‘Wat zijn de kenmerken van mijn ideale partner?‘ Dit is een belangrijke vraag om te stellen. Dit artikel begeleidt jou bij deze vraag. Wat zijn de eigenschappen van jouw ideale man / vrouw? Hoe ziet jouw droomman / droomvrouw eruit? Lees verder…

Waarom is het belangrijk om over je ideale partner na te denken?

Als je weet wat je wilt, zal je datgene eenvoudiger gaan krijgen. Dit is de wet van selectieve perceptie en de wet van aantrekking. Het is dus erg belangrijk om voor jezelf de vraag te stellen: ‘Wat voor toekomstige partner past bij mij?’

Wat voor type man/vrouw past bij mij? Schrijf het antwoord helder op en je zal een perfecte match krijgen. In de komende paragrafen gaan we hiermee aan de slag: schrijf de innerlijke en eventueel ook de uiterlijke kenmerken van jouw ideale partner op. Laten we daarvoor beginnen bij stap 1…

Stap 1 – Wat voor partner past bij mij? Laten we beginnen met de belangrijke eigenschappen

Maak nu een lijst van de eigenschappen en waarden die je belangrijk vindt in jouw partner.

Voor mij zijn de belangrijkste eigenschappen en waarden in mijn partner:

  • Humor
  • Plezier
  • Familie
  • Kwetsbaarheid, dus dat ze altijd zichzelf kan zijn. Dat ze geen spectaculair leven hoeft te hebben met alleen maar leuke dingen. En geen mooi weer ophouden terwijl het niet zo is.
  • Samenwerking en aan een half woord genoeg hebben. Alléén maar verliefdheid is dus niet genoeg voor mij. Het is een partnership. Bekijk maar eens de Whatsapp-berichten van echtparen. Die bestaan niet voor het grootste deel uit verliefde berichtjes: ‘Kun je brood halen op de terugweg?’

Stap 2 – Hoe ziet mijn ideale partner eruit qua uiterlijk?

Eventueel kun je ook het uiterlijk van je ideale partner beschrijven.

Persoonlijk let ik niet op uiterlijk. Van mooi servies kun je niet eten. Het is niks aan. Als ze na een aantal jaar haar uiterlijke ‘schoonheid’ verliest, blijft er iemand zonder veel innerlijke eigenschappen over…

Toch zou ik mijn ideale partner qua uiterlijk herkennen aan haar lach. Mijn toekomstige partner lacht vaak, zelfs te pas en te onpas. Want hoewel het normaal is om meestal niet te lachen, zou het juist wel normaal moeten zijn om meestal wel te lachen.

Er is echter wel degelijk iets waar ik op let bij het uiterlijk van een vrouw: ik herken mijn droomvrouw aan het kenmerk dat ze niet iedere dag make-up draagt. Zo heb ik toch nog een aantal dingen om op te letten om mijn droomvrouw te kunnen herkennen wanneer ze opeens verschijnt!

Stap 3 – Bepaal nu: waarom wil ik deze relatie?

Een relatie is er niet voor bedoeld om dingen te halen bij de ander. Tenminste, dat kun je wel doen, maar het schept een omgeving van voorwaardelijke liefde, schuld en tijdelijke voldoening. Stel eerder de vraag: welke verborgen krachten wil ik aanwakkeren via mijn relatie? Denk dus goed na over wat dan wel precies jouw intentie is met de relatie.

Mijn persoonlijke antwoord is dat ik het plezier van mijn eigen leven te bieden heb. Maar nog belangrijker vind ik dat we nog beter onze (individuele) missie kunnen volbrengen doordat we elkaars hart kunnen openen in onze relatie. Wat kunnen wij bijdragen aan het grotere geheel en hoe kunnen wij samen onze liefde daaraan wijden?

Mijn persoonlijke missie is trouwens om iedere dag twee personen blij/gelukkig te maken. Een van die twee personen ben ik zelf, en de andere persoon is iemand die ik bijvoorbeeld overdag ontmoet en een compliment geef. Of iemand waar ik een deugd zoals behulpzaamheid op toepas.

Stap 4 – Laat dat beeld van jouw ideale partner nu los en zorg dat jij reeds liefde hebt in jouw leven

Nu je jouw doel hebt gesteld, is het belangrijk om dit volledig los te laten. Je hebt je wens al uitgesproken door het op te schrijven, dus je hoeft er vanaf nu niet meer actief mee bezig te zijn. Benoem het hoogstens eenmalig als intentie.

Je krijgt opeens heel veel aanspraak en date- en relatie-mogelijkheden als je er zelf mentaal niet zoveel mee bezig bent. Laat het dus volledig los en focus je verder op alle goede, positieve en vreugdevolle dingen in je leven die goed gaan. Zet jouw plezier en zelfliefde op #1 in het leven. Dan zal je relatiedoel vanzelf ook ingevuld worden.

Wat je graag zou willen ontvangen van je ideale partner, geef je de komende tijd intensief aan jezelf. Word de beste partner voor jezelf. Zo word je een magneet die de ideale passende partner aantrekt. Dat is dan geen opvulling maar een aanvulling.

Vind het geluk in jezelf.

Het enige wat je hoeft te doen, is toestaan dat die partner gaat komen. Daar hoef je niks voor te doen. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je geen weerstand hebt. En hoe haal je eventuele weerstand weg? Met meditatie, want daarmee kalmeer je het verstand. Het verstand weerstaat namelijk veel goede dingen in het leven.

Leef ondertussen alvast met het geluksgevoel dat je verwacht te krijgen van je relatie. Dus doe alsof je dat geluksgevoel nu al hebt. Het gevoel komt vanuit jezelf. Je zal dat geluksgevoel namelijk niet eens van je relatie kunnen krijgen, want het komt tóch altijd uit jezelf.

Tot slot: doe eventueel een partnerkeuze-test

Wellicht verschaft een test je extra inzicht. De beste partnerkeuze-test die je kunt doen, is een persoonlijkheidstest. Hier kun je een persoonlijkheidstest doen.

Op jouw geluk!

Beluister 5 bonus-audio’s

Er is van alles te ontdekken rondom dit soort materiaal. Luister hier alvast naar vijf audio-bites uit de luisterbundel met 42 uur aan audio vol met NLP, persoonlijke ontwikkeling en praktische handvatten.

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...