Wie is Boyd Hoek, moet je zijn reclames geloven en wat vinden we van zijn training: SMMB Masterclass? Kun je er echt ‘rijk’ of ‘financieel vrij’ mee worden, zoals nogal stellig beweerd wordt? Lees verder voor de ervaringen en een eerlijke recensie…

Al die onervaren Boyd Hoek-studenten die om marketing-klussen vroegen…

Ik werd er eigenlijk gek van: ik ben namelijk lid van een aantal grote landelijke Facebook-groepen voor ondernemers. Hierin kun je vragen stellen en elkaar helpen. Op een gegeven moment zag ik echter steeds weer dezelfde soort irritante berichten langskomen in die Facebook-groepen: ‘Ik kan je helpen meer omzet te krijgen door jouw advertenties te beheren. Neem contact met me op.’

Daar is natuurlijk niks mis mee, maar al deze berichten zaten vol taalfouten en als je op het Facebook-profiel keek, hadden ze allerlei kinderachtige plaatjes over rijk worden op hun profiel staan. Alle ondernemers vroegen zich af waar zo’n blik was opengetrokken met die kids die ons wel eventjes zouden helpen… Het bleken studenten van Boyd Hoek te zijn.

Kijk, in die Facebookgroepen voor ondernemers zitten serieuze, volwassen ondernemers. Dan vallen die enthousiaste nieuwelingen van Boyd Hoek nogal op. Ik vond het persoonlijk nogal erg – net als andere ondernemers – want waar wij een academische marketingachtergrond hebben, hadden die Boyd Hoek-leerlingen nog nauwelijks ervaring. Toch gingen ze er met mooie marketing-klussen vandoor…

En al die Boyd Hoek-advertenties op Youtube en Instagram…

Omdat ik er nogal afkeurend in stond, inspecteerde ik de boel wat verder. Al gauw kreeg ik zóveel advertenties van Boyd Hoek op social media te zien… en jij waarschijnlijk ook. Dit maakte me nog belangstellender. Aanvankelijk niet op een positieve manier, omdat ik zijn verhaal nogal ‘scam-achtig’ vond. Toch heb ik de cursus gevolgd voor een eerlijke recensie.

Wacht even, waar gaat het eigenlijk precies over? SMMB…

wat is een smmb bedrijf

Oké, even bij het begin beginnen. Boyd Hoek staat volledig in het teken van SMMB. Dat staat voor Social Media Marketing Business. In het Engels heet dit SMMA: Social Media Marketing Agency.

Boyd Hoek wil jou leren om ook een SMMB te starten. Helemaal voor jezelf. Dat betekent dat jij andere bedrijven als klant neemt en dat je voor die bedrijven advertenties aanmaakt en beheert.

Doordat je van Boyd Hoek de werkende formule leert om met een advertentie altijd veel winst voor een bedrijf te maken, kun je steeds een grote beloning vragen aan je klanten: 1.000+ euro per maand per klant. Wij weten vanuit onze ervaring dat dit klopt: ga naar een goede ondernemer, start daar een advertentiecampagne voor en zie hoe makkelijk je voor extra klanten kunt zorgen.

Oké, dus even voor de duidelijkheid: wie is Boyd Hoek en wat doet hij precies?

Boyd Hoek is een nogal slimme jongen die ervoor heeft gekozen om na zijn middelbare school geen studie te starten, maar om een SMMB te starten. Zijn aanpak bleek succesvol te zijn: hij besteedde geen tijd aan zinloze randzaken, zoals ‘zichtbaarheid’, een website of andere dingen die je afleiden van waar het echt om gaat: klanten binnenhalen en (veel) geld verdienen.

Inderdaad, Boyd’s aanpak is een aanpak waar we eigenlijk gewoon helemaal achter staan: gewoon die telefoon pakken of gewoon die winkel binnenlopen en met harde cijfers laten zien wat je voor een bedrijf kunt betekenen. Herhaal dit een aantal keer en je zit – net als Boyd – op 10.000+ nettowinst per maand.

Bovendien combineerde Boyd dit met het principe: kies een duidelijke doelgroep. Boyd bediende een duidelijke ‘niche‘: sportscholen en personal trainers. Hij presenteerde zichzelf als iemand die alleen voor die groep ondernemers advertenties maakt. Hierdoor kon hij zo snel zo succesvol worden.

Vroeger deed hij dat vanuit zijn kvk-ingeschreven bedrijfsnaam: Digital Presence. Tegenwoordig leert hij dit precies aan zijn studenten. Dat doet hij via zijn online training-met-coaching-combi: de SMMB Masterclass.

Zijn verhaal wordt ook duidelijk uiteengezet in deze gratis training (aanrader).

Het leek me niet helemaal kosjer…

Tot december 2019 was ik heel achterdochtig toen ik Boyd’s verhaal las. Hoe kon hij in een jaar tijd naar 10.000 euro winst per maand gaan? Was dit wel echt waar of was hij de boel aan het oplichten?

Wat blijkt: Boyd Hoek heeft een echte effectieve aanpak die ik toevallig ook streng aanhang: hij verspilde zijn tijd niet met het maken van een website of het bijhouden van oude prestaties. Hij koos liever voor daadwerkelijk presteren: bellen, gesprekken voeren, klanten binnenhalen en geld verdienen.

Omdat hij in december 2019 merkte dat buitenstaanders zoals ik hier hun vraagtekens bij zouden zetten, heeft hij toch maar zijn resultaten op zijn Youtube-kanaal en website gezet. Die resultaten zijn gewoon echt. Zijn succes is gewoon echt. Hij is de real deal en ik leer zijn vaardigheid daarom graag van hem.

Wat claimt Boyd Hoek?

Boyd Hoek claimt dat je in de SMMB training vele voordelen krijgt. Je leert zijn verdienmodel, hoe je aan 10.000+ nettowinst per maand komt en je krijgt alle benodigde middelen om je SMMB te runnen, zoals de benodigde scripts, formules en documenten.

Wij kunnen volledig achter de aanpak van Boyd Hoek staan: zijn aanpak gaat om daadwerkelijk voor het geld te gaan, en niet eindeloos aan websites, wazige social media-posts en andere onzin te besteden.

Ik zal je vertellen wat de ergste scam is…

De meest lage, scammy, afschuwelijke soort oplichter die er is? Dat is iedere ‘businesscoach’ zonder ervaring die alles aan jou leert behalve daadwerkelijk dingen produceren en verkopen.

We komen namelijk erg veel ‘onderneem-coaches’ tegen die hun trainingen volproppen met allerlei zinloze afleidingen die geen cent opleveren, zoals…

 • ‘Zichtbaarheid’ en ‘social media inzetten voor zichtbaarheid’.
 • Een tot in de puntjes geperfectioneerde website en Facebook-profiel maken waar vervolgens 8 mensen per kwartaal op komen.
 • ‘In je kracht/grootsheid staan’.
 • ‘Meer van jezelf te laten zien’.
 • ‘Jouw identiteit en verhaal ontdekken’, ‘Jouw verhaal leren delen’ en ‘jouw verhaal neerzetten’.
 • ‘Jezelf laten zien’ door je kop voor een camera te zetten.
 • En het allerergste… social media inspiratie-spaghetti-posts maken.

En dat al die dingen geen enkele lead of klant opleveren, dat moeten we maar accepteren… Dat kan ik met recht oplichters noemen, omdat hun leerlingen nooit een cent zullen verdienen.

Het is een verademing om Boyd’s methode en aanpak in actie te zien, waarbij er geen ruimte is voor bovenstaande afleidingen, en waarbij je 80% van de tijd keiharde business aan het opbouwen bent. Gewoon daadwerkelijk je imperium bouwen en daadwerkelijk geld binnen harken!

Een samenvatting van het verdienmodel dat Boyd ons leert

Oké, dit is het verdienmodel: je gaat voor andere bedrijven Facebook- en Instagram-advertentiecampagnes opzetten en beheren. Eigenaren van bedrijven hebben hier de kennis en de tijd niet voor. Tegelijkertijd hebben ze er veel geld voor over.

En wat doe je in dat zeldzame geval waarin ze zeggen dat iedereen dat kan? Boyd Hoek heeft een speciale troef in handen: hij leert je ook om speciale, kant-en-klare funnels op te zetten voor de bedrijven.

Je kunt hier minimaal 1.000 euro per maand per klant voor vragen, omdat je jouw klanten minimaal 2.000 euro aan extra winst zal opleveren. Je winst kan hoog oplopen omdat je steeds meer extra klanten kunt krijgen, terwijl het managen van je klanten maar een paar uur per maand kost.

Ook verklapt Boyd zijn verdienmodel in detail in deze gratis training.

Ik vond Boyd Hoek onbetrouwbaar overkomen en zelfs een scam, maar waarom?

Er waren een paar ‘rode vlaggen’ waardoor ik Boyd Hoek op het begin onbetrouwbaar vond overkomen:

 • Ik vond het piramide-achtig dat Boyd eigenlijk direct leek te beginnen met het trainen van mensen. Echter, het blijkt dat Boyd daadwerkelijk lange tijd zelf een SMMB-bedrijf had met duizenden euro’s winst per maand.
 • Hij liet tot december 2019 nooit zien wat zijn verdiensten als SMMB-bedrijf waren. Ondertussen is hij daar wel open over en zijn track-record is indrukwekkend.
 • Ik kon geen spoor vinden van zijn SMMB-klanten, maar sinds december 2019 laat hij daar pas iets over zien – en het bewijs is hartstikke stevig en echt.

Wij kunnen dus volledig achter de methode en de training van Boyd Hoek staan. Hij heeft zijn sporen wel degelijk dik verdiend.

Hoe is de SMMB Masterclass ingedeeld?

Je leert alles at ervoor nodig is om keihard klanten binnen te harken en om hun advertenties tot een succes te brengen. Je leert onder andere alles over het aantrekken van klanten, wat erg simpel is. Ook leer je alle advertentie-systemen en processen en tot slot leer je hoe je je bedrijf passief maakt en steeds verder uitbreidt.

Wat is het passieve aspect van de SMMB-methodiek?

De advertenties voor jouw klanten blijven gewoon doorlopen. Je kunt voor het beheren hiervan iedere maand weer opnieuw een factuur voor sturen. Dit is een hartstikke normale dienstverlening waar ondernemers graag voor betalen.

Het is bovendien niet zo moeilijk om winstgevende advertenties en funnels op te zetten voor je klanten. Je krijgt de kant-en-klare formules en methodes via de SMMB Masterclass. Die methode kun je makkelijk op meerdere klanten tegelijk toepassen: het is een gestandaardiseerde methode.

De training bevat keiharde praktijk-lessen: belangrijke vaardigheden!

boyd-hoek-recensie-goed-of-slecht

Toen ik de training volgde, zag ik hoe waardevol en praktijkgericht de vaardigheden zijn die je in de training leert. Even wat bullets over mijn bevindingen:

 • De lessen laten je echt precies zien hoe je een advertentie aanmaakt en beheert.
 • De community met studenten is super actief en altijd bezig met het binnenhalen van winstgevende opdrachten.
 • Ook in de live-lessen laat Boyd een screen-capture zien van de Facebook-advertentie-omgeving. Hierbij doorloopt hij steeds stap voor stap het proces van het aanmaken van een winstgevende advertentie.
 • Continu input van de studenten over hun successen. In de besloten community-groep voor studenten zie ik allerlei berichten voorbij komen van studenten die connecties, leads en verkopen behalen. Ze vertellen dan precies wat ze daarvoor hebben gedaan.

Conclusie over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass

Nog maar eens mijn conclusie in bullet-vorm:

 • Boyd Hoek en zijn training is betrouwbaar, erg volledig en goed gestructureerd.
 • Je moet er hard voor werken om klanten te verkrijgen.
 • Daarna is het makkelijk om je business te automatiseren. Dit leer je allemaal.
 • De SMMB Masterclass geeft je kant-en-klare middelen om succes te behalen.
 • Er zijn veel succesverhalen en ik zie ze ook regelmatig in het wild.

Start hier met de gratis training van Boyd Hoek om ook je eigen conclusie te trekken.

Wie moet de SMMB Masterclass gaan volgen?

boyd hoek smmb masterclass review

Hoewel het voor alle leeftijden is, moet je er wel iets voor over hebben: om daadwerkelijk die telefoon te durven pakken of om daadwerkelijk een winkel binnen te stappen om echt contact te leggen met potentiële klanten. Als je bereid bent om het echte werk te doen, ga je net als Boyd al gauw naar duizenden euro’s nettowinst per maand.

Ook is het voor mensen die passief inkomen en vrijheid willen, want je kunt je bedrijf automatiseren – terwijl je jouw eigen uren in het bedrijf kunt minimaliseren.

Iedereen die een miljonair-mindset heeft, moet dit een kans geven, want het runnen van een SMMB is een van de snelste manieren om grote bedragen te verdienen.

Bovendien komt er veel minder bij kijken dan bij andere soorten ondernemingen, zoals het ontwikkelen van je eigen product, dropshipping of e-commerce, waarbij je met allerlei regels, import-gedoe, inkoopkosten en andere moeilijkheden te maken krijgt

Is Boyd Hoek de ‘real deal’?

Het antwoord blijkt eigenlijk ‘gewoon’ ja te te zijn. Hij heeft zijn methode in 2018 zelf volledig toegepast om in een korte tijd een krachtig SMMB-bedrijf te ontwikkelen dat hem 10.000 winst per maand oplevert. Hoe? Simpelweg door zijn methode toe te passen en een specifieke niche te bedienen. In Boyd’s geval was dat: sportscholen en personal trainers. Geen rare fratsen dus.

Als je dit succes wilt repliceren, dan raden we zijn training absoluut aan. Start hier met de gratis training of check hier het volledige programma.

Tijd om te beginnen?

Wij zijn er al mee begonnen en bevelen de methode absoluut aan.

Op jouw succes!

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...