Hoe kun je telepathisch met anderen communiceren? Hoe kun je deze vaardigheid ontwikkelen? In dit artikel vind je een betekenis van telepathie, simpele stappen om dit te bereiken en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. Lees verder…

De betekenis van telepathie: buiten de 5 zintuigen om communiceren…

Het woord 'telepathie' is afgeleid van twee losse woorden.

 • Het eerste woord is 'tele', wat voor afstand staat.
 • Het tweede woord is ‘pathie’, wat voor gevoel staat.

Het betekent dus dat je vanaf een afstand een gevoel of gedachte naar een ander persoon kunt sturen. Zonder gebruik te maken van de vijf bekende zintuigen of andere hulpmiddelen. Je bevindt je dus in het domein van het zesde zintuig. Een ander woord hiervoor is: je intuïtie.

Telepathie is ook wetenschappelijk bewezen

Telepathie is bewezen via de theorie van de 100e aap en het is ‘normaler' dan je zou denken. De oermensen moesten wel op een bepaalde manier telepathisch met elkaar communiceren omdat er nog geen taal was uitgevonden. Ook leefden ze dicht bij de natuur en gebruikten ze deze vorm van communicatie om met dieren te communiceren.

Ook heeft Joseph Banks Rhine in zijn werk aan Duke University bewezen dat telepathie bestaat. Een van zijn conclusies was ook dat afstand niks uitmaakt – dus de sterkte van het telepathische ‘signaal' neemt niet in kracht af naarmate de te overbruggen afstand groter wordt. Telepathie is dus niet te vergelijken met de werking van straling.

Zo oefen je het… Stap voor stap uitgelegd!

telepathie stappen

Je kunt in vier simpele stappen beginnen met telepathisch communiceren:

 1. Zorg eerst voor ‘rapport' tussen jou en de andere persoon waar je telepathisch mee wilt communiceren. Dit wordt ook wel ‘energetisch koppelen' genoemd. Dit betekent simpelweg dat je een goede band schept met de andere persoon. Dat kun je onder andere doen door je gevoel aan te zetten, je verstand rustig te maken, fysiek en mentaal te ontspannen en op een empathische en hoog-sensitieve manier te begrijpen wat mensen denken en voelen.
 2. Vervolgens is de sleutel naar telepathische communicatie om te doen alsof je telepathisch begaafd bent. Het geloof dat je het kunt is erg belangrijk: doe alsof! Dit is de ultieme (en enige) manier om telepathische boodschappen te verzenden en te ontvangen. Telepathie is geen harde wetenschap en dat moet je ook niet willen. Wanneer je doet alsof, betreed je namelijk het pad van fantasie en spel. En wanneer je speelt, speelt je zesde zintuig met je mee.
 3. Merk op welke boodschappen, beelden of gevoelens je opvangt van iemand. Je kunt jezelf helpen door een visualisatie te maken van de persoon waar je je op richt. Doe je ogen dicht en zie die persoon voor je. Versterk het gevoel dat je krijgt wanneer de andere persoon vlak bij je is. Op deze manier kun je ook informatie van de aura van deze persoon opvangen. De meest geliefde visualisatie-tool is om nu een soort lichtgevende buis voor te stellen die als een soort lijn dient, waar jij de berichten doorheen stuurt of ontvangt. Uiteraard kun je ook een ander visualisatie-object bedenken, zoals een telefoon. Merk op welke beelden er via die lijn naar je toe komen. Ook kun je een subtiel gevoel krijgen in je lichaam.
 4. Nu is het zaak om te vertrouwen wat je binnenkrijgt en om het zonder jezelf te censureren, hardop te zeggen. Filter jezelf niet en zeg wat er maar in je opkomt. Maak zoveel mogelijk fouten. Je zal er geregeld naast zitten, en dat is prima. Zie het als een spel. Je zal moeten oefenen, oefenen en nog eens oefenen om je vaardigheden hierin te vergroten.
Hierna lezen:  Intuïtie / 6e Zintuig Ontwikkelen & Volgen? 96 Praktische Tips!

Oefen regelmatig met deze 'telepathie-spellen'

telepathie spellen

Speel continu met telepathie. Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

 • Spreek met iemand af: ‘Om 10 uur stuur ik je een vibe / gedachte. Kijk maar of je hem kunt oppikken.'
 • Roep de serveerder tot je via je vibes als je in een restaurant zit. Trek de aandacht met je aura. Sluit je ogen wanneer je in een restaurant zit. Visualiseer de serveerder en zie hem of haar in gedachten zichzelf omdraaien, zich realiserend dat je op hem/haar wacht. Op deze manier trek je aandacht met telepathie. Oefen hier vaker mee om steeds beter een gewillige ontvanger naar je toe te trekken.
 • Richt jezelf er bewust op om telepathisch contact te maken met anderen. Bijvoorbeeld mensen in je omgeving, mensen waar je iets aan wilt uitleggen of mensen waar je een boodschap aan wilt geven.
 • Laat iemand weten dat je eraan komt… maar dan wel telepathisch. Verstuur de gedachte.
 • Vang ook gedachten van andere mensen op. Heb jij door wat ze denken? Test jezelf ook door te controleren of het klopt wat jij telepathisch dacht door te krijgen.
 • Zoek een een oefenpartner die het leuk vindt om bovenstaande spellen regelmatig te doen.

Telepathie-test

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Ben ik telepathisch? Iedereen kan telepathisch zijn, maar je kunt het ook testen. Niet met vragen, maar met kaarten. Doe deze test van Paravisie bijvoorbeeld eens.

Op Youtube is de ‘Telepathie Challenge' erg populair, waarbij de telepathie tussen tweelingen getest wordt. Ook werd er ooit op SBS6 een tweelingtest gedaan rondom telepathische communicatie bij tweelingen. Zie dit fragment van RTL Late Night.

Telepathie is uitstekend om te communiceren wanneer dat eigenlijk ‘niet mogelijk' is

Communiceren met overleden is niet mogelijk met onze vijf zintuigen. Echter, het zesde zintuig maakt dit wél mogelijk. Lees dit artikel over communicatie met engelen en gidsen om telephatisch te leren te communiceren met overledenen.

Ook met dieren kun je telepathisch communiceren: je kunt beelden, gevoelens en woorden ontvangen die een dier naar jou stuurt. Ook kun je vervolgens op dezelfde wijze beelden, woorden en emoties naar het dier sturen, waardoor er een dialoog ontstaat.

Telepathie tussen geliefden

telepathie geliefden

Partners kunnen gedachten uitzenden naar elkaar. Het kan erg stek werken om elkaar regelmatig liefdesenergie te sturen.

Heb je een partner? Oefen dan met daadwerkelijk telepathisch met elkaar te communiceren. Ben je in nood of kun je een extra hand gebruiken, terwijl je partner op een heel andere plek is? Vraag dan hardop of stilletjes om hulp van je partner en wie weet zal hij/zij dan opeens verschijnen.

Hierna lezen:  Orakelkaarten Kopen: Top 10 Beste Decks [2024 Update]

Ontwikkel je zesde zintuig met deze 89+ tips…

Dit artikel was slechts een tipje van de sluier over helderziendheid en het zesde zintuig… Wat zijn 89+ extra tips en welke vragen kun je jezelf stellen om telepathische boodschappen te krijgen? Lees dit artikel met 89+ tips en vragen om je intuïtie te ontwikkelen.

Wat zijn jouw ervaringen met telepathie? Laat het weten in de reacties!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: