Hun je aan de slag gaan als zelfstandig coachmet klanten? Hoe kom je aan die eerste klanten? Hoe vind, benader en werf je ze? In dit artikel leer je hoe je je kunt profileren als coach, hoe je kunt netwerken als coach en hoe je daadwerkelijk coachees gaat vinden zodat je geld kunt gaan verdienen als beginnend coach. Lees verder…

Tip 1: Twee grote klanten binnenhalen is fijner dan 100 kleine

hoe krijg je klanten als coach

Wij zien veel coaches tegen het probleem aanlopen dat ze denken dat ze een marktkraampje zijn. Als je namelijk met je marktkraampje in een jaar tijd 100.000 euro wilt verdienen, dan moet je zorgen dat je in een jaar tijd 100 Perzische tapijtjes verkoopt met een winstmarge van 1.000 euro.

Jij bent echter een coach – geen marktkraam. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar 100 klanten van 1.000 euro, maar dat is onnodig moeilijk qua acquisitie én een enorme lading aan mentaal en fysiek werk.

Wil je 100 x de acquisitie, levering, administratie en nazorg doen? Of wil je dat liever een of twee keer regelen, waarna je voor de komende jaren helemaal klaar bent?

Kies dus liever voor een paar grote klanten van 50.000 euro in plaats van 100 klantjes van 1.000 euro. Solliciteer bij jouw favoriete organisaties zodat je een mooie opdracht binnensleept waarvoor je een heel jaar aan de slag kunt als coach.

Tip 2: Lees deze 20+ adviezen over het krijgen van klanten voor jouw coachingspraktijk

coach clienten vinden

Hoe krijg je nou precies klanten voor jouw coachingspraktijk? In een uitgebreid artikel hebben we 20 heldere tips voor je op een rijtje gezet, waarin we je leren hoe je aan de slag gaat met de profilering en promotie van jouw coachingspraktijk, zodat je mooie klanten benadert en binnenhaalt. Hier vind je dit artikel.

Tip 3: Gebruik deze coachingstools

coach clienten krijgen

Als je klanten wilt krijgen als coach, dan hoef je dat niet in je eentje te bedenken en te doen. Dankzij howto's, hulpmiddelen en software sta je er niet alleen voor.

Op deze pagina hebben we een totaaloverzicht gemaakt met coachingstools die jou helpen om goede coachees te vinden.

Op jouw succes!

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  Tools Voor Coaches: Deze Hulpmiddelen Zijn Onmisbaar [2024 Update]