‘Wat is mijn ideale leven?' ‘Hoe ziet een perfecte dag eruit voor mij?' In dit artikel vind je een persoonlijk voorbeeld (verslag) van hoe ik mijn leven over 10 jaar zie. Jij kunt dit hierna ook gaan doen voor jouw toekomst, dus beantwoord hierna voor jezelf: ‘Waar zie ik mezelf over 10 jaar?' ‘En over 5 jaar?' Lees verder…

Is zo'n ideaal leven écht mogelijk?

Misschien lees je mijn ideale toekomstige dag hieronder en denk je: hoe is het mogelijk om zó weinig te hoeven werken op een dag! Is dat écht mogelijk? Ja! Het is echt mogelijk. Het is mogelijk dankzij…

 • Het principe van effectiviteit (niet onnodig veel werk verrichten wat toch niks oplevert).
 • Het principe van lifestyle design (een miljonair-lifestyle is belangrijker dan daadwerkelijk miljoenen op de bank hebben zonder te genieten).
 • De wet van aantrekking (wat je verwacht en alvast voor je ziet, zal je krijgen).

Het mooie hiervan is: zodra je opschrijft en inbeeldt hoe jouw leven er over 1 jaar uitziet, gaat er iets bijzonders gebeuren waardoor het vrijwel zeker ook uit gaat komen. Hier kun je meer over lezen in het artikel over de wet van aantrekking.

Mijn leven over 10 jaar – Ik doe hem trouwens met 1 jaar (laten we eens gek doen)

Je zal versteld staan over hoeveel je eigenlijk kunt bereiken in één jaar. Vraag jezelf: ‘Wat als ik mijn tienjarenplan ook in 1 jaar kan realiseren?' Ik doe deze oefening dus persoonlijk met 1 jaar. Vul voor jezelf in of je de oefening wil doen voor jouw ideale dag over 1, 3, 5 of 10 jaar.

Hierna lezen:  Mentale Weerbaarheid & Veerkracht: Betekenis & Kenmerken

Dus, hoe ziet mijn ideale dag eruit in de toekomst?

Dagdeel 1 – Mijn ideale dag begint in alle rust met mijn ochtendroutine in de vroege ochtend

Mijn leven over 1 jaar begint uiteraard met een krachtige ochtendroutine. Mijn ochtend begint in alle rust.

 1. Ik sta om 6:00 op om daarna direct mijn bed op te maken. Mijn telefoon zet ik minimaal een uur later pas aan. Ik heb namelijk zinvolle dingen te doen en ik ga mijn brein niet trainen om afgeleid te worden.
 2. Ik zet wat vrolijke, rustige of epische muziek op voor de ochtend.
 3. Even het lichaam laten herstellen van de nacht. Ik drink meteen een halve liter water in bulk, zoals ik ook op andere momenten op de dag doe – met elektrolyten via zeezout en appelazijn door twee korrels zout in mijn mond te laten smelten en het daarna weg te spoelen, waarna ik de rest van de dag twee glazen met twee theelepels sol drink.
 4. En ik stretch of hang uit. De oefeningen hiervoor heb ik in een app staan.  En ik doe ook een paar herhalingen van een willekeurige fitnessoefening, zoals touwspringen, pushups en pullups. Dit doe ik enkel voor het gevoel: het is geen serieuze workout.
 5. Ik doe ook een (dynamische) meditatie, zoals de priming-oefening van Tony Robbins (zie uitleg in dit artikel over ochtendroutines) of een andere, meer rustige vorm van een korte meditatie.
 6. Een koude douche. Ondertussen spoel ik mijn mond met olie.
 7. Een ijsbad. Als ik een ijsbad neem, krijg ik meteen in mijn tuin 10 minuten zonlicht in mijn ogen.
 8. Ik verzorg mezelf. Tandenpoetsen met soda, flossen, tong poetsen, eventuele medicijnen en supplementen nemen en scheren. Uiteraard op muziek: het is een feestje in de badkamer!
 9. Ik bekijk mijn vision-board en persoonlijk statuut met dingen die ik belangrijk vind. Ook een dagkaartje kan een mooie aanvulling hierop zijn. Deze affirmeer ik, evenals mijn eigenwaarde: ik durf mezelf in de spiegel aan te kijken en mezelf te zeggen: Ik ben goed genoeg. Dit doe ik dagelijks tot ik het own. Zie het als een wet van aantrekking-visualisatie-ritueel om het top of mind en realiteit te maken. Of ik vind een andere manier om een mooie intentie te zetten voor de dag.
 10. Ondertussen is het 7:00. Een goed moment om mijn ‘mijn kikker te eten' voordat de rest van mijn gezin (partner) wakker wordt. Dat betekent dat ik alvast een moeilijk klusje ga doen, zoals de administratie of iets anders wat ik anders zou uitstellen. Als ik op de computer werk, gebruik ik de app ‘Freedom' zodat ik geen toegang heb tot social media.
 11. Rond 7:30 wordt de rest van de wereld wakker en is het tijd om mijn gezin (vriendin / vrouw / kinderen) aandacht te geven. Ik maak een detox-smoothie met bananen, blauwe bessen, spirulina, dulse zeewier, gerstegrassap en bijenpollen voor mijn gezin en mezelf. Samen ontbijten met veel vet, kiemen, seleriesap en vitaminen(pillen). Even rondom de ontbijttafel dansen met mijn gezin! En misschien doen we samen een paar push-ups erbij. Ook kunnen nu pas andere mensen dingen aan mij vragen.
Hierna lezen:  Selectieve perceptie - Zo 'hack' je selectieve waarneming voor resultaten!

Dagdeel 2 – Ik ga nog niet werken hoor! Eerst naar de sportschool met de fiets

Wanneer mijn gezin naar school en werk gaat, vertrek ik tegelijk met hen, maar dan naar de sportschool. Uiteraard ga ik altijd met de fiets. De auto laat ik zoveel mogelijk staan, want zo krijg ik inspanning en cardio-oefening, waardoor ik langer leef. Ook biedt het me extra ontspanning, zonlicht, oogbeweging, zuurstof en sociale contacten omdat ik meer buren zie. Ook zorg ik ervoor dat ik alle kansen in het leven pak om even een sprintje te trekken.

 1. Ik begin met krachttraining in de sportschool – samen met mijn sportmaatje of personal trainer. Een personal trainer heb ik minstens wekelijks – of vaker. Ga ik een dagje niet naar de sportschool, dan verplicht ik mezelf om mijn hartslag op een andere manier omhoog te brengen: thuis wat pushups doen, pullups doen aan de trap, een koude douche nemen, stretchen en/of met de fiets ergens naartoe.
 2. Ik doe wat stretch- en ruggesteun-oefeningen oor een rechte rug. Ook doe ik een mentale stretch: ik gooi eens over met een bal (New Code NLP).
 3. Is er tijd tussen de groepslessen, dan duik ik het zwembad of de sauna in.
 4. Ik zoek een groepsles op: https://ssceindhoven.tue.nl/sportaanbod/sportrooster/
 • Bodypump, Crossfit en Grit Strength-training.
 • Acro Yoga
 • Bootcamp
 • Circuit Training en Synergy Hit.
 • BBB (Buik, Billen, Benen).
 • Core Class (Buik).
 • Core Stability Class.
 • Yoga. Power, Kundalini, Hatha & Acro zijn sowieso aanraders.
 • Stretch Class.
 • Full body workout.
 • Cross training.
 • Circuit training.
 • Calistenics en TRX.
 • Kettlebells-training.
 • Powerband-workout.
 • Tai Chi / Qi Gong
 • Zumba.
 • Zwemles.
 • En natuurlijk power lifting.

Dagdeel 3 – Als ik zin heb: een tot twee uur lang mediteren

Het is 10:00. Tot het middaguur kan ik lekker gaan mediteren of een helende reis doen…

Is dit geen verspilling van je tijd? Kun je die tijd niet beter gebruiken om die belangrijke mailtjes en telefoontjes af te handelen? Het mooie van meditatie is dat het ervoor zorgt dat je gaat inzien dat die mailtjes en telefoontjes eigenlijk niet eens belangrijk zijn. Ik zie het ook maar als test hoor, maar het is een heel bijzondere en effectieve test!

Dagdeel 4 – Tijd voor een hobby: creativiteit komt vóór werken

Aan het begin van de middag maak ik tijd vrij voor mijn hobby.

 1. Muziek maken, piano spelen, zingen en iets anders creatiefs.
 2. Een privéles muziekles of dansles. Of naar het koor.
 3. Een paragraaf lezen uit een roman, poëzie of een boek. Als ik iedere dag lees, gaat mijn ‘wishlist' van boeken die ik nog heel graag wil lezen, vanzelf krimpen. Ook kan ik in deze tijd van audio's en video's genieten! Een paragraaf is genoeg, maar het mag ook een uur duren.
Hierna lezen:  29 Tips: Slechte Gewoontes Veranderen, Afleren & Doorbreken [HowTo]

Dagdeel 5 – Werken, vrijwilligerswerk of een vrije dag

Ik ga een dagdeel speciaal toewijden aan werk. Óf ik plan mijn werk steeds tussen de ‘leukere' activiteiten/hobby's van mijn dag in.

 1. Rond 14:00 is het tijd om wat werk te verrichten tot maximaal 17:00. Mijn bedrijfjes managen. Ben je ondernemer, dan heb je aan een paar uur per dag werken genoeg. Daarvoor moet je zorgen dat je effectiviteit zo hoog is (de juiste dingen doen, en geen onzinnige dingen doen) en dat je andere inkomstenbronnen hebt zodat je kunt doen waar je van houdt. Belangrijk: mijn werk stopt altijd voor 17:00 en vindt alleen doordeweeks plaats. Avonden en weekenden zijn vrij. Het liefst werk ik aan mijn sta-bureau en houd ik mijn schermen – ook mijn mobiel – op ooghoogte. Sowieso maak ik er een gewoonte van in mijn leven om zoveel mogelijk te staan tijdens allerlei activiteiten. Ook zorg ik ervoor dat ik dagelijks een korte video maak voor mijn klanten, waarin ik zelf het voorbeeld geef van wat ik ze leer. Bijvoorbeeld hoe ik de voortgang van mijn doelen bijhoud middels een filmpje.
 2. Óf ik check in met mijn Mastermindgroep. Eentje waar ik zelf lid van ben en eentje die ik leid.
 3. Óf ik ga vrijwilligerswerk doen: In het artikel over mijn ideale partner schreef ik ook dat ik een wijkproject wil opstarten, zoals een Sunday Service, meditatieve bijeenkomst, barbecue, gezamenlijk ontbijt, kinder- en jeugdactiviteiten en andere wijkactiviteiten. Ook zou ik bij scholen of andere verenigingen iets vrijwillig kunnen doen.
 4. Óf het is tijd voor een vrije (mid)dag.

Dagdeel 6 – Koken!

 1. Nog even langs de winkels voor boodschappen…
 2. En daarna koken! Het liefst veel groente en vis. Mijn favoriet!
 3. Samen eten met mijn gezin – minimaal een keer per week samen met familie en/of vrienden die ik uitnodig.

Dagdeel 7 – Avond!

 1. Een avondhobby doen: dans, theatersport, noem maar op.
 2. Zelf een huisfeest geven of naar een feest gaan! Genieten! Eventueel met mijn beste vrienden.
 3. Alles opruimen voordat we naar bed gaan.

Dansles:

Maandag

19.00 Salsa 3
21.00 mambo shines / Bachata advanced

Dinsdag
19.00 Salsa intermediate / kizomba 2
20.00 bachata sensual 2
21.00 urban Kizomba / bachata sensual 1

Woensdag
Saima:
19.00 en 20.00 en 21.00 – en Connexion oefenavond

Donderdag
19.00 Kizomba 1
20.00 Salsa intermediate 1
21.00 Salsa intermediate 2
Of Connexion: oefenavond

Feestjes:
salsagids.info
Salsa.nl
latinworld.nl/salsa/agenda/
Santiago, Bailemos, Extremos, Bachatabox, Sensual Sunday
Amsterdam Sensual Dance Fest, Bindaas, Latin Dreams Amsterdam, Bachata Passion, Bachata Romantica
bachataloves.me voor festivals
Bachata Exclusive Night
Rooftop party zaterdag , Steven
Shelina en Connexion
Verspaandonk Runny
Mania
Tropicana, tropicalia
Skifit
Club Sensual
Salsa breeze
Nova lounge
The latin lodge
Saimas social

Hierna lezen:  Intentie zetten: hoe zet je intenties voor activiteiten? [Voorbeelden]

Dagdeel 8 – Avondroutine en naar bed gaan

 1. Ik check mijn agenda om te zien of er morgen afspraken zijn.
 2. Een uur voor ik slaap, gebruik ik geen schermen. In plaats daarvan kom ik bijvoorbeeld tot rust met wat ademhaling en nervus vagus oefeningen.
 3. Quality time met mijn gezin: voor het slapen met het hele gezin of de hele familie bij elkaar zijn. We vieren de cadeautjes van de dag door onze dankbaarheid en waardering voor de dag aan elkaar te vertellen. We vragen ‘Hoe was je dag' en we reflecteren op onze dag zodat we niet alleen maar ‘rondjes aan het rennen zijn'. We doen een avondmeditatie, we zeggen dankjewel tegen elkaar, we zeggen en/of zingen dankjewel tegen God en daarna delen we de mogelijke verdriet of pijn van de dag. Tot slot zeggen we sorry tegen elkaar. We vergeven en laten gaan.
 4. Ik neem een douche.
 5. 1 x per week schrijf ik in mijn dankbaarheidsdagboek en maak ik meteen mijn weekplanning. Zondag is daar een goede dag voor.
 6. Ik ga vroeg naar bed (tenzij ik op stap ben geweest), terwijl ik alle elektronica behalve mijn wekker buiten mijn slaapkamer laat. Eenmaal in bed slaap ik zonder kussen op mijn rug, zodat mijn nek weer optimaal recht is.
 7. Ik val als een roos in slaap terwijl de vrouw van wie ik houd in mijn armen ligt.

En in mijn weekenden en vrije tijd?

Daarin mag alles! Behalve werk dan. Dus ik zou in weekenden…

 • Super gastvrij zijn en iets leuks organiseren voor andere mensen.
 • Ik gooi een berichtje in de buren-app: “We gaan er een dagje uit. Of een weekendje weg. Wie wil mee? Of alleen de kinderen.”
 • Sowieso ben ik in de wintermaanden al in een warm land: voor mijn verjaardag en kerst kom ik terug (ook voor de tandarts) en dan ga ik weer naar de volgende bestemming.
 • Wijk-activiteiten, kinderactiviteiten, sunday service, samen brunchen en muziek maken, etc.
 • Het huishouden kunnen doen… (de was doen, beddengoed wisselen, etc.)
 • Mijn administratie kunnen doen of foto's afdrukken en/of backups maken van bestanden…
 • Een super happy fun day kunnen houden…
 • Wat gezonde & ontspannende dingen doen, zoals naar de kapper, fysio, mondhygiënist, tandarts, een massage nemen en/of naar de spa… inclusief verzorging van gezicht, handen en voeten.
 • Wat verplichte dingen voor mijn gezondheid voorbereiden, zoals een afspraak bij de dokter.
 • Mezelf goed verzorgen.
 • Of elementen van mijn doordeweekse dag kunnen verwerken.

Maar als ik een keertje…

 • wil uitslapen;
 • heel het weekend erop uit wil;
 • op het strand wil zitten;
 • familie of vrienden wil bezoeken; Uiteraard met een handgeschreven kaart, bloemen, fotolijstje en eten. Als ik ze niet kan bezoeken, dan bel ik ze.
 • Wandelen.
 • Kleren kopen en andere aankopen doen.
 • Naar de kerk.
 • Ik kies samen met mijn partner een van de vele date-ideeën uit.
 • Ontspannen ergens liggen.
 • Het huishouden doen en strijken.
 • Mediteren.
 • Open zijn voor nieuwe situaties en activiteiten die in het moment ontstaan.
 • Een stille zondag (of actieve meditatie) wil houden;
 • of alleen maar boeken wil lezen of videogames wil spelen…
Hierna lezen:  Goede Voornemens Volhouden (Zo Behaal Je Ze Altijd!) [9 Slimme Tips]

Dan mag dat ook! Daar is het weekend voor. Zondag is in ieder geval een offline dag waarin ik ook niet bereikbaar ben.

Mijn (4 hoofd)doelen, vision board en persoonlijk statuut om te affirmeren

 • Uiteraard heb ik al mijn doelen ook in ‘één groot document opgeschreven. Daar kijk ik soms naar.
 • Ook heb ik ze in mijn Vision Board dagelijks visueel gemaakt, met daarin mijn 4 hoofddoelen.
 • Mijn persoonlijk statuut met mijn kernwaarden om te affirmeren, want mijn kernwaarden bepalen mijn dagelijkse acties. Hieronder staan mijn 10 kernwaarden, die ik dus ook regelmatig affirmeer:

1. Diep werk en diepe rust – zonder grijs gebied ertussen

 • Kracht & Zacht.
 • All in en all out. Als ik ontspan, dan ontspan ik helemaal. Als ik werk, dan werk ik helemaal gefocust en hard.
 • Juist door all out te gaan (lekker muziek, frisse neus en sport) krijg je daarna zin om te werken.
 • Be a producer – not a consumer. Gebruik geen schermen als je niet werkt. Spaar je ogen voor werk.
 • Uitrusten, Verzorging, Zelfliefde, Zelfzorg, Gezondheid en vitaliteit (sport), de fitness-leef kies ik nu, want ik ben er al op werk-gebied. 
 • Balans: middenweg tussen discipline & mildheid/vriendelijkheid.
 • Discipline, focus, effectiviteit en slim werken.
 • Focus (doelgerichtheid) qua niche  – NLP, mijn kracht is hier al.
 • Focus qua workflow: ik kan een app gebruiken als Freedom om andere websites uit te schakelen.
 • Van het proces genieten: leuk en gelukkig leven. Loslaten. Genieten. Met plezier mijn dagelijks leven inclusief werk en sport.
 • En met vertrouwen: mediteren, ontspannen, genieten. Dus uit mijn hoofd in mijn lichaam.
 • Vanuit moeiteloosheid & fun werken. Het plezierige meenemen in doelen opstellen. Waar heb je lol in? Wat vind je leuk? Plezier en lichter maken. Voortdurend voelen wat ik nodig heb. Plezier een kernwoord maken? Heb je bedacht dat dit zo moet? Heb je bedacht dat dit zo moet om iets bepaalds te behalen, waarvan jij denkt dat je het moet behalen? Of heb je er echt lol in? Power, geen force. 

2. Familie, vrienden, bezoekjes brengen en zelf gastvrij zijn

 • Liefde, Familie, relatie, vriendenrelaties
 • Bijvoorbeeld hen bezoeken, met ze eten delen en leuke activiteiten.
 • Zelf vrienden en familie uitnodigen: gastvrijheid

3. Winnen en succes pakken

 • Winnaar, Succes. 
 • Overvloed. Rijkdom.
 • Mooie lifestyle, ruim huis, gastvrij kunnen zijn.
 • Vrijheid en onafhankelijkheid. 

4. Sociale bijdrage

 • Dienstbaarheid, mensen / God dienen. Ik ben iedereen en iedereen is liefde en God. Dus geef aan iedereen. Vrijgevigheid.
 • Zorgzaamheid
 • Community en gastvrijheid
 • Attentheid – Liefdevolle vriendelijkheid / RAK.
 • Toegankelijk en benaderbaar..

5. JOMO: op mijn eigen doelen letten

 • JOMO ipv FOMO: wat maakt MIJ gelukkig? Ik koos voor dit leven van hustle, en offerde heel wat op, zoals feestjes. Resultaat; Ik ben nu vrij zonder baan. 
 • Ik word iedere dag dankbaar wakker voor het feit dat ik de rest van mijn leven vrij ben, nergens hoef te zijn en aan niemand verantwoording hoef af te leggen. Permanent vakantie!
 • Eigen betekenis bepalen
 • Mijn leven is overvloedig
  Ik ben goed genoeg
  Mijn leven is gevuld met cadeaus
  Mijn leven is compleet
  Ik ben ontspannen
 • mijn eigen ding doen, vrede, kracht, zekerheid, heel, blij. Gebruik je cadeaus!!
Hierna lezen:  Escapisme Aanpakken & Oplossen: 6 Drastische Adviezen & 4 Tips

6. Kwetsbaarheid en eerlijkheid

 • Mijn emoties altijd voelen. Letterlijk. Direct. Authentiek, congruent en eerlijk. Mezelf zijn, authentiek, dan komen alle bronnen van nature, zeggen wat ik wil, voorwaarts gaan, eerlijk, echt, dapper en uitzonderlijk, directheid via eerlijkheid, zeggen wat ik wil, doen wat ik wil.
 • Emoties zijn toegestaan, Mijn emoties uiten, emotioneel open zijn en emotioneel communiceren wanneer nodig.
 • Zelfvertrouwen, moed.
 • Ik spreek met mijn eigen stem, en met mijn eigen vreugdevolle lach. Ik blijf bij mijn eigen energie, op mijn gemak. Van daaruit kan ik ook geven aan anderen.
 • ik geef me over. Laten we samen op dit avontuur gaan.

7. Energie

 • Energiek,
 • spontaan,
 • enthousiasme,
 • vreugde,
 • humor,
 • bekwaamheid.
 • Feesten, vrijheid & avontuur.

8. Wijsheid, rust en stilte

 • Dont tell your dream, show ‘em: Wijsheid, Stilte,
 • Tolerantie, vergeving
 • Hier en nu. Echt verbinden met mensen. Genieten van het leven in het nu, zodat ik gezond oud kan worden. Hiertoe heb ik mijn eigen mantra: Enjoy the ride!
 • Innerlijke rust. Ik ben zacht. Ik accepteer alles. Geluk is voor mij: alles accepteren. Mocht ik  bijvoorbeeld ooit nervositeit voelen, dan accepteer ik het en wacht ik het geduldig af.
 • De rust ook overbrengen naar anderen in mijn stem, acceptatie en doen. Ik ga iedere dag géven. Verbinding. Complimenten. Warmte. Knuffels. Niet meer afstand houden. Gewoon lief zijn. Iets simpels als: “Ik vind je aardig.” En spontaan een omhelzing aanbieden.
 • Een charming life vol intuïtie, zes-zintuiger zijn. Je hart/intuitie volgen, iedere seconde.
 • gemak, lichtheid
 • Ik zoek momenten op waarop ik me verveel. Dat doe ik heel simpel door mijn mobiel niet overal mee naartoe te nemen, zoals het toilet of in de pauzes.
 • Ik vind achter alles de positieve intentie. Vooral bij mezelf. Dat is namelijk vaak “het probleem achter het probleem.
  Bijvoorbeeld wanneer ik oogdruk, stress, nervositeit of irritatie heb. Dan stel ik mezelf de vraag: “Wat wil ik niet voelen?” “Waar loop ik voor weg?”

9. Ervaringen consumeren

 • Boeken lezen,
 • Blijven leren,
 • Seminars bezoeken 
 • Reizen
 • Met vrienden iets doen

10. Mannelijkheid en discipline

 • Zorgen
 • Sterk zijn
 • Kostwinner zijn
 • Neem verantwoordelijkheid
 • Proactiviteit,
 • daadkracht
 • Discipline, oftewel de dingen doen waar ik geen zin in heb. Bijvoorbeeld:
  Ik zorg ervoor dat ik rekening houd met een goed postuur.
  Ik blijf gefocust, alert, scherp en attent in het leven.
  Ik praat netjes ABN (met diepe stem).
  Ik zorg dat ik altijd topkleren draag.
  Als ik single ben, doe ik een beetje moeite en spreek ik iedere knappe vrouw aan die ik zie.

Missie

Waarom doe ik wat ik doe? Wat kan of ben ik aan het bijdragen aan het grotere geheel? Met andere woorden: wat is mijn missie? Hoe groot is mijn effect momenteel en hoe groot kan mijn effect zijn? Mijn missie is dat ik mijn klanten succesvol begeleid naar het uit laten komen van hun stoutste dromen. Dat we samen achteraf kunnen zeggen: “Het is gelukt Rubin!”

Hierna lezen:  Slimmer Werken & Effectiviteit Vergroten [Tips & Betekenis]

Waar sta jij over 10 jaar (of 1 / 3 / 5 jaar)?

waar sta ik over 10 jaar

Schrijf jouw ideale leven van de toekomst ook gedetaillerd op: hoe ziet jouw perfecte dag eruit over bijvoorbeeld 10 jaar? Je gaat hierdoor bijna automatish ook visualiseren hoe zo'n dag eruitziet, waardoor het al echter wordt. Ook kun je dit extra kracht bijzetten door een vision board te maken!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: