Wat zijn tweelingzielen? Hoe weet je dat je jouw tweelingziel – oftewel je tweelingvlam – hebt gevonden? Lees verder voor een uitleg over de signalen, fases en meer…

Wat is een tweelingziel?

Een tweelingziel, oftewel tweelingvlam (in het Engels: Twin Flame, of Twin Soul) is een persoon met wie je je niet alleen op fysiek en emotioneel niveau verbonden voelt, maar ook op zielsniveau of spiritueel niveau.

Onze tweelingzielen vertegenwoordigen onze vrienden, geliefden en leraren in dit leven. Zij zijn de yins voor onze yangs, de zonnen voor onze manen en het licht voor onze duisternis.

Tweelingzielen zijn ook onze spiegels in die zin dat ze al onze verborgen angsten en schaduwen naar ons terugkaatsen, maar ook onze ware innerlijke schoonheid en kracht. Op deze manier openen onze tweelingzielen de deur naar enorme emotionele, psychologische en spirituele groei.

Ook de bestseller ‘Tweelingzielen' van Patricia Joudry gaat hier op prachtige wijze op in.

Tweelingziel-test: 11 signalen dat je je in een tweelingziel-relatie bevindt

tweelingzielen test

Herken je onderstaande aspecten in jouw relatie? Gebruik onderstaande omschrijving als een test om te voelen of jij in een tweelingziel-relatie zit.

Het moment dat je je tweelingvlam ontmoet is het moment dat de aarde onder je voeten begint te verschuiven.

Ik zie de ontmoeting van twee tweelingzielen als een existentiële aardbeving: plotseling voel je dat er een enorm belangrijk persoon in je leven is gekomen. Opeens krijg je het overweldigende gevoel dat je leven gaat veranderen op een manier waar je je nog niet eens bewust van bent – en toch weet je intuïtief dat de veranderingen groot zullen zijn, groter dan wat je ooit hebt ervaren, en adembenemend in hun omvang.

Heb je al een tweelingvlam relatie? Veel voorkomende tekenen om op te letten zijn onder andere:

 1. Het gevoel dat er geen tijd tussen jullie bestaat.
 2. Een vreemd gevoel van ‘herkenning' of ‘deja vu' tussen jullie, alsof jullie beiden ‘voorbestemd' zijn om samen te zijn…
 3. Intense magnetische aantrekkingskracht op elkaar.
 4. Jullie sterktes en zwaktes balanceren perfect via elkaar.
 5. Je deelt dezelfde waarden, verlangens en dromen….
 6. Jouw tweelingziel kent je beter dan wie dan ook in de wereld…
 7. Hoe vaak je ook ruzie maakt je vergeeft elkaar altijd volledig….
 8. Je hebt een veelzijdige verbinding met elkaar, d.w.z. je bent beste vrienden, leraren en geliefden van elkaar.
 9. Er bestaan bizarre synchroniciteiten tussen jullie.
 10. Jullie zijn beiden gedreven naar een hoger spiritueel/sociaal doel…
 11. Je leert de waarden van empathie, mededogen, vergeving en onvoorwaardelijke liefde samen te ervaren.

Geliefden ontmoeten elkaar niet uiteindelijk ergens. Ze zitten al die tijd al in elkaar.
– Rumi

Nog geen relatie? 19 grote signalen waaraan je je tweelingziel kunt herkennen

tweelingzielen betekenis

Tweelingzielen kunnen elkaar ook ontlopen… Bekijk daarom eens onderstaande lijst met signalen waaraan je jouw potentiële tweelingziel kunt herkennen.

Soms zijn we namelijk op een punt in ons leven waarin we gewoonweg niet ontvankelijk zijn voor onszelf en de aanwezigheid van onze tweelingvlam. Dit is het gevolg van stress, overwerk, leefstijlgewoontes of negatieve denkpatronen die leiden tot een laag zelfbeeld.

In feite hebben we onze tweelingvlammen misschien al ontmoet, maar we hebben ze misschien over het hoofd gezien of op de een of andere manier als vanzelfsprekend beschouwd.

 1. Je voelt een vreemd, onverklaarbaar gevoel van “herkenning” wanneer je de persoon ontmoet. Dit kan zich manifesteren als déjà vu, of een onwankelbaar gevoel dat je deze persoon eerder hebt gekend, of dat jullie op de een of andere manier “voorbestemd zijn om samen te zijn”.
 2. Je hebt het gevoel dat hij/zij een zeer belangrijke rol gaan spelen in je eigen ontwikkeling, zonder te weten wanneer, waarom of hoe.
 3. Je hebt een onmiddellijke, intense verbinding met de ander tot stand gebracht, die zowel verkwikkend als schokkend is.
 4. Je hebt het gevoel dat je eindelijk een “thuis” of een veilige plek hebt gevonden bij de andere persoon.
 5. Je bent in staat om je authentieke zelf te zijn – zonder de angst voor afwijzing, vervolging of oordeel van de ander.
 6. Jullie belichamen allebei de yin en yang, met andere woorden, jouw duistere kant is in balans met zijn/haar lichte kant, en zijn/haar donkere kant is in balans met jouw lichte kant.
 7. Je voelt een gevoel van “uitbreiding” met hen, alsof je groter bent dan je beperkte identiteit.
 8. De nader maakt je een beter mens en jij maakt een beter mens van de ander.
 9. Je bent samen verbonden maar tegelijk ook vrij. Verbonden maar niet verbonden. Met andere woorden: je behoudt nog steeds je vrijheid, ook al heb je misschien een relatie met de ander.
 10. Je bent afgesteld op de energie van de ander en vice versa. Dit betekent dat jullie je beiden zeer bewust zijn van het spel van energie dat in jullie verbinding aanwezig is. Jullie zijn dus beiden zeer empathisch met elkaar.
 11. Op de een of andere manier communiceren jullie telepathisch met elkaar. Jullie kunnen elkaar aanvoelen en ‘begrijpen' zonder woorden. Ook via grote afstand.
 12. Je hebt het gevoel dat je je hele leven al op deze persoon hebt gewacht.
 13. Je tweelingvlam is een spiegel van wat je vreest en tegelijkertijd het meest verlangt in je eigen innerlijke genezing. Als je bijvoorbeeld een gespannen persoon bent, zal je tweelingvlam zeer waarschijnlijk ontspannen en rommelig zijn. Als je het slachtoffer wilt spelen, zal je tweelingvlam een sterk karakter hebben dat weigert jou medelijden of sympathie te geven om jouw zielige verhaal in stand te houden. Als je creatief onderdrukt wordt, zal je tweelingvlam een bloeiende kunstenaar zijn. Op deze manier dagen onze tweelingvlammen ons uit en maken ze ons misschien soms woedend, maar leren ze ons ook belangrijke lessen over onze angsten en wonden.
 14. Een van jullie is emotioneel volwassener dan de ander en dient vaak als leraar, raadgever of vertrouwenspersoon binnen de relatie.
 15. Je leert belangrijke levenslessen zoals vergeving, dankbaarheid, empathie en open-mindedness door – en met de ander.
 16. Geen enkele andere vriendschap of relatie heeft je zo diep getransformeerd als deze.
 17. Je tweelingvlam probeert je niet te veranderen. Ze accepteren je voor wie je bent en in welk stadium je zit. En ze moedigen je aan om hetzelfde te doen voor jezelf (en vice versa).
 18. Jullie kunnen over alles eerlijk tegen elkaar zijn.
 19. Samen voelen jullie je beiden gedreven naar een hoger doel, of het nu spiritueel, sociaal of ecologisch is.
Hierna lezen:  [Howto] Hoe vind ik een partner? Serieuze relatie zoeken [14 beste tips]

Het doel van een tweelingziel-relatie

tweelingzielen relatie

Het doel van de tweelingziel-relatie is om elkaar te helpen om spiritueel te groeien, om te gaan met ons ego, onze spirituele vermogens uit te breiden en spirituele verlichting te bereiken.

Tweelingvlammen zijn mensen waarmee we resoneren op het diepste spirituele niveau. Net als twee stemvorken of zwaartekrachtvelden, zijn tweelingvlammen magnetisch tot elkaar aangetrokken.

Tweelingvlammen zijn een Goddelijke uitdrukking van Balans, Harmonie en Onvoorwaardelijke Liefde. Elk tweelingvlam-paar zal een hoger doel hebben om samen te bereiken, en dit kan alles omvatten – van het opvoeden van bewuste kinderen, het starten van een milieu-bewust bedrijf, tot het worden van spirituele gidsen en het begeleiden van het leven van anderen.

Dit concept van “Twin Flames” werd al in Plato's mythische dialoog “The Symposium” aangehaald.

Ons verlangen naar elkaar is zo groot dat het onze oorspronkelijke natuur verenigt, dat we van twee één maken en de toestand van de mensheid genezen.
– Plato, Symposium

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vullen tweelingzielen elkaar niet aan – dit komt omdat de Ziel zelf al compleet is. In plaats daarvan bestaan dergelijke relaties om spirituele rijping en bewuste expansie te katalyseren. Met andere woorden, deze tweelingvlam-relaties bestaan om de collectieve groei van onze planeet naar compassie, rust en liefde te bevorderen.

Op persoonlijk vlak bereiden tweelingvlam-relaties ons voor op het erkennen, ervaren en uiteindelijk belichamen van de Eenheid die altijd en voor altijd in ons is geweest. Deze staat van Eenheid is wat verlichte Leraren door de eeuwen heen hebben belichaamd en waarover gesproken is. Deze Eenheid is de Ziel, of Ware Natuur, in ons.

8 fases in een tweelingziel-relatie

tweelingzielen seksualiteit

1. Verlangen naar “De Ware”.
Deze fase staat in het teken van voorbereiding op jouw tweelingziel op emotioneel en psychologisch niveau. Vaak moet een bepaald niveau van individualiteit en een gezond gevoel van eigenwaarde worden ontwikkeld voordat je aan een relatie met een tweelingziel kunt beginnen.

2. Een glimp van “De Ware”.
In dit stadium zal je tijdelijk een glimp opvangen of in contact komen met je Twin Flame. Dit kan zijn door middel van een droom, een foto of door kort contact in het echte leven.

3. Verliefd worden
Nadat je eindelijk je Twin Flame hebt ontmoet, zul je snel, diep en intens verliefd worden. Je zou in het begin kunnen proberen om de ervaring te weerstaan, maar uiteindelijk zul je niet in staat zijn om weg te blijven van de ander.

4. De sprookjesachtige relatie
Nadat je hebt besloten om een relatie aan te gaan, kom je in een droomachtige periode terecht die aanvoelt als een paradijs. Alles zal perfect aanvoelen binnen je relatie.

Hierna lezen:  12 Tekenen & Signalen Van Echte, Ware Liefde (Verrassend)

5. Externe onrust en innerlijke zuivering
Als de glans van je nieuwe liefde afneemt, beginnen de ego's zich te tonen. In dit stadium zullen alle onzekerheden, angsten, trauma's en schaduwkwesties die in jou en je partner begraven liggen, aan de oppervlakte komen. Deze zullen moeten worden opgelost zodat jullie kunnen rijpen als paar.

6. De renner en de jager
Net als de vijfde fase is deze fase een “vuurproef”. Naarmate de spanningen toenemen, is het gebruikelijk om de relatie tijdelijk (of in sommige extreme gevallen permanent) te verlaten, zowel emotioneel als fysiek. De minder volwassen partner zal de rol van de renner spelen, terwijl de meer emotioneel evenwichtige partner de jager zal spelen. Dit spel van kat en muis kan dagen tot jaren duren.

7. Overgave en oplossing
Uiteindelijk worden problemen opgelost in je relatie en ontstaat er een ruimte van acceptatie en openheid.

8. Eenheid
Hoe meer schaduwen er worden aangepakt, hoe gemakkelijker Eenheid wordt. In deze fase ervaren Twin Flames weinig tot geen conflicten en een terugkeer naar het zalige paradijs.

Zijn tweelingvlammen bedoeld als minnaars?

Niet noodzakelijkerwijs. Sommige twin flames zijn geliefden, terwijl sommige twin flames beste vrienden zijn. Je hoeft je niet seksueel aangetrokken te voelen tot je tweelingvlam om de verbinding legitiem te laten zijn. Het is volkomen normaal om een platonische tweelingziel-relatie te hebben.

Heeft iedereen een tweelingvlam?

Ja, het is zeer waarschijnlijk dat iedereen een tweelingvlam heeft. Maar niet iedereen heeft het vermogen om zich binnen dit leven met hun tweelingvlam te verbinden.

Tweelingzielen verschijnen in ons leven wanneer onze zielen klaar zijn om het proces van spiritueel ontwaken en transformatie te ondergaan. Voor sommige mensen is de tweelingvlam-verbinding gewoonweg te intens en niet welkom, en daarom gebeurt het nooit in dit leven.

Kan een tweelingvlam een soulmate zijn?

Ja, het is mogelijk dat een soulmate een tweelingvlam kan worden, en vice versa. Maar tweelingvlammen en soulmates hebben verschillende functies. Tweelingvlam-relaties zijn intens en uitdagend: hun doel is om je geestelijk te helpen groeien. Soulmate-relaties daarentegen zijn milder en vrediger. Het is als het verschil tussen vuur (dubbele vlammen) en water (zielsverwanten).

Wanneer je je soulmate ontmoet, voel je je compleet kalm.

Waarom lopen twee vlammen soms van elkaar weg (renners)?

Soms lopen onze tweelingvlammen weg omdat de verbinding te overweldigend en intens is voor het ego. Wanneer het ego niet klaar is om zich spiritueel te ontwikkelen, verzet het zich, vecht het, en probeert het te ontsnappen – dit is de reden waarom sommige tweelingvlammen weglopen en proberen de relatie te vermijden.

Hierna lezen:  Zelfliefde vergroten? 26 tips & oefeningen om van jezelf te houden!

Heb je maar één tweelingvlam?

Ja, zoals de naam “tweeling” al aangeeft, is er maar één andere persoon op deze planeet die een tweelingvlam genoemd kan worden. Alle soorten relaties bieden de mogelijkheid tot groei, maar tweelingvlam-relaties zijn zeldzaam in hun vermogen om ons te helpen spiritueel te ontwikkelen en te ontwaken.

Dat bedoelen we echter op diep niveau, want op diep niveau heeft iedereen dezelfde ziel – hetzelfde hart. Er is dus niet één soul mate. Er zijn vele vissen in de zee. Je maakt iemand je soulmate.

Zijn tweelingvlammen giftig?

Nee. Onze tweelingvlammen kunnen giftige wonden hebben, maar ze zijn niet giftig om in de buurt bij te zijn. Integendeel, onze tweelingvlammen zijn liefdevolle, inspirerende en ondersteunende mensen om in de buurt te zijn. Ze helpen ons om de beste te worden die we kunnen zijn.

Tweelingzielen en seksualiteit

Tussen tweelingzielen in een relatie is de seksuele aantrekkingskracht bijzonder groot. Seks tussen tweelingzielen is heel puur en grensvervagend. Alle ego-grenzen zijn vervangen tijdens hun samensmelting. Het is totale overgave, zowel lichamelijk als geestelijk. Je erkent elkaars goddelijkheid, terwijl je op de eerste plaats jezelf compleet accepteert.

Hoe kan ik mijn tweelingziel loslaten?

Op deze website wordt een mooi antwoord gegeven op deze vraag.

Wat is de grootste stap die ik kan zetten om mijn tweelingziel te vinden? Zelfliefde!

tweelingzielen fasen

De beste manier om je te verbinden met je tweelingziel is niet door middel van een of ander fantasieritueel, maar door een authentieke ontwikkeling van zelfliefde. Je moet bereid zijn om met de donkerste plekken in jezelf om te gaan voordat je je echt kunt openen voor de tweelingziel-verbinding.

Hier lees je alle handvatten om je zelfliefde te vergroten.

Onthoud dat tweelingvlammen je niet “compleet” maken omdat je van nature al “compleet” bent op zielsniveau; ze complimenteren je daarentegen op een diep niveau en helpen je om te groeien.

Heb je je je tweelingvlam al ontmoet? Zo ja, hoe is de ervaring geweest? Laat het weten in de reacties hieronder!

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  Spirituele liefdesrelatie & intimiteit [Essentiële kenmerken & 19 Tips]