voel hoe ze verschillend van elkaar voelen.
 • ‘Ministerie van engelen, laat me jullie energie voelen.'
 • ‘Mijn brei-engelen, mijn koopjesengelen, mijn reisengelen, mijn gevoelsengelen, laat me jullie aanwezigheid voelen.'

Spreek vervolgens hardop uit wat je ziet of voelt. Ook de kleuren.

Tip 21 – Gebruik je fantasie

engelen aanroepen tips

Je fantasie gebruiken is de manier om met de engelen te communiceren, en dat betekent niet dat het niet echt is. Het is een legitieme perceptie en een legitiem dialoog. De fantasie gaat om de manier hoe je engelen en gidsen met je praten. Kijk eens on je heen in de fysieke wereld. Alles wat je ziet, was ooit eerst gefantaseerd.

Zie de engelen letterlijk om je heen en vraag om een teken.

Tip 22 – Oefen met het opmerken van verschillende frequenties (van verschillende engelen/zielen)

Wil je contact maken met de zielenwereld en de engelen? Oefen op verschillende tijden van de dag met het opmerken van verschillende frequenties. Je wordt er steeds beter in. Je kunt ze oproepen en opmerken.

 • Begin met je eigen ziel. Hoe komt het tot je? Welke kleur, toon, toon, vibratie, gevoel, merk je op?
 • Daarna de spirit van je dierbaren en buren.
 • De natuurwereld: De bomen, de tuin en je huis.
 • Daarna je beschermengel.
 • De aartsengelen.
 • Het ministerie van engelen.

Heb er plezier mee. Het is geen test maar een ervaring. Je wordt namelijk geïntroduceerd tot een heel nieuwe dimensie van bewustzijn.

Tip 23 – Roep de engelen op met een gebed

Je roept de engelen bijvoorbeeld op door middel van gebeden. Verzaak je dit echter en doe je het nooit, dan kan God de engelen ook wel eens uit eigen initiatief naar je toesturen!

Be careful what you whish for…

Je kunt een gebed zeggen door letterlijk om hulp te vragen aan de engelen – of je kunt een gebed zeggen in de vorm van een affirmatie:

In ben een spiritueel wezen.

Ik word beschermd door engelen.

Lesgegeven door mijn leraren.

Geholpen door mijn helers.

Ondersteund door mijn renners.

En ik word oneindig liefgehad door God.

Tip 24 – Geleid worden betekent bewogen worden: wees beweegbaar, flexibel en open voor leiding

Wees flexibel en open voor leiding. Open je portalen en openingen naar de gidsen. Stel jezelf daartoe nu de volgende vragen:

 • Hoe open ben jij voor leiding?
 • Hoe gidsbaar ben je?
 • Hoe ontvankelijk ben je?
 • Hoe flexibel ben je?
 • Hoe welwillend ben je om iets nieuws te proberen?
 • Wees open naar meningen en adviezen van anderen: ‘Dat is interessant! Dat kan ik overwegen!'
 • Hoe open ben je voor nieuwe dingen? Gidsen geven je namelijk altijd nieuwe dingen.
 • Op iedere mogelijke manier wordt er met je gecommuniceerd. Op hoeveel manieren ben jij open om mee gecommuniceerd te worden?
Hierna lezen:  Ikigai: betekenis, uitleg en tips om jouw Ikigai te vinden

Hoe meer je beweegt, hoe meer leiding kan komen. Beweeg je lichaam en haal je ziel in je lichaam. Hoe kun je dat doen?

 • Beweeg, sport, word flexibeler en spontaan in je lichaam.
 • Touwtje springen.
 • Om de hoek een rondje rennen.
 • Hoelahoepen.
 • Stretchen en yoga .

Stop situaties te controleren en word bewogen. De gidsen sturen je richting en je lichaam. Je wordt open voor informatie in het moment.

Hoe beweegbaar ben jij?  Beweeg fysiek.

Tip 25 – Bid om geleid te kunnen worden door de engelen en gidsen

engelen contact maken

Bid om de capaciteit op te bouwen om ook daadwerkelijk geleid te kunnen worden door de engelen en gidsen.

Goddelijke heilige moeder vader God. Gebruik me, beweeg me. Beweeg me in de juiste richting. Ik ben beschikbaar.

Het gebed zou moeten zijn: ‘Goddelijke leiding, beweeg me. Beweeg mijn lichaam, mijn billen, mijn geest en aandacht. Beweeg mijn bewustzijn naar daar waar het moet zijn.' Voeg het toe aan je ochtendmeditatie: ‘Beweeg me door mijn dag.'

Tip 26 – Nu weten we een heleboel over engelen, maar wat zijn gidsen?

Laten we kort wat eigenschappen van gidsen opnoemen:

 • Engelen hebben nooit een wereldse ervaring gehad. Ze hebben nog nooit ego-energie gehad. Gidsen wel. Zij begrijpen dus de uitdagingen van de mens. Ze zijn dus een soort mentor.
 • Engelen worden door God gestuurd. Gidsen moeten opgeroepen worden. Je moet er even iets voor doen om op ze af te stemmen, oftewel toestemming geven dat ze je helpen.
 • Gidsen hebben ook onze hulp nodig! Overledenen kunnen ook je gidsen zijn maar als iemand overlijdt betekent dat niet dat deze persoon opeens verlicht is. Ook wij moeten onze overleden dierbaren helpen.

Tip 27 – Gidsen (en engelen) zijn een coach: ze zullen nooit het werk voor jou doen

Gidsen zijn er om je te gidsen, begeleiden, ondersteunen, assisteren en om je suggesties te geven. Maar onder geen omstandigheden kunnen ze het werk voor jou doen. Daar zijn ze niet voor. Ze kunnen je ook niet vertellen wat je moet doen. Dat zou een verbreking van het goddelijke contract van vrije wil zijn. Je kunt ze toestemming geven om met je te werken, maar altijd mét jou.

Je kunt vragen: breng mijn aandacht naar wat voor mij mijn hoogste goed zal zijn. Het werkt als een voetbalcoach. De coach zal je coachen. Hij zal je tools, tips en aanbevelingen geven maar op geen enkel moment zal de coach zeggen: ‘Ga jij maar zitten, ik speel het spel. geef de bal aan mij ik zal voor je scoren.'

Tip 28 – Spreek simpelweg uit waar je hulp bij zou kunnen gebruiken

Vraag jezelf wat het gebied in je leven is waarin je hulp, bescherming, ondersteuning of leiding zou kunnen gebruiken. Het hoeven geen problematische dingen te zijn. Het kunnen ook dingen zijn die al goed gaan. Het is leuk om leiding te krijgen van de gidsen!

Tip 29 – Bedank en erken de engelen en gidsen

dankjewel engelen

Engelen kunnen het waarderen om gewaardeerd te worden, waardoor ze ook vaker langs zullen komen. Zeg dankjewel tegen je engel als je je geholpen voelt. Wanneer je je geholpen voelt, zeg dan hardop: ‘Dat is een engel.'

Bedank de engelen en gidsen altijd. Ze vinden het fijn erkend te worden. Zij worden dan ook gelukkiger. Dan zullen ze de volgende keer 2 keer zo hard werken.

Als je een beetje oplet, zie je de momenten waarop de engelen langskomen of antwoord geven, de hele tijd. Erken deze momenten door de engelen hardop te bedanken en hardop uit te spreken dat het leiding was.

Dit werkt als een accelerator: hoe meer je het ziet en erkent, hoe vaker het zal komen. En dat gebeurt vaker en vaker totdat ieder moment van je leven leiding wordt. En alle angst, frustratie en pijn verdwijnt.

De beste manier om de engelen en gidsen te danken, is door gelukkig en blij te zijn.

Zeg hardop: ‘Ik ben dankbaar. Dankjewel, ik ben hier zo dankbaar voor! Moet ik hier een uur in de bus zitten? Ja ik ben zo dankbaar!' Ook bij lastige mensen. Zij doen ons een plezier. Wees dankbaar.

‘Wil je een kop koffie?' ‘Dankjewel, ik ben hier zo dankbaar voor!'

De kwaliteit van jouw connectie met je gidsen zal stijgen! Ze houden van dankbaarheid.

Hierna lezen:  Gelukkig zijn: 109 Tips! Gelukkiger worden in het leven? (Dit werkt)

Tip 30 – Verwacht leiding en hulp van de engelen

Verwacht de leiding. Hoe meer je iets verwacht, hoe meer je het krijgt. Dit is de wet van aantrekking. Verwacht dat je engelen en gidsen de hele dag klaarstaan. Klaar en bereid om je te helpen.

Als je het verwacht, dan zoek je naar kansen, anticipeer je op support, verwacht je verrassingen en voel je de vrijgevigheid van het universum. Zeg / affirmeer:

Ik leef een geleid leven. Mijn leven wordt met de dag meer en meer geleid.

Kom in een toestand waarin je ontvankelijk bent om geholpen te worden. Zo trek je meer leiding aan. 24/7!

Ik geloof niet in wonderen. Ik vertrouw op ze.
– Laurence J. Peter

Wees altijd waakzaam voor de aanwezigheid van wonderen.
– E. B. White

Het werkt als een gigantische antenne/magneet om ontvankelijk te zijn voor de vibraties van positiviteit. Wanneer je van het leven houdt, houdt het leven ook van jou.

Zeg: ‘Ik houd van mijn leven. Ik verwacht het beste. Ik ben open om geholpen te worden. Ik vraag me af wat voor moois mij zal overkomen en naar me toe zal komen vandaag. Ik verwacht dat iets prachtigs zal komen.'

Tip 31 – Wees open voor leiding van de engelen en gidsen: neem er direct actie op!

Wees open voor de manier waarop de leiding komt: blijf niet vastzitten in de manier waarop het zou moeten komen volgens jou. De engelen en gidsen geven je bijvoorbeeld inspiratie om een andere route te volgen en ineens je toekomstige partner tegen te komen. Volg je inspiratie! Neem er actie op.

Geef aandacht aan waar je bent. Wat staat recht voor je neus? Een vrouw in een carpool vertelde iedere dag aan haar reismaatje dat ze geen vriend kon vinden, totdat hij op een dag zei: ‘Houd je mond, ik zit letterlijk recht voor je!'

Er was eens een liefdevolle priester die zijn hele leven aan de kerk wijdde. Op een dag kwam er een grote overstroming en het water stijgt nog steeds en alle mensen zijn het dak op gevlucht. Na een tijdje komt een boot met reddingswerkers om iedereen van het dak te halen. Alleen de priester wil niet mee. ‘God zal mij redden.' De reddingswerkers dringen nog een tijdje aan, maar hij blijft aanhouden: ‘God zal mij redden.' Dus de boot gaat weg, met iedereen uit het dorp, behalve de priester.

Na een tijdje komt er weer een boot aan. Het water is ondertussen flink gestegen, de priester staat tot zijn middel in het water. Maar hij wil nog steeds niet mee. ‘God zal mij redden.'

Weer later, de priester staat ondertussen op het dak van het huis tot in zijn nek in het water. Komt er een helikopter overvliegen: ‘Priester, we komen u redden! U bent gered!' Maar de priester wil weer niet mee: ‘God zal mij redden.'

Je raadt het al: de priester verdrinkt.

Bij de hemelpoort aangekomen zegt de priester beledigd tegen Petrus: ‘Ik dacht dat God me wel zou redden.' Petrus begrijpt het ook niet: ‘Inderdaad meneer, u hebt een voorbeeldig leven geleefd, u had inderdaad alle reden om te verwachten dat u gered zou worden.' Dus hij stuurt de man door naar de grote baas. De pastoor staat voor de troon van God en zegt: ‘Waarom hebt u me niet gered terwijl ik daar op dat dak zat te wachten?' Zegt God: ‘Ja, ik begrijp het ook niet. Er moet iets mis gegaan zijn. Ik heb twee boten en een helikopter naar je toe gestuurd.'

De onverwachte, ongewone ideeën die je krijgt, die je normaal gesproken niet zou doen, zijn leiding. Volg ze op. Dat zijn sterke indicaties dat het leiding is.
Wijs het niet af omdat ze je iets vragen niet op jouw manier te doen. Spreek het gegeven antwoord op zijn minst uit.

Hierna lezen:  Engelen Dagkaart Trekken (o.a. Van Aartsengel Michael) [Online]

Dat is het punt: want wat je nu doet, werkt niet. Daarom krijg je juist leiding. Dus accepteer iedere inspiratie, idee, impuls, boodschap. Het is allemaal belangrijk. Vanaf de seconde wanneer  je erover denkt, heb je het moment gemist.

Als je dit consistent doet, ga je een geleid leven leiden die zo vloeiend is , dat je niet eens stopt om erover na te denken. Je flowt ermee. De flow van het leven. Je gaat mee met de laatste helikopter die je van het dak ophaalt. Het is jouw keuze.

Tip 32 – Meditatie helpt om de leiding van je gidsen te ontvangen

engelen en gidsen ontvangen

Doe een meditatie om de leiding van je gidsen te kunnen ontvangen. Meditatie is geen zware taak, wat het misschien wel lijkt. Het is een toestand van ontspanning, een mini-vakantie, een teugje uit de bron… Het is verfrissend en het voedt je ziel.

Het kan al zijn dat je een aantal keer diep ademhaalt, of dat je een liedje helemaal afluistert. Dit traint je verstand om te luisteren. Neem deze meditatie-energie vervolgens mee in de rest van je dag. Haal adem terwijl iemand spreekt. Neem de woorden van de ander in je.

Je kunt iedereen horen die over is gegaan, als je de weerstand weghaalt en in positieve energie komt (door meditatie).

Tip 33 – Leiding van gidsen en engelen komt opeens, zomaar!

Je hebt opeens gewoon het antwoord al in plaats van dat je door het intellectuele proces moet gaan om tot het antwoord te komen. Het popt gewoon op. Accepteer het antwoord. Durf het te vertrouwen. En soms… Is het niet zomaar een antwoord, maar een actie! Zie de volgende tip…

Tip 34 – Leiding van gidsen en engelen beweegt je zomaar zonder reden

En soms popt het niet gewoon op, maar beweegt het gewoon je lichaam. Het beweegt je gewoon. Je loopt opeens in een bepaalde richting, je staat opeens op en gaat opeens iets doen, je gaat opeens in een bepaalde plek kijken.

Je moet er wel direct op reageren. In het moment. Het antwoord zit in het moment.

Gidsen (Helpers) wijden zelden uit over waarom. Ze zijn heel kort. Vraag je niet af waarom maar doe het. ‘Waarom, hoe gebeurde dat, wat betekent het?' Ze geven het antwoord maar het is in het moment. Onderneem er direct actie op.

Sonia Choquette was nog twee straten verwijderd van het wandelen om haar kinderen op te halen. Haar gidsen vertelden haar opeens: ‘Keer je om.' Ze deed het gewoon. Ze dacht niet na. Toen ze dat deed, kwam ze opeens een baby tegen in een luier, helemaal alleen, en hij wilde de straat op lopen. Geen ouders. Helemaal alleen. Ze kon het kind redden. Wat als Sonia Choquette's verstand had gezegd: ‘Je bent al laat, je moet naar de school om je kinderen op te halen…'?

Tip 35 – Dek de tafel ook voor je gids

engelen gidsen

Dek soms ook eens de tafel voor je gids. Zet een extra bord neer. Vooral als je een situatie hebt waarbij je extra hulp zou willen.

Tip 36 – Verbreek verbindingen niet: oordeel niet en vergeef

Liefde en vergeving openen de weg voor engelen en gidsen. Vergeef jezelf en de ‘zelf' van anderen.

Niet oordelen en vergeven zijn eervolle daden. Ben je aan het beschuldigen en oordelen, dan zorgt dat voor een ‘disconnect' met de engelen en gidsen.

Tip 37 – Het is simpel: vraag om hulp

Je kunt niet genoeg om hulp vragen. Het is zonde als je het te weinig doet. Het is haast zeker zo dat je niet genoeg om hulp hebt gevraagd. Zit je vast, dan heb je niet genoeg hulp gevraagd.

We hebben hulp nodig. Maar we moeten het wel vragen.

Je hebt de engelen gewoon tot je beschikking. Ze werken voor jou. Maak er dus gebruik van, want anders zitten ze maar aan een tafel als verveelde medewerkers die nog geen uitzendtaak hebben gehad. ‘ Heb jij iets gehoord?' ‘Nope. Heb jij al enige actie gehad daar beneden?' ‘Nee nog geen oproepjes…'

“Universum, stuur me hulp en verras me. Op welke manier en met welke middelen dan ook.”

Doe aan het begin van iedere taak een kort gebed. Vraag je gidsen er een prachtige dag of reis naar je werk van te maken. Praat alsof je net je eigen trouwe staf praat.

Als je echt besefte dat je over je eigen persoonlijke team van engelen, leraren en gidsen en je intuïtie beschikt, zou je je nooit meer ergens zorgen over hebben. Geen enkele dag zou je nog denken dat dingen niet gaan werken.

Maak er een gewoonte van om simpelweg om hulp te vragen van de engelen. Hulp is overal om je heen. Wanneer je je kwetsbaar, oncomfortabel, bedreigd of onveilig voelt, zeg dan: “Help!”

Hoe meer je vraagt, hoe meer je krijgt.

Alle hulp staat voor je klaar. Doe het jezelf niet langer aan om te denken dat je er alleen voor staat. Zoek die stilte op en luister.

Vraag om een teken.

Tip 38 – Doe iedere dag iets anders: dit zijn ingangen om geleid te worden

Doe iedere dag iets anders. Doe iedere dag iets op een andere manier. Uit de routine! Dat zijn openingen. Daar zullen je gidsen een interventie kunnen maken.

 • Neem een andere route.
 • Praat met iemand anders en vraag hoe zijn dag gaat, terwijl deze persoon jou normaal gesproken niet interesseert.
 • Stel een andere vraag.
 • Eet wat anders.
 • Loop naar je werk in plaats van met de bus te gaan.

Doe iedere dag iets anders. Dat zijn openingen. Daar zullen je gidsen een interventie kunnen maken.

Tip 39 – Zeg jouw belevenissen met engelen hardop: ‘you name it, you clame it'

 • Noem hardop de boodschappen die je van de engelen en gidsen krijgt.
 • Bedank de engelen hardop.
 • Vraag hardop om hulp.
 • Erken de engelen hardop: ‘Dat was een engel!'
 • Schrijf aan begin van de dag in je journal op waar je hulp voor hebt gevraagd én vervolgens in de avond hoe je hulp hebt gekregen.
Hierna lezen:  Jezelf Aarden... Hoe Doe Je Dat? [16 Tips Voor Aarding / Gronding]

Noem en/of schrijf in je dagboek op wat er met je is gebeurd. Dit maakt het proces nog sneller.

You name it, you claim it. Zo maak je de connectie.

Tip 40 – Zeg hardop: laat ik dit aan mijn gidsen vragen

 1. Zeg hardop: ‘Laat ik dit aan mijn gidsen vragen.'
 2. Leg je hand daarna op je hart.
 3. Neem adem.
 4. Vul in: ‘Ze vertellen me…' Vul de puntjes in.

Tip 41 – Oefen met vrienden!

engelen vrienden

Zoek vrienden om samen mee te oefenen. Stel om de beurt een vraag aan je gidsen voor inzichten. Wees getuige van elkaar.

 1. Zet je hand op je hart.
 2. ‘Ik heb leiding nodig over mijn liefdesleven.'
 3. ‘Mijn gidsen zeggen…'
  ‘Mijn gidsen zeggen…'

Tip 42 – Verbinden met gidsen en engelen? De sleutel is intentie

De sleutel is intentie. Heb je de intentie om te verbinden met je gidsen in plaats van te vechten, dan zal je slagen.

tip 43 – Leiding van gidsen is bijna altijd anders dan wat je ego zou zeggen

De leiding is bijna altijd anders dan wat je ego zou zeggen. Het ego houdt namelijk van sabotage. Het zit in de aard van het ego om niet iets goeds te willen. Daarnaast is het antwoord van je gidsen consistent. Het zal iedere dag hetzelfde antwoord zijn als je het op maandag, dinsdag of woensdag vraagt. Je ego/verstand is totaal niet consistent.

Tip 44 – Wil je je gidsen zien? Kijk niet met je fysieke ogen, maar kijk met je innerlijk oog

Je kunt je gidsen niet met je fysieke ogen zien. Je moet je innerlijk oog gebruiken, waarmee je fantaseert. Dit kun je trainen en versterken door simpelweg te visualiseren.

 1. Dit kun je oefenen. Kijk naar een voorwerp of persoon, zoals een helderrode appel. Sluit nu je ogen en zie deze appel precies zo helder voor je als met je fysieke ogen open. Doe dit 5 keer. Het is leuk om te zien hoe snel je hier beter in wordt.
 2. Breng nu mensen naar je fantasie die hier nu niet zijn. Bijvoorbeeld je buren of een familielid. Wat dragen ze, wat doen ze? Zeg het hardop.
 3. Voel daarna of je ze ook kunt voelen.
 4. Maak je ogen zacht en zie de gedaante van je gids tevoorschijn komen. Beschrijf het. Het kan ook een gevoel, geur, gedachte of kleur zijn. Maar het komt via het derde oog.

Oefen en word net zo op je gemak met het zien met je derde oog als met je fysieke ogen.

Tip 45 – Vraag je gids zichzelf voor te stellen

 1. Zet je hand op je hart.
 2. Zeg: ‘Oké helper, wie ben je?'
 3. Articuleer hardop een naam of wat dan ook opkomt.
 4. Denk er niet bij. Laat je intellect het niet willen controleren.
Hierna lezen:  Engelen Dagkaart Trekken (o.a. Van Aartsengel Michael) [Online]

Tip 46 – Nodig je gids uit in je droom!

engelen aanroepen en praten

Nodig de gids uit in je droom en laat je verrassen.

Tip 47 – Gidsen kunnen je de toekomst laten zien – Let op de tekenen

Je gidsen kunnen je jouw toekomst laten zien. Ze bereiden je erop voor. Dat doen ze bijvoorbeeld middels een visie, metafoor of droom.

Tip 48 – Via het hier-en-nu kun je je verbinden met je gidsen

Je gidsen kunnen alleen met je verbinden als je met je aandacht in het hier-en-nu bent. Merk wat er in het hier-en-nu is. Merk het met je ogen gesloten en met je ogen open. Met gidsen communiceren is de vaardigheid van het focussen en reageren op wat er voor je gebeurt in het hier-en-nu.

Tip 49 – Maak een wandeling en leiding van de engelen en gidsen komt vanzelf

Ga voor een lange wandeling en je zal leiding krijgen. Zit je vast? Bijvoorbeeld als je een toneelstuk wil schrijven? Schakel hulp in, ga een half uur wandelen en het komt vanzelf!

Tip 50 – Haal de engelen uit de kast!

Vertel aan anderen hoe jij leiding hebt gekregen! Je versterkt en versnelt leiding door het uit de kast te halen.

Tip 51 – Twijfel nooit aan de leiding van de engelen

Twijfel niet aan wat je krijgt. Wat je krijgt is wat het voor jou is.

Tip 52 – Vraag de juiste gids om hulp: niet iedereen is even geschikt.. En help zelf de gidsen!

Stel dat je oom in dit leven gokverslaafd was, dan is het niet het beste idee om zijn overgestapte ziel om financieel advies te vragen. Vraag hem om je door te verbinden met iemand die je de best mogelijke hulp kan geven op dat gebied.

Ga ook altijd uit van je eigen intuïtie bij hulp van gidsen die vanuit deze wereld heen gegaan zijn. Ze zijn nog steeds dezelfde persoon maar dan zonder lichaam. Zij ontwikkelen zich ook verder in het hiernamaals en zijn niet opeens perfect. De hulp is wederzijds! Ook wij moeten de gidsen helpen die de overstap hebben gemaakt, door voor ze te bidden.

Tip 52 – Maak kennis met de natuur-gidsen

natuur zielen engelen

De natuur-gidsen helpen ons bij onze aardse ervaring. Bekijk hieronder hun eigenschappen en bekijk op deze manier welk type je leiding nodig hebt. Is je leven te gegrond? Roep vuur aan. Te opgewonden? Roep de aarde-zielen aan. Te vast in je hoofd en niet genoeg emotionele connectie? Roep de water-zielen aan.

Aarde-zielen (Moeder Aarde: Gaia)

Ons fysieke lichaam voedt zich van de aarde.

Vraag hierom in je gebed:

 • Emotionele heling
 • Heling voor stress
 • Zorgen
 • Angst
 • Mentaal vasthouden aan dingen in plaats van laten gaan.

Zo maak je contact met de aarde-zielen:

 • Gewoon naar buiten lopen. Ga naar buiten en bied aandacht aan de wereld om je heen.
 • Zit op het gras.
 • Ren op het gras.
 • Loop op blote voeten.
 • Werk in de tuin.
 • Werk met bloemen.
 • Speel in de aarde.
 • Voel de ziel van een boom.
 • Lig op het gras en voel de aarde ademen.
 • Voel regelmatig hoe je door de grond gedragen wordt: maak contact met de grond.
 • Hier vind je meer manieren om je te aarden.

Zo ben je met de aarde-zielen aan het werken!

Water-zielen

Water-zielen komen bijvoorbeeld langs via regen of ochtend-douw.

Vraag hierom in je gebed:

 • Ze verschonen je ziel
 • Ze verschonen de negativiteit van de dag

Zo maak je contact met de water-zielen:

 • Zeg een gebed terwijl je een douche neemt.
 • Drink water voor je slaapt.
 • Waardeer water.
 • Zet een kom water met bloemen in je huis en vraag de water-zielen je huis vers en vrij te houden van negativiteit.

Lucht-zielen

Lucht-zielen laten een nieuwe wind waaien.

Vraag hierom in je gebed:

 • Geen angst
 • Meer zelfvertrouwen
 • Kalmering
 • Focus
 • Mentale opheldering

Zo maak je contact met de water-zielen:

 • Haal diep adem. Niet oppervlakkig. Iedere ochtend 5 tot 10 diepe schoonmakende ademhalingen.

Vuur-zielen

Vuur-zielen brengen je in beweging en laten activiteiten starten. Ze dansen!

Vraag hierom in je gebed:

 • Dingen in beweging zetten
 • Vernieuwing, niet steeds dezelfde sleur
 • Betrokken raken in het leven
 • Alles te geven
 • Spontaniteit
 • Passie
 • Geen saaiheid
 • Nieuw leven
 • Creativiteit
 • Spirituele heling
Hierna lezen:  Je hart volgen: hoe luister ik naar mijn hart? (Betekenis & Tips)

Zo maak je contact met de vuur-zielen:

 • Steek een kaars aan
 • Maak vuur. Schrijf wat je wil (wat beweging of verandering  geeft) op papier en gooi ze in het vuur. Zie het vuur eromheen dansen. Laat het vuur helemaal opbranden. Merk in de daarop volgende weken de grote verschillen al op.

Ze zijn intens, heb dus volledige aandacht. Je kunt niet casual zijn, drinken of afgeleid zijn tijdens een vuur-ritueel. Je moet het je volle 100% aandacht geven.

Tip 53 – Maak kennis met het gids-type: De Renners

praten met engelen

De renners zijn je helpers, je scouts. Ze helpen je door de fysieke wereld te bewegen om je doelen snel te halen. Ze rennen alvast vooruit en vinden dingen voor je en ze verbinden dingen voor je. Ze helpen je! En dat doen ze door te rennen.

Ze rennen door de wereld, door de trillingen en golven, door de steden, in de winkels en bioscopen en waar je ook naartoe moet, zodat alles vloeiend en praktisch verloopt. Ze helpen je dingen te vinden die je kwijt was en verbinden je met dingen die je zoekt, zoals parkeerplaatsen of appartementen.

Ook zoeken ze naar dingen waar je niet bewust van was. Ze kunnen zelfs dingen verplaatsen als je iets zoekt. Ze spreken niet. Ze rennen gewoon.

Tip 54 – Zo kun je de Renners aanroepen

Zend ze erop uit! Vraag ze dingen voor je te doen. Vraag ze om vooruit te lopen. Ze doen het graag. Bedank ze ook altijd. Ze vinden het fijn erkend te worden. Zij worden dan ook gelukkiger. Dan zullen ze de volgende keer 2 keer zo hard werken.

Stuur de renners alvast vooruit om dingen te vinden die je kwijt bent of om de beste stoelen voor je vrij te houden in de bioscoop.

Je renners verbinden je aandacht met datgene wat je zoekt.

Tip 55 – Maak kennis met het gids-type: De Helpers

Helpers komen en gaan. Ze veranderen afhankelijk van wat je nodig hebt. Ze helpen je leven makkelijker te maken zodat je ervan kunt genieten.

Gebruik ze bijvoorbeeld voor:

 • Boeken schrijven
 • Koken
 • Leren klussen in je nieuwe huis
 • Beter reizen
 • Een nieuwe baan

De helpers waren allen ooit mensen. Ze zijn bekenden, familieleden, buren, vrienden en oppassers van je in dit leven. Ze houden van je. Helpers helpen jou zodat ze zichzelf ook spiritueel kunnen ontwikkelen.

Tip 56 – Meek kennis met het gids-type: De Genezers

engelen genezers

De genezing-gidsen zorgen voor genezing voor je lichaam of ziel. Ze zorgen dat de juiste signalen en boodschappen tot je komen dat je iets aan je gezondheid moet doen, ze zorgen ervoor dat je dé oplossing te horen krijgt over de behandeling die je nodig had of ze nemen het werk van de dokter, chirurg of tandarts over. De tandarts zal het gevoel hebben te dagdromen, terwijl ondertussen de perfecte operatie uitgevoerd wordt.

Ze zijn bijvoorbeeld zelf mens geweest met hetzelfde gezondheidsprobleem en ze weten wat werkt. Ze worden overzien door Raphael en het ministerie van heler-engelen. Onderschat hun kracht niet. Er zijn vele wonderen gebeurd.

Ze hoeven soms niet om hulp gevraagd te worden, want ze hebben een ziel-commitment gemaakt om je te helpen. Bid toch tot ze en vraag ze samen te werken met de dokter, therapeut, adviseur, chirurg of tandarts.

Je genezers zeggen: ontspan. Zorg voor jezelf.

Tip 57 – Meek kennis met het gids-type: De Leraren

De leraar-gidsen verschijnen bij crisismomenten en 'turningpoints' in je leven. Momenten waarop je beseft: ‘Ik moet wat anders doen.'

Ze helpen ons spiritueel te groeien en onze missie te vinden. Ook helpen ze onze capaciteiten te ontwikkelen om lief te hebben, om te vergeven, om de mensheid te dienen, om je gift aan de wereld te ontplooien en te gebruiken en om eenheid te voelen met iedereen. Kortom: ze helpen ons bij de ontwikkeling van onze ziel / intuïtie.

De Leraar-engelen gidsen ons door het klaslokaal van het leven.

Hoe doen leren ze ons deze dingen? Ze laten je bijvoorbeeld opeens met vrienden over spiritualiteit praten. Ze brengen je in contact met mensen die belangrijk gaan worden voor je spirituele groei.

Of je wordt in de ochtend wakker en het lijkt alsof je heel veel geleerd hebt in de nacht. Je hebt de hele nacht informatie gedownload. Vandaar de uitdrukking: ‘slaap er een nachtje over.' Je leraar-gidsen komen en geven je in de nacht het begrip om een crisis te doorstaan.

Hierna lezen:  De Wet Van De Aantrekkingskracht (The Secret) In 63 Tips, Stappen & Oefeningen

Hoe weet je dat de leraar-gidsen langs zijn gekomen? Opeens ben je onthecht, opeens heb je een andere attitude of een ander perspectief. De leraar-gidsen laten je bepaalde dingen zien. Tot slot heb je de Grote Leergidsen, zoals Christus en De Boeddha.

Tip 58 – Zo kun je de Leraren aanroepen

Ga naar een stille plek en vraag ze zichzelf te onthullen aan je. Open daarvoor je hart middels een paar diepe ademhalingen. Vraag daarna:

 • Wat heb ik (nu) te leren?
 • Wat is de les?
 • Wat is de boodschap?
 • Wat is belangrijk?
 • Waar ben ik me voor aan het verstoppen?
 • Wat zou mij nu helpen?
 • Hoe kun je me daarbij helpen?

De intentie van je vraag is belangrijker dan je vraag zelf. Laat je hart spreken en je naar het antwoord leiden.

Tip 59 – Maak kennis met je dieren-gids

Maak kennis met jouw dieren-gids! Een hele wereld van leiding gaat weer voor je open. We hebben allemaal onze unieke dieren-gidsen. En voor ieder gebied in ons leven hebben we een unieke dieren-gids.

Dieren-gidsen helpen je verloren stukken van je ziel opnieuw te claimen. Ze helpen je bij creativiteit, kracht of bij het versterken van je intuïtie. Hoe? Dieren zijn zulke goede leraren want ze communiceren niet in woorden maar ze leren je telepathisch, energetisch, op gevoel en organisch te communiceren.

Tip 60 – Zo kun je jouw dieren-gids aanroepen

Gebruik je fantasie om je dieren-gids aan te roepen.

 1. Kies een mooie plek buiten waar je niet gestoord wordt om in te ontspannen. Een beetje een afgesloten plek.
 2. Zit er een tijdje en neem de omgeving in je op. Ervaar de vrede en de kracht van de natuur hier.
 3. Nodig je dierengids met de fantasie in je hart uit om te verschijnen en zich voor te stellen aan je en zie wat komt. Hoe het ook kiest te communiceren: visueel, auditief, kinesthetisch of via ‘gewoon weten in je hart', non verbaal. Accepteer en vertrouw wat opkomt.
 4. Vertrouw welk dier er maar in je fantasie verschijnt.
 5. Noem het dier vervolgens hardop. You name it, you claim it. Zo maak je de connectie.
 6. Vraag jouw dieren-gids vervolgens om een teken te zenden waardoor je weet dat het de goede is. Je kunt bijvoorbeeld de dagen daarna het dier op een postkaart tegenkomen, op TV of misschien zie je hem live in het echt opeens.
 7. Is het bevestigd? Neem daarna een symbool van het dier. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een foto, een beeldje, een sieraad…

Tip 61 – Maak kennis met de vreugde-gidsen

vreugde gidsen

De vreugde-gidsen zijn de kinderzielen van het universum. Het is hun taak om jouw innerlijk kind levend te houden. Ze verschijnen bijvoorbeeld in de vorm van kinderen, clowns, acrobaten of grappige feeën. Wat ze ook doen, ze laten je lachen. Ze zijn ondeugend en willen zichzelf ook laten lachen. De vreugde van deze gidsen is net als high worden!

De vreugde-gidsen helpen je liefdevol te handelen.

Als je jezelf te serieus neemt of als je jezelf gek laat maken door je gedachten (ego), dan is hun favoriete trucje om iets te verstoppen. Of ze laten bijvoorbeeld iemand tijdens een verhitte ruzie in de familie, over hun woorden struikelen, waardoor het moeilijk wordt je lach in te houden voor iedereen.

Als je een jong kind helemaal op zichzelf ziet die vol plezier is… Dan verzeker ik je: dat kind is niet alleen! Het kind is in het goede gezelschap van de vreugdegidsen.

Tip 62 – Zo kun je de vreugde-gidsen aanroepen

Verbind jezelf bijvoorbeeld in de ochtend met je vreugde-gids.

 1. Haal diep adem.
 2. Vraag in de ochtend je vreugde-gidsen om 3 cadeaus.
 3. Aan het einde van de dag heb je er 3 gekregen.
 4. Schrijf aan het einde van de dag op wat die cadeaus zijn geweest. Hierdoor erken je de gidsen.

Moge mijn leven gevuld zijn met cadeautjes

Wat voor cadeaus kun je allemaal krijgen? Je kunt ervoor kiezen om dat volledig aan de engelen over te laten. Dan voer je gewoon bovenstaande stappen uit. Ook kun je om specifieke cadeautjes vragen:

 • Een goede dag
 • Dat de kinderen een goede dag op school krijgen
 • Familie
 • Dat de auto start
 • Een fijne baan
 • Goed om te gaan met je partner
 • Je goed voelen
 • Dat je ouders en de buren zich goed voelen
 • Voor inspiratie
 • Dat je een goede maaltijd kookt
 • Een dag vol cadeautjes

Bid voor alles, de hele dag.

Tip 63 – Maak kennis met de Lichtwezens

Lichtwezens zijn zielen van andere zonnestelsels / dimensies. Ze werken met ons collectief bewustzijn. Ze helpen de mensheid naar een nieuw tijdperk van bewustzijn te verschuiven: van ego naar liefde.

Hierna lezen:  Vision Board Maken: Voorbeelden & Tips [Stappenplan] [Moodboard]

Ze leren ons peace keepers te worden. We leren van de Lichtwezens om de wereld te helpen, vervuiling tegen te gaan, ons hart te openen en universele burgers te worden van verantwoordelijkheid en bijdrage.

Tip 64 – Heb geduld voor de antwoorden

Sommige hulp komt direct. Sommige hulp komt binnen een aantal dagen, en soms binnen een aantal maanden maanden. Maar alles wordt beantwoord.

Samengevat: 6 stappen om contact te maken met engelen en gidsen

Samengevat heeft dit artikel je zes stappen geleerd voor een leven vol leiding van de engelen:

 1. Wees open voor leiding.
 2. Vraag om leiding: vraag om cadeautjes en vrije parkeerplaatsen, vraag je vreugde-gidsen om je te laten lachen, vraag je healers om in je dromen te verschijnen en je humeur op te vrolijken en vraag je overleden dierbaren om je te troosten en inspireren.
 3. Verwacht leiding.
 4. Vertrouw de leiding die je ontvangt en erken het hardop met je stem: ‘Dit is leiding.'
 5. Neem er actie op zodra je het ontvangt. Het moment dat je gaat twijfelen, begin je het al te verliezen.
 6. Bedank je gidsen en engelen.

Met een beetje moeite zal je constant in contact blijven met de zielenwereld en geloof me: je gidsen willen je helpen. Ze willen niks liever dan je leven vreugdevol, miraculeus en adembenemend te maken. Én dat jij dit voor anderen doet!

Het universum is heel vrijgevig. Als je om hulp vraagt, staat het hele systeem direct aan om jou te helpen. Voel je je niet goed? Vraag een genezer om hulp. Geen vooruitgang in een project? Vraag een helper om hulp. Zit je vast? Vraag een renner vooruit te rennen en dingen los te weken. Geïsoleerd? Eenzaam? Weet je het even niet meer? Ongeïnspireerd? Twijfelend over het punt van je leven? Vraag je engelen – je leraren om je weer op het pad te brengen.

Dit was de uitgebreide uitleg over engelen en gidsen – Lees Sonia Choquette!

Sonia Choquette kan dit onderwerp als geen ander uitleggen. Haar boeken lezen heel makkelijk weg. Ze gaf mij een perfecte aanvulling op wat ik van huis uit al had meegekregen over engelen en gidsen. Schaf haar boek ‘Vraag je Gidsen' aan (aanrader)!

Als het goed is, weet je nu hoe je contact kunt maken met verschillende soorten engelen, zoals aartsengelen en beschermengelen. Je weet nu hoe je ze kunt aanroepen zodat je met ze kunt praten. Je weet hoe je om hulp vraagt aan ze en hoe je op de hulp van de engelen reageert. Ook weet je hoe je ze bedankt!

Lees tot slot het artikel over je zesde zintuig, zodat je de boodschappen van de engelen leert te ontvangen.

Onderaan dit artikel vind je ruimte om kwijt te kunnen wat je kwijt wil. Laat dus een reactie achter en veel succes met contact maken met de engelen!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: