Hypnose is een van de meest populaire manieren om te stoppen met roken. Hoe gaat dat precies in z'n werk, welke technieken worden gebruikt en hoe kun jij ook (zelf)hypnose toepassen om te stoppen met roken? Lees verder…

Door Marcel Borst – senior hypnotherapeut

Zou verslaving aan roken ‘slechts' een overtuiging kunnen zijn?

Stoppen met roken. Het is nogal effe een dingetje voor de meeste rokers. Ze doen het vaak jarenlang en zijn ook nog eens overtuigd dat het heel erg verslavend is. Iedereen gelooft dat ook. En ja, boks  maar eens op tegen zo’n sterke interne overtuiging.

Het wereldbeeld van een roker is in ieder geval compleet anders dan van een niet-roker. Het is dan ook heel logisch dat het heel moeilijk is om te stoppen. Als je dan als pas-gestopte roker toevallig een keer op de automatische piloot een sigaretje aanpakt van die ene vriendin, gewoon omdat je even niet nadenkt, dan heb je in ieder geval wel meteen een goed excuus:

Inderdaad: die verslaving is een handig excuus…

Gebruik deze hypnose-technieken

Bij onze collega's van ikstopwel.nl leer je precies hoe je hypnose gebruikt om te stoppen met roken. Geen stom huiswerk, wel resultaat.

Stiekem een beetje verliefd op roken…

Rokers hechten heel veel waarde aan hun sigaretje. Ze hebben er zelfs koosnaampjes voor. Het is hun vriendje of hun toeverlaat, het enige wat ze nog hebben. Het geeft ze rust en vertrouwen.

Dat is apart. Als het rust en vertrouwen geeft, waarom is het dan zo moeilijk om niet te roken? Of zou het nou net het omgekeerde zijn? Dat het onrust creëert en het vertrouwen in je eigen kracht compleet wegneemt?

Dat kon wel eens een goede verklaring zijn voor wat rokers de hele dag doen en voelen…

Dit zijn de exacte hypnose-technieken die gebruikt worden tegen roken

Met hypnose en de inzet van diverse NLP-technieken doen veel therapeuten ook stoppen-met-roken sessies. De gemiddelde slagingskans ligt daarbij op ongeveer 40%, meestal bij 2 tot 3 sessies.

Welke stappen worden door therapeuten gezet (of misschien ben je zelf een therapeut die het wil toepassen)? Afhankelijk van je skills en vaardigheden die je hebt, kun je denken aan:

Hierna lezen:  NLP & Hypnose: Hoe Gaan Ze samen?

Al deze hypnose-technieken werken in ieder geval beter dan de standaard-methoden die rokers meestal kiezen, zoals op wilskracht stoppen met roken. Wist je dat slechts 6 van de 100 rokers langer dan een jaar stopt met roken puur op wilskracht? De rest is dan allang weer gezwicht voor hun verslaving. Voor hun vriendje. Voor hun trouwe toeverlaat.

Werkt hypnose dus beter dan pleisters, kauwgum en e-sigaretten?

stoppen met roken dankzij hypnose tips

Ook nicotinevervangers zoals pleister en kauwgum of e-sigaretten werken niet echt. Slechts 16% kans op slagen. Waarom? Omdat je het verslavende bestanddeel nicotine in je lichaam blijft brengen. En zolang je dat doet, blijft het verslavende component actief. Het is dus veel beter om een methode te kiezen waarbij je wel in één keer stopt.

Gebruik dit simpele systeem om te stoppen met roken dankzij hypnose

Al deze bovenstaande componenten zijn geïntegreerd in een geweldig online systeem waardoor rokers wel in één keer stoppen met roken. Zowel NLP als hypnosetechnieken worden ingezet, evenals conversationele hypnose en andere onbewuste beïnvloedingstechnieken.

Het is het online programma van Ikstopwel.nl, met een slagingspercentage van maar liefst 86%. Kijk maar eens op hun website of lees onze review over Marcel Borst. Er staan honderden reviews op van deelnemers die binnen een paar dagen van de sigaret verlost zijn. Geen enkele gedachte of behoefte meer. Dan is het pas makkelijk stoppen met roken.

Op jouw gezondheid!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: