Misschien heb je de kracht van stilte ontdekt en wil je meer stilte in je leven introduceren. In dit artikel gaan we in op de kracht van stilte – en zoals sommigen het zo mooi zeggen: edele stilte. Lees verder…

Een verhaal over de kracht van stilte

Lees onderstaand verhaal over de kracht van stilte:

Een kloosterzuster kreeg bezoek van twee reizigers. “Waarom zouden we stil moeten zijn?” De kloosterzuster haalde een emmer water uit de put. “Kijk in de put en vertel me wat je ziet.” “Wat moeten we zien?” Het water was onrustig. De zuster vroeg na een aantal minuten weer: “Kijk nog eens in de bron en vertel me wat je ziet.” “We zien de weerspiegeling van onszelf.”

Dat is de kracht van stilte. Door de emmer in het water was het even onrustig. Maar toen het water tot rust was gekomen, konden ze zichzelf zien. Door de stille van meditatie kun je Jezelf zien. Om precies te zijn: Jezelf met een hoofdletter.

“Kijk nog een keer in het water. Wat zie je nog meer?” “We zien de stenen op de bodem.” De zuster knikte en glimlachte. “Als je lang genoeg wacht en één wordt met de stilte, kun je de essentie van alles aanschouwen. Je geest is als water. Bij onrust is het moeilijk om door de oppervlakte te kijken. In volledige rust wordt alles helder. Begrijp de stilte niet, want dat zou nog meer geklets zijn. Je kunt het alleen ervaren als het verstand stil wordt.”

Wanneer de rust in het water terugkeert, ontstaat helderheid en kun je je diepste gedachten doorgronden.

– Gehoord in de Master Your Mindset-Podcast

Edele stilte: wees alert en aanwezig in de stilte

edele stilte

Eckhart Tolle beschrijft nobele/edele stilte als volgt: wees aanwezig in de stilte. Anders is het gewoon stilte. Met andere woorden: houd van de stilte en verwonder je van alles wat je daarin waarneemt.

Alles ontdekken over stilte? Lees deze artikelen…

Op deze hele website staan allemaal artikelen waarin mooie stukken over stilte staan. Klik op onderstaande artikelen en gebruik de zoekfunctie (ctrl+f voor Windows en command+f voor Mac) om het woord ‘stilte' steeds op te zoeken.

Hierna lezen:  Spiritualiteit, Wat Is Het Eigenlijk? Betekenis, Definitie & Heldere Uitleg

Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: