Niet kunnen overgeven aan seks… Blokkades in seksuele energie… Hoe komt dat toch en hoe kun je dit oplossen? In dit artikel ben je op de juiste plaats: hier geven we je 19 oorzaken van seksuele remmingen en direct ook de oplossingen. Lees verder…

Wil je seksuele energie vrij laten stromen tussen jou en je bedpartner, dan is het zinvol om onderstaande remmingen en blokkades op te lossen – of om daar in ieder geval op te letten bij je partner. Hierdoor wordt de seks vrij en ontketend. Dit is erg liefdevol en zorgzaam om te doen en geeft de seksuele energie vrij spel.

Onderstaande punten zijn potentiële remmingen van seksuele spanning waar je rekening mee moet houden. Deze potentiële remmingen zijn erg belangrijk en zelfs sterk benodigd om rekening mee te houden als je seksuele energie vrij wilt laten stromen:

Seksuele blokkade 1: fysieke onveiligheid

Fysieke veiligheid. Dit is van toepassing voor mensen die pas aan het daten zijn. Zorg ervoor dat de ander kan voelen dat je hem/haar niks aandoet. Laat bijvoorbeeld zien dat je toestemming belangrijk vindt voordat je steeds een stapje verder gaat. Praat over je familie en laat wat van jezelf zien in bijvoorbeeld documenten/sites. Vraag eventueel ook: “Wat heb je nodig om je veilig te voelen?”

Seksuele blokkade 2: emotionele onveiligheid

Emotionele veiligheid. Laat de ander zich veilig voelen… bijvoorbeeld over dat hij/zij zich aantrekkelijk voelt: dim het licht. Ook hygiëne zorgt voor veiligheid. Als jullie van een feest komen, zeg dan tegen hem/haar dat je even wilt gaan douchen. Hierdoor zal de ander jouw voorbeeld ook volgen. Tot slot zorg je voor veiligheid door alles opgeruimd te hebben en de vaatwas gedaan te hebben.

Hierna lezen:  51 Relatie-Tips Om Je Relatie Te Verbeteren & Versterken [Bewezen]

Seksuele blokkade 3: stress

Geen stress. Ontstress je partner door erover te praten en wellicht een zachte massage te geven. Ook kun je attent en zorgzaam zijn door bijvoorbeeld jullie huis op te ruimen, te koken en de kinderen voor te lezen voor het slapen gaan.

Seksuele blokkade 4: schaamte en oordeel

Geen schaamte en oordeel. Dit is de grootste seksuele blokkade, met name voor vrouwen. Veroordeel de ander nooit voor zijn/haar seksuele verlangens. Dan zal de ander zich vrij voelen om ze allemaal met jou te ontdekken. Dus: veroordeel elkaar nooit – en op geen enkele manier – om elkaars seksualiteit. Wanneer jij de ander laat weten dat het oké is en dat je haar niet veroordeelt, zal ze zich voor je openen.

Een vrouw moet zich vooral niet beoordeeld of veroordeeld voelen. Dit is de reden waarom vrouwen makkelijker klaarkomen met een speeltje: Dan heeft ze geen zorgen over hoe ze eruit ziet, of ze geen ‘slet’ is.

Als een vrouw dezelfde avond seks heeft met iemand, een onenightstand, dan dient de ervaring haar te “overkomen” zonder dat ze er “bewust voor koos”.

– Arnoud en Daan van Attraction Gym

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Seksuele blokkade 5: niet begrepen en niet gevoeld worden door jou

Begrepen en gevoeld worden – algemeen. Het is fijn om iemand aan je zijde te hebben die jou begrijpt en met jou meevoelt. Onderzoek zijn/haar gedachten-proces en emoties zodat je je partner begrijpt. “Hoe zit je in je vel? Hoe is je gevoel? Wat voor gedachten gaan er eventueel in je om?” Kun je bij je partner opmerken of vragen over hoe hij/zij zich voelt? Denk ook aan waarom ze iemand (niet) mag, waarom ze zich onzeker voelt, waarom iets uit haar verleden haar nog steeds dwars zit, etc.

Seksuele blokkade 6: niet begrepen worden door jou op seksueel gebied

Begrepen en gevoeld worden – seksueel. Vraag actief naar de seksuele blokkades van je partner. Waarom doet de ander bepaalde dingen juist wel of niet graag? Waar denkt ze dan aan en wat voelt ze dan? Vraag ernaar en los het op, bijvoorbeeld door jouw ervaring ook te delen.

Seksuele blokkade 7: geen vertrouwen

Vertrouwen. Eerlijk zijn, transparant zijn, geduldig zijn, consistent zijn, geen spelletjes spelen en hem/haar vertrouwen. Ook acceptatie valt hieronder: mijn partner houdt van me zoals ik ben. Ook commitment valt onder vertrouwen. Laat bijvoorbeeld zien dat je je partner helemaal wilt kennen, beter dan zij zelf.

Hierna lezen:  Bindingsangst Overwinnen: Betekenis, Kenmerken & Hoe Oplossen?

Seksuele blokkade 8: geen waardering voelen

Waardering. Vertel van welke aspecten van jouw partner je houdt en wat je leuk vindt aan de ander. Laat weten dat je ziet wat voor moeite de ander allemaal doet in het dagelijks leven en vandaag. Spreek je waardering uit over zijn/haar uiterlijk en persoonlijkheid. Plan de volgende date vóórdat je met de ander naar bed gaat. Spreek ook je waardering uit over wat hij/zij doet voor anderen en jou.

Laat hem/haar niet ‘taken voor granted‘ voelen, dus heb ook waardering voor alles wat je als ‘normaal' bent gaan zien en waar je gewend aan bent geraakt. Spreek die mooie dingen eindelijk uit. Geef wat om de ander en uit ook jouw zorgzaamheid. Verleg de focus wat vaker van wat je partner allemaal niet goed doet… naar wat je partner allemaal wél goed doet.

Ga naar die dingen op zoek. vooral hardwerkende vrouwen willen na een dag vol tegenslagen en frustraties iemand hebben die hen kan vertellen dat ze een knappe kanjer zijn en hard werken. Na een dag waarin ze steeds maar weer niet gewaardeerd zijn voor de lieve dingen die ze geven, kunnen ze nu van jou horen dat ze wél degelijk lief zijn en gewaardeerd worden.

Wat vind je goed aan je partner, wat bewonder je, wat respecteer je, waarom is het fijn om bij de ander te zijn?

Seksuele blokkade 9: niet mooi gevonden worden

Verlangd en bewonderd worden. Geef je partner het heerlijke gevoel dat hij/zij gewild en verlangd wordt door jou. Want te weinig verlangen ontvangen, voelt als afwijzing voor het vrouwelijke. Het is namelijk de ultieme vraag van het vrouwelijke: Word ik verlangd en geliefd? Het vrouwelijke zoekt altijd liefde.

Dus: Zie het prachtige vrouwelijke in al haar vormen, de hele dag door. Herinner je partner eraan hoe mooi hij/zij is en hoezeer je geniet van jullie samenzijn. Vind en benoem bewust de goede eigenschappen van de ander, bijvoorbeeld hoe de ander in het leven staat. Laat zien dat je haar verlangt. Laat het zien door haar te grijpen en aan te raken. Dit is vooral belangrijk als jullie getrouwd zijn.

Hebben jullie een relatie? Laat dan ook aan je partner zien hoe trots je op hem/haar bent door over je partner op te scheppen bij anderen en door in het openbaar je affectie te tonen. Vertel ook tegen je partner dat je trots bent op hem/haar. En laat dat ook zien, bijvoorbeeld door te laten blijken dat iemand je vriendinnetje is: “Kom maar vriendinnetje!” Laat zien dat je trots bent op je dame. Kus haar in het openbaar en zeg dat je boft met haar. Het gaat er dus om dat je je affectie in het openbaar toont. Dit communiceert: Iedereen mag weten dat ik je leuk vind.

Hierna lezen:  [Howto] Hoe vind ik een partner? Serieuze relatie zoeken [14 beste tips]

Seksuele blokkade 10: geen romantiek

Opwinding door romantiek. Als je partner voelt dat ie geliefd is, dan is een van de belangrijkste remmingen opgeruimd en kan de seksdrive en wildheid van je partner onbeperkt zijn. Dat komt allemaal doordat romantiek jullie emotionele band versterkt. Jullie opwinding schiet omhoog en dit verandert je seksleven.

  • Gebruik je woorden om je partner bijvoorbeeld duidelijk te maken dat ie uniek is – dat ie de enige ware is en dat er niemand is die meer sexy is.
  • Laat je partner weten hoe graag je bij elkaar wilt zijn en hoe graag je de liefde wilt bedrijven met je partner. Vertel hoe graag je close wilt zijn en hoe graag je ook stout wilt zijn samen.
  • Maak een levensechte visualisatie van jullie eerste dates. Wat deed de ander waardoor je verliefd werd? Welke eigenschappen vond je zo aantrekkelijk? Waar konden jullie zo intens van genieten? Wat voelde allemaal goed? Wat waren die momenten van sterke aantrekkingskracht tussen jullie?
  • En zo zijn er tal van romantische dingen die je kunt doen: Luister naar elkaar, stel elkaar diepe vragen, heb romantisch oogcontact, doe een gunst voor de ander zonder dat dat aan jou gevraagd is, maak een liefdevolle maaltijd voor de ander, maak samen een romantische wandeling, wees geïnteresseerd in hoe je partner's dag was, laat via berichtjes weten dat je aan je partner denkt, doe kluisjes zonder dat dat aan je gevraagd wordt, geef complimenten en praat open en eerlijk.

Seksuele blokkade 11: geen respect voelen

Respect. Heb respect voor elkaars mening, emoties, gedachten, normen, waarden, verlangens, behoeftes, voorkeuren, hobby's, bezigheden, passies, etc. Zie elkaar als gelijkwaardig. Ga er niet automatisch vanuit dat jij gelijk hebt, ook al hebben jullie meningsverschillen. Overleg bovendien met elkaar en maak niet zomaar belangrijke keuzes in jullie leven zonder inspraak van de ander. Zorg er ook voor dat je niet met minachting over de ander praat en laat de ander zich niet vies of goedkoop voelen, bijvoorbeeld met ordinaire, platte taal en handelingen. Houd het classy en erotisch.

Seksuele blokkade 12: geen affectie ontvangen

Affectie. De uiting van het liefhebben van de ander, waarmee je de ander een warm gevoel geeft. Kijk maar eens naar dit artikel over affectie en genegenheid.

Seksuele blokkade 13: geen emotionele band hebben

Jullie emotionele band versterken. Praat met je partner en versterk je relatie. Seks is altijd beter wanneer je een emotionele connectie hebt.

Verbind eerst met elkaar. Lig op de bank of zit tegenover elkaar en praat. Hoe voel je je? Hoe was je dag?

Seksuele blokkade 14: op een eilandje staan

Een gevoel van samen. Als je partner het gevoel heeft dat jij helemaal naast hem staat, dat jullie trots op elkaar zijn, dat jullie zorgzaam zijn voor elkaar en samen door het leven gaan, is dat weer een potentiële remming minder.

Hierna lezen:  Tweelingzielen: Fases, Test, Loslaten, Seksualiteit, Signalen En Meer

Seksuele blokkade 15: te veel een veilig en comfortabel gevoel van samen

Te veel comfort en connectie. Dit is paradoxaal maar belangrijk: te weinig comfort en connectie is een seksuele remming, maar te veel comfort en connectie… ook! Zekerheid, comfort, stabiliteit, betrouwbaarheid, vastigheid en (emotionele) veiligheid… zijn allemaal niet zo sexy als wanneer je in een compleet onbekend avontuur belandt met een spannende vreemdeling. Dus houdt het ook genoeg spannend!

Seksuele blokkade 16: onhandige ontlading van seksuele spanning

Dit kan op een aantal manieren plaatsvinden. Onderstaande twee manieren zijn het meest bekend:

  • Ontlading van seksuele spanning door oogcontact te verbreken. Als jij steeds als eerste wegkijkt, dan communiceert het dat je je de spanning niet aankunt. Doe dit dus niet te vaak.
  • Ontlading van seksuele spanning via ‘sociaal lachen'. Als er eenmaal seksuele spanning tussen jullie is ontstaan, wees dan geen bangerik die deze spanning weg wil lachen. Hardop lachen ontlaadt namelijk de seksuele spanning. Lachen is een soort sociaal-doen waarmee je iedere vorm van tegengas en spanning teniet doet zodat vriendschap daarvoor in de plaats kan komen. Pas er dus mee op – zowel via chatberichten als in het echt.

Mannen, wees juist serieus en sensueel.

Seksuele blokkade 17: persoonlijke trauma's

Trauma's. De ander zou persoonlijke trauma's kunnen hebben, zoals een gewelddadige eerste verkering. Er lopen ook veel mensen rond die niet weten dat liefde en seks iets veiligs of fijn is… omdat hun eerste ervaringen daarmee totaal niet positief waren. Eerlijk gezegd is het niet jouw taak om de trauma's op te lossen van degene waarmee je date. Het enige dat je kunt en moet doen, is in je eigen gedrag tonen dat de liefde veilig is en op geen enkele manier pijn kan aanrichten.

Seksuele blokkade 18: alles zelf moeten doen

“Heeft hij nou werkelijk nergens aan gedacht?” Het is nogal een grote blokkade voor de vrouw als de man he-le-maal niks doet en alle kansen laat schieten om voorkomend, galant en proactief te zijn. Het hoeft niet veel te zijn. Een simpele: “Ik heb een reservering voor ons gemaakt babe” is al genoeg.

Of wat dacht je van een massage geven, eventjes koken voor je partner, romantische kaarsen neerzetten en spannende dingen als glijmiddel kopen zodat je overal op voorbereid bent? Als jij een glaasje water, handdoekjes, condooms en andere benodigdheden tevoorschijn kunt toveren als ze nodig zijn, of als jij de afwas op eigen initiatief doet, geef je je partner het gevoel dat jij bijdraagt. Allemaal dingen waarmee je initiatief toont. Zo geef je je partner de kans om verrast te worden. Het remmende gevoel van “Ik moet alles altijd zelf doen…” vervalt dan.

Hierna lezen:  Spirituele liefdesrelatie & intimiteit [Essentiële kenmerken & 19 Tips]

Seksuele blokkade 19: een te grote druk “dat het moet gebeuren”

Als de ene persoon te graag wil en alles wil overhaasten… werkt dat als een rem. Dit legt niet alleen onnodig druk op de situatie – dat het “moet gaan gebeuren…” – maar het zorgt er ook voor dat er geen aantrekkingskracht is. Immers, wat is er nog spannend aan als je aan alles voelt dat jij de ander al in de pocket hebt? Zorg er dus voor dat je de druk laag houdt en dus ook voldoende de-escaleert.

Wanneer ze twijfelt, laat dan meteen alles los. Handjes af, meteen. Laat haar dan los en neem afstand. Leun achterover en stel haar gerust dat ze niks hoeft te doen of proberen – en dat jullie meteen alles stoppen. Gewoon ontspannen en met iets anders positiefs doorgaan. Als je dit doet, willen ze meestal meteen alsnog.

Meer lezen

Wil je meer lezen over hoe je de seksuele energie vrij kunt laten stromen? Bekijk dan zeker ook dit artikel over het verhogen van seksuele spanning – en 14 tips om dat te bereiken.