Hoe erg is telefoonverslaving? Hoe ernstig is het eigenlijk dat jij je tijd verspilt met je smartphone? Bijvoorbeeld door steeds op social media te kijken? Lees verder en laat je inspireren om minder op je telefoon te zitten! Misschien is dit wel het begin van jouw ‘digital detox'…

Hoeveel tijd verspillen we eigenlijk online? (Schokkend getal!)

Hoeveel tijd verspil je aan deze verslavende activiteit? Een gemiddelde Nederlander doet 6 uur per dag aan TV-, telefoon-, en internettijd.

Nu gaan we zo'n stomme berekening maken. Maar het is alleen stom omdat niemand er op deze manier naar durft te kijken… Dat is 42 uur per week. Dat is een werkweek. Je vergooit de helft van je leven.

Oké, je smartphone is verslavend, maar wat is je tijd waard?

Laten we ervan uitgaan dat je tijd 50 euro per uur waard is (hoewel dat nóg veel te laag is). Dat is een verspilling van 2.000 euro per week en 100.000 euro per jaar.

Hoeveel beter zou jouw leven zijn als je geen 100.000 euro per jaar zou verspillen? Je bent rijk, maar je weet het niet eens.

Stop met tijd verspillen.

Stap uit het spectatorisme (kijken naar anderen) en leef jouw eigen avontuur

stoppen met social media verlaving

Wat is spectatorisme? De gemiddelde tv+internettijd van Nederlanders is 6 uur per dag. We zijn een spectator-natie geworden. Kijken, kijken, kijken naar anderen. We leven onze eigen levens niet. We willen niet zelf de glorie hebben.

Life begins out of your comfortzone.

Mensen hebben geen spijt van de dingen die ze wel gedaan hebben: ze hebben altijd spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben.

Zorg dat je in je leven zo min mogelijk spijt hebt. Sterf liever met herinneringen in plaats van dromen.

Zorg er niet voor dat je ooit op een oude leeftijd terug gaat kijken op je leven en gaat denken: ‘Waar was ik mee bezig, toen ik gevangen zat in de verhalen en roddels en mezelf verdedigde op een stomme Facebookdiscussie… Waar was ik mee bezig, dat ik naar de levens van al die nadere mensen keek, en zag hoe zij geweldig leefden terwijl ik niet zelf iets prachtigs groots neerzette?’

Jij kunt in je eentje hele dorpen van drinkwater voorzien. In plaats van op Facebook iedere dag te kijken hoe iemand anders dit soort heldhaftige en eervolle daden verricht…

Zie je hoe deze man staat? Wat denk je dat er met je nek gebeurt na 6 uur per dag deze houding?

digital detox

Je hoofd weegt 6 kilo. Je nek en rug kunnen nog wel eventjes de spanning aan die ontstaat als er 6 kilo uitsteekt, maar doe je dit de hele dag door, dan is dat funest voor onder andere je houding.

Hierna lezen:  Ziektewinst: #1 Saboteur Van Succes [Definitie & Uitleg]

Hoe kick je af van je smartphone zodat je minder tijd verspilt?

Kijk eens bij het artikel over FOMO (Fear Of Missing Out) en het artikel over het aanleren van nieuwe gewoontes. Dit is een spiertje. Je kunt je leven beetje bij beetje rijker maken.

Oh, en je kunt jezelf motiveren dit te veranderen met pijn en plezier. Hoe pijnlijk is het om de rest van je leven door te blijven gaan met thuis zitten, achter dat schermpje? En hoe veel plezier ga jij krijgen als je over 20 jaar terug kunt kijken op een fantastisch leven waarin jij daadwerkelijk hebt geleefd?

Verwar ontspanning en aantrekking niet met passiviteit en apathie!

Waarom dit artikel? Ik heb laatst een valkuil ontdekt van prachtige methodieken zoals ‘Power VS Force' en De Wet van Aantrekking: Heel veel mensen verwarren ontspanning, voor jezelf zorgen en ‘Power' (de dingen naar je toe laten komen) met apathie! Dat is absoluut niet de bedoeling!

Telefoonverslaving is een heus gevecht

afkicken telefoon

Ik begrijp het ook wel: je wilt liefde van mensen krijgen, en daarom is het begrijpelijk dat je regelmatig je telefoon checkt. Je wilt er ook zeker van zijn dat alles oké gaat en geregeld wordt. Dat iedereen die om hulp vraagt, ook hulp en antwoord krijgt. Maar ja, dat idee zou plaats moeten maken als je een digital detox wilt toepassen in je leven…

Stel de nodige status-berichtjes in dat je op zondag niet online bent

Je kunt al een heleboel doen om je omgeving erop voor te bereiden dat je regelmatig niet online bent.

  • Zet op je Whatsapp-status dat je op zondagen niet online bent.
  • Zet in je e-mailhandtekening dat je niet achter je computer leeft en dat het 2 tot 5 werkdagen kan duren voordat je reageert.
  • Spreek je voicemailbericht zodanig in dat mensen erop voorbereid zijn dat je niet altijd te bereiken bent.

Kick af van social media en leef alsof vandaag de laatste dag van je leven is

afkicken social media en avontuur starten

Wat zou je doen als dit de laatste dag van je leven was? Heb ik geleefd? Deed ik ertoe? Heb ik liefde gegeven? Open, eerlijk en rijkelijk? Of zat ik passief en apathisch mijn tijd te verdoen?

Doe aan ‘internet fasting'

De bekende ondernemer Eelco de Boer is iedere dag alleen tussen 15:oo en 16:00 online. Na 16:00 werkt hij alleen nog maar met zijn Nokia-telefoon zonder internet-functie en 23 uur later is hij pas weer bereikbaar. Het resultaat? Hij werd extreem productief, hij wordt veel alerter en meer aanwezig en hij wordt algeheel gelukkiger.

Ga ervoor en zorg voor positieve verandering in de wereld!

Ga erop uit. Lach meer. Wees enthousiast. Doe een van deze 151+ ‘random acts of kindness'. Doe nieuwe dingen. Gooi oude spullen weg. Ga vroeg naar bed. Zet je wekker om 5:00. Wees krachtig. Roddel niet. Laat meer dankbaarheid zien. Doe dingen die je uitdagen. Wees dapper. Laat je dromen uitkomen.

Hierna lezen:  Hoe Motiveer Je Iemand? 14 Krachtige Tips [Bemoedigen & Motiveren]

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: