Wat zijn lichtwerkers? In dit artikel leer je wat een lichtwerker is, wat de kenmerken zijn, wat voor uitdagingen ze tegenkomen en wat hoe ze met die uitdagingen om kunnen gaan. Lees verder!

Wat is de betekenis van lichtwerkers? Ben ik een lichtwerker?

Een lichtwerker is een persoon die – sinds hij/zij geboren is – weet dat hij/zij iets bij wil dragen aan de wereld. Dat doet de lichtwerker vanuit onvoorwaardelijke liefde. Het voelt dus letterlijk heel licht voor deze persoon om dit te doen: het kost geen energie. Het is alsof ‘Het' (De Bron) ze extra energie geeft om de wereld te laten ontwaken.

Het gevolg hiervan, is dat andere mensen op de wereld geïnspireerd raken door de daden van lichtwerkers. Dit zorgt ervoor dat het bewustzijn van de aarde vergroot kan worden, waardoor de aarde liefdevoller wordt (en over kan gaan tot het Aquariustijdperk). Oude normen en waarden kunnen hierdoor steeds beter plaatsmaken voor nieuwe, liefdevolle normen en waarden.

Waar komen lichtwerkers vandaan?

Iedereen kan lichtwerker zijn en iedereen kan er eentje worden. Sommige zielen zijn het al vóór hun geboorte, en sommige zielen worden een lichtwerker na verloop van tijd als ze volwassen worden. Het is ook niet verbonden aan een beroep. Dus het maakt niet uit of je nou bakker, verpleger of iets anders bent.

Lichtwerkers worden ook wel eens Nieuwetijdse Kinderen genoemd en het aantal lichtwerkers neemt sinds de eeuwwisseling toe. Het lijkt alsof ‘Het' (De Bron) steeds meer lichtwerkers laat incarneren zodat de volgende fase van de ontwikkeling van de mensheid aan kan breken, met meer liefde en bewustzijn.

Wat zijn de kenmerken van lichtwerkers?

Er zijn niet echt uiterlijke kenmerken van lichtwerkers. Het meest belangrijk zijn de innerlijke motivaties van lichtwerkers, waaraan je ze kunt herkennen. Dit zijn hun kenmerken:

lichtwerkers

 1. Lichtwerkers voelen zich ‘anders‘. Toch voelen ze zich niet eenzaam wanneer ze in contact staan met De Bron en als ze weten dat zij onderdeel van De Bron zijn.
 2. Ze zijn zuivere wezens die niet vanuit het ego handelen of erdoor gehinderd worden. Status, populariteit of materiële bezittingen interesseert ze niet. Ze lijken hierdoor een beetje wereldvreemd, wat eigenlijk heel positief is: wat we ‘normaal' vinden is eigenlijk erg schadelijk.
 3. Ze willen veel aan dienstbaarheid doen en anderen helpen. Dat ligt in hun natuur. Ze komen van nature eerder op voor andere mensen dan voor zichzelf. Ze zijn de allereersten die je ziet om iemand te helpen wie onrecht is aangedaan. Als bijvoorbeeld een vluchteling gedeporteerd wordt naar een onveilige omgeving als Afghanistan, zal je een lichtwerker zien die de vlucht tegen zal houden om het leven van deze persoon te redden.
 4. Ze doen veel dingen graag individueel.
 5. Ze hebben een oude ziel: een ziel met een vrij groot bewustzijn. Dit zijn zielen die al verder ontwikkeld zijn dan anderen, alvorens ze in deze wereld incarneerden.
 6. Ze hebben een interesse in spiritualiteit en dimensies die je met je zesde zintuig kunt waarnemen.
 7. Ze vinden engelen, gidsen en lichtwezens interessant.
 8. Ze hebben wellicht paranormale gaven en waarnemingen.
 9. Lichtwerkers houden van handelen vanuit intuïtie.
 10. Ze hebben voorouders gehad die zich erg veel met spiritualiteit en religie bezig hielden.
 11. Ze kunnen hoogsensitief zijn. Ze zijn bijvoorbeeld sensitief voor prikkels en ze kunnen zich goed inleven in anderen. Dit is zelfs zo sterk dat ze de pijn van anderen kunnen overnemen en zelfs wegnemen.
 12. Ze zijn emotioneel en huilen makkelijker dan andere mensen.
 13. Ze houden van de natuur en van dieren. Ze bekommeren zich om de planeet en zijn dan ook vaak vegetarisch of vegan.
 14. Ze willen andere mensen minimaal waarschuwen en bewustmaken van de problemen op deze wereld, en dat er een nieuwe, liefdevolle aanpak dient te komen.
 15. Lichtwerkers zijn optimisten. Ze geloven in de vreugde, vrede, liefde en extase van de realiteit.
 16. Ze voelen als een magneet voor andere positieve, vredige, vreugdevolle en liefdevolle mensen.
 17. Ze houden niet echt van autoriteit.
 18. Lichtwerkers worden niet snel boos, omdat ze vredig van aard zijn.
 19. Ze helen situaties, andere mensen en de wereld met spirituele methodieken. Ze hebben het geloof in de noodzaak van spiritualiteit voor deze wereld.

Veel mensen houden van regenbogen. Kinderen doen een wens als ze er eentje zien. Kunstenaars tekenen ze. Dromers jagen ze na. Maar de lichtwerker (aquarist) is veel verder dan iedereen. De lichtwerker leeft in een regenboog. Sterker nog, de lichtwerker heeft de regenboog ontleed en onderzocht. Stukje voor stukje, kleur voor kleur. En de lichtwerker gelooft er nog steeds in. Raar maar waar: de lichtwerker is eigenlijk een realist!
– Linda Goodman

Uitdagingen van lichtwerkers

Voor een lichtwerker is het de uitdaging om balans te vinden in het leven en om ook goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze beter voor anderen kunnen zorgen. Wanneer ze uit balans zijn, kunnen ze zich niet erkend of eenzaam voelen.

Hierna lezen:  Random acts of kindness: 200+ ideeën om bij te dragen aan de wereld

Tips voor lichtwerkers

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek
 • Vind de balans in het leven.
 • Accepteer jezelf.
 • Het zou kunnen gebeuren dat je enige zelftwijfel en zelfveroordeling voelt omdat de normen en oordelen van de opvoeding en maatschappij zo anders zijn. Vertrouw op je intuïtie zodra je die twijfel voelt. Bevrijd jezelf daarvan, leef volgens je innerlijke weten en kom tot werkelijke zelfexpressie.
 • Vind en vervul je missie. Wat betekent het voor jou om een lichtwerker te zijn?
 • Kom in contact met gelijkgestemden.
 • Pas op voor spiritueel narcisme. Als je het gevoel hebt dat je verder of beter bent dan anderen, dan word je weerhouden om te groeien en om liefhebbend te kunnen zijn. Lichtwerkers zijn zeker niet ‘hoger' of ‘beter' dan anderen.

Lichtwerker-opleidingen

Voor lichtwerkers is het leven zelf een ‘opleiding' waarin je door middel van ervaringen, situaties en mensen die je in je leven tegenkomt, steeds weer nieuwe lessen leert en je ziel ontwikkelt. Toch kun je ook formele ‘lichtwerker-opleidingen' in Nederland vinden als je even Googlet. Dit zijn opleidingen die bijvoorbeeld in het teken staan van spirituele helingsmethodieken. Hier kan ook je werk van gemaakt worden.

Aangeraden boeken over het onderwerp: lichtwerker

Laat tot slot gerust een reactie achter!