Vraag jij jezelf: ‘Wat is mijn ideale leven?' ‘Hoe ziet een perfecte dag eruit voor mij?' In dit artikel vind je een persoonlijk voorbeeld (verslag) van hoe ik mijn leven over 10 jaar zie. Jij kunt dit hierna ook gaan doen voor jouw toekomst, dus beantwoord hierna voor jezelf: ‘Waar zie ik mezelf over 10 jaar?' ‘En over 5 jaar?' Lees verder…

Is zo'n ideaal leven écht mogelijk?

Misschien lees je mijn ideale toekomstige dag hieronder en denk je: hoe is het mogelijk om zó weinig te hoeven werken op een dag! Is dat écht mogelijk? Ja! Het is echt mogelijk. Het is mogelijk dankzij…

 • Het principe van effectiviteit (niet onnodig veel werk verrichten wat toch niks oplevert).
 • Het principe van lifestyle design (een miljonair-lifestyle is belangrijker dan daadwerkelijk miljoenen op de bank hebben zonder te genieten).
 • De wet van aantrekking (wat je verwacht en alvast voor je ziet, zal je krijgen).

Het mooie hiervan is: zodra je opschrijft en inbeeldt hoe jouw leven er over 1 jaar uitziet, gaat er iets bijzonders gebeuren waardoor het vrijwel zeker ook uit gaat komen. Hier kun je meer over lezen in het artikel over de wet van aantrekking.

Mijn leven over 10 jaar – Ik doe hem trouwens met 1 jaar (laten we eens gek doen)

Je zal versteld staan over hoeveel je eigenlijk kunt bereiken in één jaar. Vraag jezelf: ‘Wat als ik mijn tienjarenplan ook in 1 jaar kan realiseren?' Ik doe deze oefening dus persoonlijk met 1 jaar. Vul voor jezelf in of je de oefening wil doen voor jouw ideale dag over 1, 3, 5 of 10 jaar.

Dus, hoe ziet mijn ideale dag eruit in de toekomst?

Dagdeel 1 – Mijn ideale dag begint in alle rust met mijn ochtendroutine in de vroege ochtend

Mijn leven over 1 jaar begint uiteraard met een krachtige ochtendroutine. Mijn ochtend begint in alle rust.

 1. Ik sta om 6:00 op om daarna direct mijn bed op te maken. Mijn telefoon zet ik minimaal een uur later pas aan. Ik heb namelijk zinvolle dingen te doen en ik ga mijn brein niet trainen om afgeleid te worden.
 2. Ik zet wat vrolijke, rustige of epische muziek op voor de ochtend.
 3. Even het lichaam laten herstellen van de nacht. Ik drink meteen een halve liter water en ik stretch of hang uit. Ik doe ook een paar herhalingen van een willekeurige fitnessoefening, waarbij ik in ieder geval zeker even ga touwtjespringen. Dit doe ik enkel voor het gevoel: het is geen serieuze workout. Ik doe ook een (dynamische) meditatie, zoals de priming-oefening van Tony Robbins (zie uitleg in dit artikel over ochtendroutines) of een andere, meer rustige vorm van een korte meditatie.
 4. Douchen, koud uiteraard, of een koud (ijs)bad). Ondertussen spoel ik mijn mond met olie. Ik verzorg mezelf. Tandenpoetsen, flossen, tong poetsen, scheren en olietjes op mijn huid smeren. Uiteraard op muziek: het is een feestje in de badkamer!
 5. De avond ervoor heb ik al in mijn agenda gekeken, dus ik weet in principe wat ik vandaag ga doen.
 6. Ik bekijk mijn vision-board en persoonlijk statuut met dingen die ik belangrijk vind. Ook een dagkaartje kan een mooie aanvulling hierop zijn. Deze affirmeer ik. Zie het als een wet van aantrekking-visualisatie-ritueel om het top of mind en realiteit te maken. Ik schrijf ook in mijn dankbaarheidsdagboek.
 7. Eerst naar buiten voor 10 minuten zonlicht in mijn ogen.
 8. Ondertussen is het bijna 7:00. Een goed moment om mijn ‘mijn kikker te eten' voordat de rest van mijn gezin (partner) wakker wordt. Dat betekent dat ik alvast een moeilijk klusje ga doen, zoals de administratie of iets anders wat ik anders zou uitstellen. Als ik op de computer werk, gebruik ik de app ‘Freedom' zodat ik geen toegang heb tot social media.
 9. Rond 7:30 wordt de rest van de wereld wakker en is het tijd om mijn gezin (vriendin / vrouw / kinderen) aandacht te geven. Ik maak een detox-smoothie met groente voor mijn gezin en mezelf. Samen ontbijten met veel vet en vitaminen(pillen). Even rondom de ontbijttafel dansen met mijn gezin! En misschien doen we samen een paar push-ups erbij. Ook kunnen nu pas andere mensen dingen aan mij vragen.
Hierna lezen:  Meer vrijheid in je leven: 11 unieke tips [meer vrijheid ervaren]

Dagdeel 2 – Ik ga nog niet werken hoor! Eerst naar de sportschool

Wanneer mijn gezin naar school en werk gaat, vertrek ik tegelijk met hen, maar dan naar de sportschool. Uiteraard ga ik altijd met de fiets. De auto laat ik zoveel mogelijk staan.

 1. Ik begin met krachttraining in de sportschool – samen met mijn sportmaatje, personal trainer óf in een groepsles. Een personal trainer heb ik minstens wekelijks – of vaker. Ga ik een dagje niet naar de sportschool, dan verplicht ik mezelf om mijn hartslag op een andere manier omhoog te brengen: thuis wat pushups doen, pullups doen, een koude douche nemen, stretchen en/of met de fiets ergens naartoe.
 2. Ik doe wat stretch- en ruggesteun-oefeningen oor een rechte rug. Ook doe ik een mentale stretch: ik gooi eens over met een bal (New Code NLP).
 3. Ik zoek mijn Yoga-les op.
 4. Is er tijd tussen de groepslessen, dan duik ik het zwembad of de sauna in.

Dagdeel 3 – Als ik zin heb: een tot twee uur lang mediteren

Het is 10:00. Tot het middaguur kan ik lekker gaan mediteren of een helende reis doen…

Is dit geen verspilling van je tijd? Kun je die tijd niet beter gebruiken om die belangrijke mailtjes en telefoontjes af te handelen? Het mooie van meditatie is dat het ervoor zorgt dat je gaat inzien dat die mailtjes en telefoontjes eigenlijk niet eens belangrijk zijn. Ik zie het ook maar als test hoor, maar het is een heel bijzondere en effectieve test!

Dagdeel 4 – Tijd voor een hobby: creativiteit komt vóór werken

Aan het begin van de middag maak ik tijd vrij voor mijn hobby.

 1. Muziek maken, piano spelen, zingen en iets anders creatiefs. Dit is ook een mooi moment om een docent langs te laten komen zodat ik het ook echt goed leer.
 2. Een paragraaf lezen uit een roman, poëzie of een boek. Als ik iedere dag lees, gaat mijn ‘wishlist' van boeken die ik nog heel graag wil lezen, vanzelf krimpen. Ook kan ik in deze tijd van audio's en video's genieten! Een paragraaf is genoeg, maar het mag ook een uur duren.

Dagdeel 5 – Werken, vrijwilligerswerk of een vrije dag

Ik ga een dagdeel speciaal toewijden aan werk. Óf ik plan mijn werk steeds tussen de ‘leukere' activiteiten/hobby's van mijn dag in.

 1. Rond 14:00 is het tijd om wat werk te verrichten tot maximaal 17:00. Mijn bedrijfjes managen. Ben je ondernemer, dan heb je aan een paar uur per dag werken genoeg. Daarvoor moet je zorgen dat je effectiviteit zo hoog is (de juiste dingen doen, en geen onzinnige dingen doen) en dat je andere inkomstenbronnen hebt zodat je kunt doen waar je van houdt. Belangrijk: mijn werk stopt altijd voor 17:00 en vindt alleen doordeweeks plaats. Avonden en weekenden zijn vrij. Als ik zittend werk, sta ik ieder half uur even op. Het liefst werk ik aan mijn sta-bureau en houd ik mijn schermen – ook mijn mobiel – op ooghoogte. Sowieso maak ik er een gewoonte van in mijn leven om zoveel mogelijk te staan tijdens allerlei activiteiten.
 2. Óf ik ga vrijwilligerswerk doen: iets bijdragen voor wat ik een goed doel vind. (Gast)spreken, koekjes bakken met senioren of honden uitlaten bij een asiel is zomaar een voorbeeld van wat ik graag zou willen doen. In het artikel over mijn ideale partner schreef ik ook dat ik een wijkproject wil opstarten, zoals een Sunday Service, meditatieve bijeenkomst, barbecue, gezamenlijk ontbijt, kinder- en jeugdactiviteiten en andere wijkactiviteiten. Ook zou ik bij scholen of andere verenigingen iets vrijwillig kunnen doen.
 3. Óf het is tijd voor een vrije (mid)dag. In zulke onverwachte en verwachte vrije tijd doordeweeks, kan ik bijvoorbeeld een van de volgende dingen doen:
 • Wandelen.
 • Kleren kopen en andere aankopen doen.
 • Een vriend/familie bezoeken. Uiteraard met een handgeschreven kaart, bloemen, fotolijstje en eten.
 • Als ik ze niet kan bezoeken, dan bel ik ze.
 • Een festival bezoeken.
 • Naar de kerk.
 • Videogames spelen op mijn Playstation.
 • Ik kies samen met mijn partner een van de vele date-ideeën uit.
 • Ontspannen ergens liggen.
 • Het huishouden doen en strijken.
 • Boek lezen / Podcast luisteren.
 • Mediteren.
 • Open zijn voor nieuwe situaties en activiteiten die in het moment ontstaan.
Hierna lezen:  Ziektewinst: #1 Saboteur Van Succes [Definitie & Uitleg]

Dagdeel 6 – Koken!

 1. Nog even langs de winkels voor boodschappen…
 2. En daarna koken! Het liefst veel groente en vis. Mijn favoriet!
 3. Samen eten met mijn gezin – minimaal een keer per week samen met familie en/of vrienden die ik uitnodig.

Dagdeel 7 – Avond!

 1. Een avondhobby doen: dans, theatersport, noem maar op! Tip: bij studentenverenigingen zijn altijd leuke culturele dingen te doen, ook voor niet-studenten.
 2. Een netwerkbijeenkomst bezoeken: Seats2meet, Stijp-S, OBBE, Expertmeetings, Open Coffee, Meetup, Affiliateblogger-meetings…
 3. Zelf een huisfeest geven of naar een feest gaan! Genieten! Eventueel met mijn beste vrienden.

Dagdeel 8 – Avondroutine en naar bed gaan

 1. Ik check mijn agenda om te zien of er morgen afspraken zijn.
 2. Quality time met mijn gezin: voor het slapen met het hele gezin of de hele familie bij elkaar zijn. We vieren de cadeautjes van de dag door onze dankbaarheid en waardering voor de dag aan elkaar te vertellen. We vragen ‘Hoe was je dag' en we reflecteren op onze dag zodat we niet alleen maar ‘rondjes aan het rennen zijn'. We doen een avondmeditatie, we zeggen dankjewel tegen elkaar, we zeggen en/of zingen dankjewel tegen God en daarna delen we de mogelijke verdriet of pijn van de dag. Tot slot zeggen we sorry tegen elkaar. We vergeven en laten gaan.
 3. Ik neem een douche.
 4. Ik schrijf in mijn dagboek.
 5. Ik ga vroeg naar bed (tenzij ik op stap ben geweest), terwijl ik alle elektronica behalve mijn wekker buiten mijn slaapkamer laat. Eenmaal in bed slaap ik zonder kussen op mijn rug, zodat mijn nek weer optimaal recht is.
 6. Ik val als een roos in slaap terwijl de vrouw van wie ik houd in mijn armen ligt.

En in mijn weekenden en vrije tijd?

Daarin mag alles! Behalve werk dan. Dus ik zou in weekenden…

 • Het huishouden kunnen doen… (de was doen, beddengoed wisselen, etc.)
 • Mijn administratie kunnen doen of foto's afdrukken en/of backups maken van bestanden…
 • Een super happy fun day kunnen houden…
 • Wat gezonde & ontspannende dingen doen, zoals naar de kapper, fysio, mondhygiënist, tandarts, een massage nemen en/of naar de spa… inclusief verzorging van gezicht, handen en voeten.
 • Wat verplichte dingen voor mijn gezondheid voorbereiden, zoals een afspraak bij de dokter.
 • Mezelf goed verzorgen.
 • Of elementen van mijn doordeweekse dag kunnen verwerken.

maar als ik een keertje…

 • wil uitslapen;
 • heel het weekend erop uit wil;
 • op het strand wil zitten;
 • familie of vrienden wil bezoeken;
 • een stille zondag (of actieve meditatie) wil houden;
 • of alleen maar boeken wil lezen of videogames wil spelen…

Dan mag dat ook! Daar is het weekend voor. Zondag is in ieder geval een offline dag waarin ik ook niet bereikbaar ben.

Hierna lezen:  Bizar: Gedachten Worden Werkelijkheid [De Kracht Van Gedachten]

De gewoontes waar ik me aan houd

 • Ik zorg ervoor dat ik rekening houd met een goed postuur.
 • Ik blijf gefocust, alert, scherp en attent in het leven.
 • Ik praat netjes ABN )met diepe stem).
 • Ik zorg dat ik altijd topkleren draag.
 • Als ik single ben, doe ik een beetje moeite en spreek ik iedere knappe vrouw aan die ik zie.

Haal meer inspiratie uit het boek ‘Master Your Mindset'

Het boek ‘Master Your Mindset' van Michael Pilarczyk gaat uitgebreid in op het ontwerpen van je meest ideale leven. Het boek biedt scherpe vragen om te bepalen wat je nu echt wilt.

Waar sta jij over 10 jaar (of 1 / 3 / 5 jaar)?

waar sta ik over 10 jaar

Schrijf jouw ideale leven van de toekomst ook gedetaillerd op: hoe ziet jouw perfecte dag eruit over bijvoorbeeld 10 jaar? Je gaat hierdoor bijna automatish ook visualiseren hoe zo'n dag eruitziet, waardoor het al echter wordt. Ook kun je dit extra kracht bijzetten door een vision board te maken!

Gerelateerd: lees verder...