Vraag jij jezelf: ‘Wat is mijn ideale leven?’ ‘Hoe ziet een perfecte dag eruit voor mij?’ In dit artikel vind je een persoonlijk voorbeeld (verslag) van hoe ik mijn leven over 10 jaar zie. Jij kunt dit hierna ook gaan doen voor jouw toekomst, dus beantwoord hierna voor jezelf: ‘Waar zie ik mezelf over 10 jaar?’ ‘En over 5 jaar?’ Lees verder…

Is zo’n ideaal leven écht mogelijk?

Misschien lees je mijn ideale toekomstige dag hieronder en denk je: hoe is het mogelijk om zó weinig te hoeven werken op een dag! Is dat écht mogelijk? Ja! Het is echt mogelijk. Het is mogelijk dankzij…

 • Het principe van effectiviteit (niet onnodig veel werk verrichten wat toch niks oplevert).
 • Het principe van lifestyle design (een miljonair-lifestyle is belangrijker dan daadwerkelijk miljoenen op de bank hebben zonder te genieten).
 • De wet van aantrekking (wat je verwacht en alvast voor je ziet, zal je krijgen).

Het mooie hiervan is: zodra je opschrijft en inbeeldt hoe jouw leven er over 1 jaar uitziet, gaat er iets bijzonders gebeuren waardoor het vrijwel zeker ook uit gaat komen. Hier kun je meer over lezen in het artikel over de wet van aantrekking.

Mijn leven over 10 jaar – Ik doe hem trouwens met 1 jaar (laten we eens gek doen)

Je zal versteld staan over hoeveel je eigenlijk kunt bereiken in één jaar. Vraag jezelf: ‘Wat als ik mijn tienjarenplan ook in 1 jaar kan realiseren?’ Ik doe deze oefening dus persoonlijk met 1 jaar. Vul voor jezelf in of je de oefening wil doen voor jouw ideale dag over 1, 3, 5 of 10 jaar.

Hierna lezen:  Synchroniciteit: Betekenis, Voorbeelden, Ervaringen & 10 Tips!

Dus, hoe ziet mijn ideale dag eruit in de toekomst?

Dagdeel 1 – Mijn ideale dag begint in alle rust met mijn ochtendroutine in de vroege ochtend

Mijn leven over 1 jaar begint uiteraard met een krachtige ochtendroutine. Mijn ochtend begint in alle rust.

 1. Ik sta om 5:00 op om daarna direct mijn bed op te maken.
 2. Ik drink meteen een halve liter water.
 3. Ik zet wat vrolijke, rustige of epische muziek op.
 4. Ik doe een paar herhalingen van een willekeurige fitnessoefening. Dit doe ik enkel voor het gevoel: het is geen serieuze workout.
 5. Douchen, met koud water op het einde! Ondertussen spoel ik mijn mond met olie.
 6. Ik verzorg mezelf. Tandenpoetsen, flossen, tong poetsen (met tandpasta en een tandenborstel tot het helemaal roze is!), scheren en olietjes op mijn huid smeren. Uiteraard op muziek: het is een feestje in de badkamer!
 7. Ik kijk naar wat er in mijn agenda staat.
 8. Ik bekijk mijn vision-board en persoonlijk statuut met dingen die ik belangrijk vind. Deze affirmeer ik. Zie het als een wet van aantrekking-visualisatie-ritueel.
 9. Ik kan ook een intentie voor de dag zetten. Bijvoorbeeld door te voelen welke waarden ik vandaag belangrijk vind, of via een dagkaartje. Deze affirmeer ik om het top of mind en realiteit te maken.
 10. Ik schrijf in mijn dankbaarheidsdagboek.
 11. Ik doe een dynamische meditatie, zoals de priming-oefening van Tony Robbins (zie uitleg in dit artikel over ochtendroutines) of een andere, meer rustige vorm van een korte meditatie.
 12. Ondertussen is het bijna 6:00. Een goed moment om mijn ‘mijn kikker te eten’ voordat de rest van mijn gezin (partner) wakker wordt. Dat betekent dat ik alvast een moeilijk klusje ga doen, zoals de belasting of iets anders wat ik anders zou uitstellen. Als ik op de computer werk, gebruik ik de app ‘Freedom’ zodat ik geen toegang heb tot social media.
 13. Rond 6:45 wordt de rest van de wereld wakker en is het tijd om mijn gezin (vriendin / vrouw / kinderen) aandacht te geven. Ik maak een detox-smoothie met groente voor mijn gezin en mezelf. Samen ontbijten met veel vet en vitaminen(pillen). Ook kunnen nu pas andere mensen dingen aan mij vragen.
 14. Even rondom de ontbijttafel dansen met mijn gezin! En misschien doen we samen een paar push-ups erbij.
Hierna lezen:  Coaching tips - 58 krachtige coaching-vaardigheden [NLP]

Dagdeel 2 – Ik ga nog niet werken hoor! Eerst naar de sportschool

Rond 7:45 vertrek ik naar de sportschool, tegelijk als de kinderen naar school gaan en mijn vriendin naar haar werk gaat.

 1. Ik begin met krachttraining in de sportschool.
 2. Ik doe wat ruggesteun-oefeningen oor een rechte rug.
 3. Ik zoek mijn Yoga-les op.
 4. Ik gooi eens over met een bal (New Code NLP).

Dagdeel 3 – Een tot twee uur lang mediteren

Het is 10:00. Tot het middaguur kan ik lekker gaan mediteren of een helende reis doen…

Is dit geen verspilling van je tijd? Kun je die tijd niet beter gebruiken om die belangrijke mailtjes en telefoontjes af te handelen? Het mooie van meditatie is dat het ervoor zorgt dat je gaat inzien dat die mailtjes en telefoontjes eigenlijk niet eens belangrijk zijn. Ik zie het ook maar als test hoor, maar het is een heel bijzondere en effectieve test!

Dagdeel 4 – Tijd voor een hobby: creativiteit komt vóór werken

Aan het begin van de middag maak ik tijd vrij voor mijn hobby.

 1. Piano spelen, schilderen of iets anders creatiefs. Dit is ook een mooi moment om een docent langs te laten komen zodat ik het ook echt goed leer.
 2. Een paragraaf lezen uit een roman, poëzie of een boek. Als ik iedere dag lees, gaat mijn ‘wishlist’ van boeken die ik nog heel graag wil lezen, vanzelf krimpen. Ook kan ik in deze tijd van audio’s en video’s genieten!

Dagdeel 5 – Werken, vrijwilligerswerk of een vrije dag

Ik ga een dagdeel speciaal toewijden aan werk. Óf ik plan mijn werk steeds tussen de ‘leukere’ activiteiten/hobby’s van mijn dag in.

 1. Rond 14:00 is het tijd om wat werk te verrichten tot maximaal 17:00. (Gast)spreken, coachen of een marketingcommunicatie-klus. Ben je ondernemer, dan heb je aan een paar uur per dag werken genoeg. Daarvoor moet je zorgen dat je effectiviteit zo hoog is (de juiste dingen doen, en geen onzinnige dingen doen) en dat je andere inkomstenbronnen hebt zodat je kunt doen waar je van houdt. Belangrijk: mijn werk stopt altijd voor 17:00 en vindt alleen doordeweeks plaats. Avonden en weekenden zijn vrij.
 2. Óf ik ga vrijwilligerswerk doen: iets bijdragen voor wat ik een goed doel vind. Honden uitlaten bij een asiel is zomaar een voorbeeld van wat ik graag zou willen doen. Ook zou ik bij scholen of andere verenigingen iets vrijwillig kunnen doen.
 3. Óf het is tijd voor een vrije dag. Dat betekent dat ik iets leuks ga doen. Ik ga bijvoorbeeld wandelen, nette kleren kopen, een vriend bezoeken, familie bezoeken, een festival bezoeken, naar de kerk, videogames spelen op mijn Playstation, (lange) meditatieve bijeenkomst organiseren, een kinderklasje geven of ik kies samen met mijn partner een van de vele date-ideeën uit, zoals een museumbezoekje!
 4. Óf ik pak mijn agenda erbij als er dingen op stonden die niet om 6:00 gedaan konden worden, zoals langs een winkel gaan of een kappers- of tandartsbezoek.
Hierna lezen:  Pijn-Plezier-Principe / Leverage / Dickens-Techniek (Neuro Associative Conditioning)

Dagdeel 6 – Koken!

 1. Nog even langs de winkels voor boodschappen…
 2. En daarna koken! Het liefst veel groente en vis. Mijn favoriet!

Dagdeel 7 – Avond!

 1. Een avondcursus volgen: dans, theatersport, noem maar op! Tip: bij studentenverenigingen zijn altijd leuke culturele dingen te doen, ook voor niet-studenten.
 2. Een netwerkbijeenkomst bezoeken: Seats2meet, Stijp-S, OBBE, Expertmeetings, Open Coffee, Meetup, Affiliateblogger-meetings…
 3. Naar een feest! Genieten! Eventueel met mijn beste vrienden.

Dagdeel 8 – Avondroutine en naar bed gaan

 1. Ik check mijn agenda om te zien of er morgen afspraken zijn.
 2. Quality time met mijn gezin: voor het slapen met het hele gezin of de hele familie bij elkaar zijn. We vieren de cadeautjes van de dag door onze dankbaarheid en waardering voor de dag aan elkaar te vertellen. We vragen ‘Hoe was je dag’ en we reflecteren op onze dag zodat we niet alleen maar ‘rondjes aan het rennen zijn’. We doen een avondmeditatie, we zeggen dankjewel tegen elkaar, we zeggen en/of zingen dankjewel tegen God en daarna delen we de mogelijke verdriet of pijn van de dag. Tot slot zeggen we sorry tegen elkaar. We vergeven en laten gaan.
 3. Ik neem een douche.
 4. Ik schrijf in mijn dagboek.
 5. Ik ga vroeg naar bed (tenzij ik op stap ben geweest), terwijl ik alle elektronica behalve mijn wekker buiten mijn slaapkamer laat.

Onverwachte en verwachte vrije tijd doordeweeks

Daarin kan ik bijvoorbeeld een van de volgende dingen doen:

 • Ontspannen ergens liggen.
 • Met iemand gezellig kletsen.
 • Het huishouden doen.
 • Boek lezen.
 • Podcast luisteren.
 • Mediteren.
 • Open zijn voor nieuwe situaties en activiteiten die in het moment ontstaan.

En in mijn weekenden en vrije tijd?

Daarin mag alles! Behalve werk dan. Dus ik zou in weekenden het huishouden en mijn administratie kunnen doen (de was doen, beddengoed wisselen, etc.) een super happy fun day kunnen houden of elementen van mijn doordeweekse dag kunnen verwerken, maar als ik een keertje…

 • wil uitslapen;
 • heel het weekend erop uit wil;
 • op het strand wil zitten;
 • familie wil bezoeken;
 • een stille zondag (of actieve meditatie) wil houden;
 • of alleen maar boeken wil lezen…
Hierna lezen:  Mastermind-Groep Starten & Bijeenkomst Opzetten [Stappenplan] [Nederland]

Dan mag dat ook! Daar is het weekend voor. Zondag is in ieder geval een offline dag waarin ik ook niet bereikbaar ben.

Haal meer inspiratie uit het boek ‘Master Your Mindset’

Het boek ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk gaat uitgebreid in op het ontwerpen van je meest ideale leven. Het boek biedt scherpe vragen om te bepalen wat je nu echt wilt.

Waar sta jij over 10 jaar (of 1 / 3 / 5 jaar)?

waar sta ik over 10 jaar

Schrijf jouw ideale leven van de toekomst ook gedetaillerd op: hoe ziet jouw perfecte dag eruit over bijvoorbeeld 10 jaar? Je gaat hierdoor bijna automatish ook visualiseren hoe zo’n dag eruitziet, waardoor het al echter wordt. Ook kun je dit extra kracht bijzetten door een vision board te maken!

Bekijk deze bonuspagina…

Het meeste heb ik te danken aan bijzondere leraren die me de tools voor respect & vrede hebben gegeven. Nu wil ik het werk van mijn leraren voortzetten. Ook heb ik meegeholpen om kwaliteit in deze programma’s te leggen. Klik hier om meer te ontdekken over deze tools, bijvoorbeeld met behulp van video’s, mp3 en scripts.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...