Hoe moeten coaches het intakegesprek nou eigenlijk aanpakken? Hoe doe je een intakegesprek? Wat zijn de stappen, elementen en vragen die erbij komen kijken in een coaching-intake? Je leert het op deze pagina…

Waarom is een intakegesprek belangrijk in coaching?

Wat is een onmisbaar onderdeel van coaching? Het intakegesprek. Waarom? Omdat daar de toon gezet wordt en er een doel gezet wordt: er moet iets veranderen. Er gaat iets veranderen. En daar worden meteen al taken aan gekoppeld.

Welke elementen horen in een intakegesprek?

Hoe doe je een intakegesprek? Laten we naar de elementen gaan…

Element 1: doel stellen

Waarom kom je überhaupt coaching afnemen? Omdat je een moddervet doel wilt aanpakken en behalen. Daar draait alles omheen. Dus het doel staat sowieso centraal.

Element 2: inventariseren waar we nu staan, wat ons tegenhoudt en wat ons zou kunnen helpen

We zijn nog niet zover dat het doel behaald is. Echter, we staan al wel ergens. Dus we hoeven niet helemaal vanaf de voet van de berg te beginnen met klimmen. Waar sta jij op dit moment? Misschien al over de helft. Dit is direct al een opsteker.

Ook zijn er obstakels waardoor we het doel nu nog niet hebben behaald – of waardoor we wat extra uitdagingen ondervinden bij het behalen van het doel. Het is zinvol om deze te inventariseren.

Tot slot zijn er ook allerlei dingen die alles makkelijker maken: over welke hulpbronnen heeft de cliënt beschikking of welke kunnen alsnog extra geraadpleegd worden?

>> In dit artikel met het volledige Coach Model vnd je alle vragen die je kunt stellen in je intakegesprek.

Element 3: de cliënt taken mee naar huis geven

Coaching is niet het aanbieden van een pdf-download die je als download van het universum hebt gedownload zodat nu jouw websitebezoeker hem gratis kan downloaden, zodat je hem twee dagen later een nieuwsbrief kan sturen.

Coaching is ook niet samen zitten praten over ‘drijfveren', 'trauma's uit de jeugd' en ‘je relatie met geld'. Dat doe je maar gezellig op de koffie met je vriendinnen. Je bent als coach bovendien geen psycholoog of psychiater.

Hierna lezen:  Hoe hypnotiseer je iemand? Alles wat je moet weten [Hypnose Leren]

Coaching is wel: boven iemand staan en opdrachten en commitment geven zodat die persoon iets gaat doen. Een coach zet dingen in beweging en dat gebeurt met taken. Stuur de cliënt dus altijd weg met taken voor in zijn/haar dagelijks leven, zodat de cliënt een directe ervaring van verandering krijgt.

Meld je aan en behoor tot de 1% beste coaches

Top-coach worden en 10k-30k per maand verdienen?

Wil je zowel zakelijk als inhoudelijk precies weten wat je moet doen om succesvol te zijn als coach? Meld je dan aan voor ons nieuwe programma Coach Tribe. Hierin begeleiden we je persoonlijk naar de uitvoering van wat eigenlijk niemand weet: precies hoe het moet en wat succesvolle coaches anders doen waardoor ze wél slagen.

Op jouw succes!