Tijd is kostbaar. Verspil jij je tijd? In dit artikel ontdekken we hoe erg het misschien wel is dat wij onze tijd veel te veel verspillen. Lees verder…

Hoeveel tijd verspil je? Een korte berekening…

Een gemiddelde Nederlander heeft 6 uur tv- en internettijd. En ja hoor, nu gaan we zo'n stomme berekening maken. Maar het is alleen stom omdat niemand er op deze manier naar durft te kijken… Het is trouwens een berekeningetje van Jordan Peterson. Hier komt ie…

Een gemiddelde Nederlander besteedt 6 uur per dag aan tv en internet. Die 6 uur tv- en internettijd is 42 uur per week. Dat is een hele werkweek. Er zit een complete werkweek aan extra internet-tijd in een normale week. Dus… je vergooit de helft van je leven.

En wat is je tijd eigenlijk waard?

Laten we ervan uitgaan dat je tijd 50 euro per uur waard is (hoewel dat veel te laag is). Dat is een verspilling van 2.000 euro per week en 100.000 euro per jaar.

Hoeveel beter zou jouw leven zijn als je geen 100.000 euro per jaar zou verspillen? Je bent rijk, maar je weet het niet eens. Stop met tijd verspillen. Dit is gelukkig een discipline-spiertje. Je kunt je leven beetje bij beetje rijker maken.

Stap uit het spectatorisme en leef jouw eigen avontuur

tijd is kostbaar artikel

Trouwens, ik doel vooral op social media, internet en tv. We kunnen die media allemaal scharen onder het begrip ‘spectatorisme'.

Wat is spectatorisme? De gemiddelde tv+internettijd van Nederlanders is 6 uur per dag. We zijn een spectator-natie geworden. Kijken kijken kijken naar anderen. We leven onze eigen levens niet. We willen niet zelf de glorie hebben.

Life begins out of your comfortzone.

Mensen hebben geen spijt van de dingen die ze wel gedaan hebben: ze hebben altijd spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben.

Zorg dat je in je leven zo min mogelijk spijt hebt. Sterf liever met herinneringen in plaats van dromen.

Zorg er niet voor dat je ooit op een oude leeftijd terug gaat kijken op je leven en gaat denken: ‘Waar was ik mee bezig, toen ik gevangen zat in de verhalen en roddels en mezelf verdedigde op een stomme Facebookdiscussie… Waar was ik mee bezig, dat ik naar de levens van al die nadere mensen keek, en zag hoe zij geweldig leefden terwijl ik niet zelf iets prachtigs groots neerzette?’

Jij kunt in je eentje hele dorpen van drinkwater voorzien. In plaats van op Facebook iedere dag te kijken hoe iemand anders dit soort heldhaftige en eervolle daden verricht…

Jezelf motiveren om geen tijd meer te verspillen? Test dit eens uit…

tijd is kostbaar niet meer verspillen

Oh, en je kunt jezelf motiveren dit te veranderen met pijn en plezier. De NLP'ers onder ons kennen dit als de Dickens-techniek. De korte uitleg?

Hierna lezen:  Concentratie Tips: Zo Blijf Je Eenvoudig Geconcentreerd

Je maakt in je hoofd gewoon twee plaatjes van de toekomstige versie van jij. Een heel pijnlijk plaatje met een waardeloze, tijd-verspillende leefsituatie en daarna een heel plezierig plaatje waarin je juist alles uit het leven haalt.

“14 summers”. Zet die boodschap op jouw koelkast thuis.

14 summers? Waar heeft hij het over?

Het is belangrijk dat je weet dat je nog 14 zomers over hebt…

14 zomers met je dochter en 17 zomers met je zoon voordat ze volwassen worden.

BOOM

Gebruik je tijd en energie op een wijze manier.

– Eelco de Boer

En wat dacht je van deze:

Hoe vaak kijk je naar de sterren? Ze lijken eindeloos beschikbaar te zijn voor ons, maar in ons leven zullen we er nog maar zo'n 20 keer naar kijken.

Ga ervoor en zorg voor positieve verandering in de wereld!

Heb je te weinig tijd? Tijd moet je maken! Druk zijn is een keuze.

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: