In dit artikel leer je precies wat een nice guy is – en je krijgt tips om geen nice guy meer te zijn. Met de tips uit dit artikel leer je tegengas te geven. Lees verder…

Nice guys zetten niks in beweging: ze zullen maanden wachten om een move te doen

Als het aan de nice guys ligt, gebeurt er helemaal niks. Geen voorstel voor een leuke afspraak, geen move om iemand te zoenen, geen eerlijk verzoek om intimiteit… Niks. Terwijl de nice guy hier maanden over wacht en nadenkt… is het meisje al lang met allerlei andere mannen meegegaan.

Tegengas-kenmerk 1: Bedenk het plan, heb initiatief, geef richting aan en leid

Wees de man die de richting en het plan bedenkt en aangeeft. De man kan bijvoorbeeld op leidende wijze aangeven: “Wil jij ons alsjeblieft dit keer naar het park rijden.” Zie je dat er geen vraagteken bij staat? Dit stelt de man niet op een vragende toon, maar stuur je stem aan het einde van de zin naar beneden. “En jij mag zelfs het drankje voor vanavond uitkiezen.”

Het leiden van een vrouw is niet hetzelfde als het controleren van een vrouw. Een leider laat zijn vrouw zien wat in haar belang is.

Wees dus de man die niet te vaak vraagt, maar ook genoeg verantwoordelijkheid neemt en leidt.

 • “Donderdagavond gaan we naar je favoriete restaurant. Dat is mijn verrassing. Ik trakteer. Dan nemen we een goede fles wijn mee terug naar huis, laat ik een warm bad voor je vollopen en ga ik je lekker verwennen.”
 • “Weet je wat wij samen gaan doen? We gaan naar het mooiste uitzicht van Brabant, daar zetten we kaarsjes neer, gaan we heerlijk zitten met een fruitmand en bloemen die we mee hebben genomen, geef jij mij een passievolle kus, voelen we de wind in ons haar, dan halen we een wijntje uit onze tas, rust je je hoofd op mijn borst en overnachten we in onze slaapzak onder de sterren.”
 • “Wat dacht je van 🍝🥂, filmpje samen 🍿 en dan lekker naar de stad?”
Hierna lezen:  Single op Valentijnsdag? Doe dan dit... (Werkt echt!)

Wees hierbij wel gewoon nederig en zelfkritisch. “Ik kan verkeerd zitten met mijn gevoel maar ik wil dit voorstellen…” En vraag bijvoorbeeld ook naar de voorkeuren van de ander en maak daarna een plan. En wees bijvoorbeeld ook de man die zijn fout kan toegeven: “Je had toch gelijk. Deze route is inderdaad sneller. Laten we jouw manier doen.”

Nice guys zijn ja-knikkers die het overal mee eens zijn

Om te beginnen willen we absoluut niet gezellig vrienden worden, maar juist een lover: word minder ‘sociaal' en ‘gezellig', dus word geen lieve ja-knikker die het eens is met ongeveer 99,4% van alles wat ze tegen je zegt. Wees ook niet de ja-knikker die alles doet wat ze zegt.

Er zijn veel te veel altijd-ja-knikkende mannen en vrouwen hebben er genoeg van. Het is lelijk en totaal niet mannelijk. Hierdoor is de seksuele spanning ver te zoeken.

Voor wie nog niet weet wat een “SIMP” is:

Sucker
Idioling
Mediocre
Pussy

Oftewel een sukkel die denkt door naar een vrouw te kijken en een beetje te slijmen iets bij haar gedaan krijgt.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Natuurlijk moet je er voor een ander kunnen zijn, maar uit eigen initiatief, omdat je zelf iemand wilt helpen en hulp aanbiedt. Niet omdat iemand jou rond-commandeert.

Tegengas-kenmerk 2: Dominantie – Wees standvastig en deel de lakens uit

Een belangrijk aspect van mannelijke energie is leiden en dominantie. Hak knopen door, maak beslissingen, twijfel niet, neem haar mee, bepaal wat er gaat gebeuren en laat het vervolgens gebeuren.

Uit nooit twijfel en angst.

Wees het mannelijke, stoere, seksuele en krachtige blok waar ze geen grip op kan krijgen – dat ze nog nét niet kan temmen. Die mannelijke rots laat vervolgens – gedurende de relatie – beetje bij beetje glimpjes zien van de lieve prins die hij eigenlijk is.

Deze tip is echt belangrijk voor mannen, omdat we in het westen in een vrouwelijke, zachte, sociale cultuur zijn beland waarin vrouwelijkheid bemoedigd wordt voor mannen. Herken je als man in jezelf dat je te vrouwelijk bent geworden, zet dan een stap terug in je mannelijkheid.

Het laatste wat een vrouw wil, is jou bemoederen. Vrouwen zijn op zoek naar zelfverzekerde leiders, niet naar onzekere jongens die ze de hele tijd moeten bemoederen en geruststellen.

Zelfs als dat betekent dat je ‘een krachtige, sterke, agressieve, gevaarlijke man' moet worden. Daar is niks mis mee, met die krachtige mannelijkheid, want als wij met zijn allen hier zacht, kwetsbaar, zweverig en lief lopen te wezen, vallen vijanden binnenkort ons land binnen en geven we ons binnen een dag over.

Hierna lezen:  Ziektewinst: #1 Saboteur Van Succes [Definitie & Uitleg]

Agressiviteit wordt als taboe gezien, terwijl het heel goed is. Agressief je doelen najagen, agressief voor je gezin zorgen en je gezin beschermen… dat is allemaal nodig voor succes. Gevaarlijk en agressief zijn, is beide goed. Sta het toe voor jezelf. Dan kun je beschermen en vooruitgaan. En dat is weer erg aantrekkelijk voor vrouwen en zorgt voor seksuele spanning.

Wees de dominante man. Wees de partner die zijn vrouw gewoon oppakt, meeneemt naar de slaapkamer en op bed smijt. De man die – als jullie buiten zijn – haar een steegje in sleurt en daar kust. Een man die haar letterlijk alle hoeken van de kamer laten zien, door haar te duwen tegen verschillende muren. Dat is toch veel erotischer dan een jongetje die giechelend doet over seks? Een man hoort juist een zeker en direct gevoel over te brengen van: Wij gaan seks hebben, jij gaat gedomineerd worden en jij gaat het geweldig vinden.

Dit is dus het tegenovergestelde van wat nice guys doen: Jij laat dingen gebeuren. Jij schept jouw wereld. Jouw frame is alles wat er is – en is wat er gaat gebeuren. Ontwikkel een onbreekbaar frame en ze zal tot over haar tenen verliefd op je worden.

Het is net een dans: de man moet leiden en een richting aangeven – en niet met alles meebuigen.

Geef dus tegengas en leid haar vervolgens in jouw wereld. Wees de man die dichterbij komt, haar in de ogen aankijkt en haar authentiek en rustig bewondert en begroet… wetende dat ze waarschijnlijk alles zal doen wat hij zegt. Houd dit sterke kader vast.

Wees de man die zijn leiding, keuzes en oordeel behoudt, de lakens uitdeelt en het opstandige kader van zijn vrouw daarmee kan deframen, vaak uiteraard met humor en warmte.

 • “Waar gaat dat heen, had ik al gezegd dat je mocht gaan?”
 • “Wie gaf jou toestemming om op te staan?”
 • “Heb ik jou toestemming gegeven?”
 • “Ook nog tegenstribbelen…”
 • “Dát is niet de bedoeling dame…”
 • “Smeken gaat vandaag niet helpen.”
 • “Je hebt me gehoord.”
 • “Dan heb je pech…”
 • “Ook nog eens tegenspreken.”
 • “Je weet dondersgoed wat ik bedoel.”
 • “Dat bepaal ik zelf wel.”

Een man die tekenen vertoont dat hij getemd kan worden… maar nooit daadwerkelijk getemd zal worden… en die de vrouw dan ook liefdevol beschuldigt als ze erin lijkt te slagen.

Wees dus de standvastige man:

 • “We gaan A doen.”
 • “Daarna gaan we B doen.”
 • “Daarom.”
 • “Gewoon omdat.”
 • “Omdat ik het zeg.”
 • “Omdat ik het wil.”
 • “Geen smoesjes.”
 • “Geen discussie.”
 • “Einde discussie.”

Nice guys zijn bang voor confrontaties

Seks is een confrontatie. Frontaal. Face to face. Dus de energie van confrontatie is seksuele energie. Ga spanning, confrontatie en ongemak dus niet uit de weg. Maar helaas… nice guys gaan conflicten uit de weg. En dan is er dus geen seksuele spanning.

Een ja-knikkende, aardige vent zijn om conflicten te vermijden is ruggengraatloos en duidt op een gebrek aan zelfrespect.

Confrontaties zijn juist nodig voor verbinding, vertrouwen en inderdaad: seks. Nice guys staan dan ook uit verbinding. Ze voelen zich geïsoleerd en hebben Intimiteitsproblemen en seksuele problemen.

Hierna lezen:  Ethisch En Integer Handelen [Definitie, Voorbeelden & Tips]

Doordat ze confrontaties uit de weg gaan, willen ze ook iedere vorm van stilte of seksuele spanning direct opvullen en wegpoetsen. Dit doen ze met snel reageren of sociaal lachen om ieder moment van stilte te weten doorbreken. Ze denken: “Wat moet ik tegen haar zeggen?” in plaats van je mond te houden en de seksuele spanning er laten zijn.

Ze draaien dan ook graag om de hete brij heen. In plaats van te handelen op hun pure seksuele gevoelens, houden ze onnodig lange rationele gesprekken met haar. Vriendelijke, gezellige gesprekjes zonder enige seksuele intentie. Sterker nog: ze veranderen in haar therapeut door aandachtig naar al haar vrouwenproblemen te luisteren en zelfs advies te geven. En als je het nog niet wist: geef nooit advies aan de persoon met wie je flirt.

Dus, durf de spanning vast te houden:

 • Durven te plagen.
 • Tegen haar in gaan.
 • Niet reageren.
 • Niet meteen ‘Wow, wat leuk' zeggen na alles.
 • Achterover leunen en een gesloten lichaamstaal aanhouden. Jouw openheid mag verdiend worden en moet niet standaard gewonnen zijn, puur omdat de ander iemand van het andere geslacht is.

Nice guys kunnen – doordat ze confrontaties uit de weg gaan – ook geen grenzen stellen voor zichzelf en die grenzen kunnen ze ook niet verdedigen.

Tegengas-kenmerk 3: Radicale eerlijkheid en confrontaties

Vrouwen willen mannen die eerlijk gaan voor wat ze willen en niet bang zijn voor oordelen van anderen. Wees dus direct en eerlijk. Ben je boos op haar? Zeg het haar. Mijn waarheid spreken is belangrijker voor mij dan jou het bed in proberen te werken. Deze man is de ultieme uitdaging voor vrouwen.

Wees de man met de soort energie die tegen haar in durft te gaan. Dit is de man die ze kan vertrouwen. Dit is de man die ze aantrekkelijk vindt. Wees de man met tegengas. Dat betekent:

 • Een man die voor zijn gevoelens uitkomt. Zonder omweg. Met minder woorden. De man die goudeerlijk is over wat hij wil. Met eerlijkheid kom je het verst – en dat geldt voor alle partijen. Dus: zeggen wat je echt wilt zeggen en zeggen wat je voelt.
 • Een man die ongeremd, ongecensureerd en ongefilterd kan uiten wat hij voelt, denkt en wat zijn mening is… zonder sociaal wenselijk of formeel te doen. Zónder zich in te houden. Het mannelijke frame kent geen sociale taboes. Het betekent: directe taal, bevrijd van de invloed van politieke correctheid.
 • Een compleet transparante man die weigert op zijn tong te bijten. Hij trapt wellicht mensen op de tenen, maar dat is véél beter dan de manipulerende nice guy, want de echte man liegt nooit.

Een man die tegengas kan geven en het totaal oneens kan zijn.

Confrontatie, eerlijkheid en helderheid zijn prijzenswaardig. Wees dus radicaal eerlijk over wat je van iemand vindt – in positieve en negatieve zin – en wat je van iemand wilt. “Mijn waarheid spreken is belangrijker dan jou in bed proberen te werken.” Dit is ook meteen enorme kwetsbaarheid.

Heb liever niet 80 mensen half bij je. Heb liever vijf mensen fatsoenlijk in je cirkel.

Je hoeft bovendien nu geen enkel extra werk meer te doen: er zijn geen leugens meer die je moet onthouden en je hoeft niets meer te faken. Je kunt als luie donder nu alle vrouwen krijgen die je wilt.

Hierna lezen:  Gefriendzoned? 5 Stappen Om Uit De Friendzone Te Komen [Howto]

Tegengas-kenmerk 4: Hoge, eigen standaarden hebben en bewaken

Zorg ervoor dat je bepaalde idealen, standaarden en waarden hebt. Indien je dit uit, dan heb je al snel aantrekking en polariteit veroorzaakt. Bovendien heb je nu standaarden en zeg je nee om ze te beschermen. Dat willen mensen. Je bent dan een uitdaging. Dat willen mensen.

Wat is het magische woord? Alsjeblieft. Inderdaad, nu doe ik het.

Een man die zijn grenzen bewaakt. Wees direct over je grenzen, wat je wilt, wat je niet wilt en wat je belangrijk vindt. Ga dus geen conflicten uit de weg. Zeg het als je iets niet goed vindt, als je iets niet pikt of als je het ergens niet mee eens bent. Hecht waarde aan je mening, ga mensen niet pleasen en laat anderen je waarden niet veranderen.

Als zij iets vraagt: “Ja natuurlijk, wat zit erin voor mij?”

Wees dus geen nice guy mensen over zijn grenzen laat gaan. Anders weten ze dat je zwak bent of dat ze je kunnen rondbazen.

Wees geen pushover. Geen yes man. Geef niet toe aan hun eisen, verzoeken en veranderingen van plannen. Anders word je als zwak gezien.

Stop vrouwen te geven wat ze willen. Zeg nee. Heb grenzen. Ga tegen ze in. Zet ze op hun plek. Buig niet mee met de fluctuerende, dansende, emotionele bewegingen van de vrouw. Blijf bij je lange termijn visie.

We willen zoveel: ijs, snoep, social media… Maar al die dingen zijn niet goed voor ons. Hecht dus geen waarde aan wat jij of anderen willen, maar kijk naar wat we nodig hebben.

Het ergste dat je kunt doen, is je naaste geven wat hij/zij wil. Je moet je naasten geven wat ze nodig hebben. Als je alles zou geven wat je kind, man, vrouw – of wie dan ook – wil, zouden jullie een miserabel leven leiden zonder de gezonde, wijze dingen.

Mannen met een lage waarde staan toe dat waardeloos gedrag niet gecorrigeerd wordt. Ze zijn bang om polariserend op te treden naar hun vrouw. Mannen met een hoge waarde grijpen elke kans aan om vrouwen te corrigeren op waardeloos gedrag en houden ervan hen te polariseren. Jouw frame bepaalt wie zij voor jou wordt.

Doe wat goed is. Niet wat door emoties en hormonen wordt beïnvloed. Laat jezelf nooit rond commanderen als iemand in een emotionele toestand is.

Het is hard. Het is gemeen. Maar dat is dus tough love. Bovendien werkt het ook nog eens als volgt: nadat iemand tegen je zegt “Je bent gemeen, je bent een klootzak…” wil ze je nog steeds. Sterker nog, ze denkt: “Eindelijk eentje die spannend is en niet steeds toegeeft!” Terwijl ze 0 aantrekking voelt voor de nice guy die nooit gemeen tegen haar doet.

Wees dus in zekere zin “oncontroleerbaar.” Eigenlijk dus gewoon “gemeen”, omdat je voor het juiste kiest. Je bent de gemene vader die nee zegt als je kinderen te veel snoep willen.

Kortom: wees disagreeable. Zeg nee en blijf bij je standpunt.

Vrouwelijke psychologie werkt als volgt: “Hij is niet bang om mij uit te dagen om aan zijn normen te voldoen. Alle andere mannen smeken ondertussen om mijn aandacht. Dat moet wel betekenen dat hij van hogere waarde is dan alle andere mannen bij elkaar.”

Dit is zo belangrijk dat ik een extra waarschuwing geef: Ook al weet jouw meisje wat jouw grenzen zijn, ze zal ze blijven testen. De rest van haar leven. Ook als jullie dertig jaar getrouwd zijn. Wanneer ze daarmee zou stoppen, is ze geen echte vrouw meer.

Verwijder jouw aanwezigheid als je niet gerespecteerd wordt.

Ze moet gehoorzamen, of ze moet gaan.

Ze is een vrouw, dus ze zal mijn grenzen altijd blijven testen. Ook al vertel ik mijn grenzen luid en duidelijk met woorden: vrouwen functioneren niet met woorden, maar met daden. Dus ik moet mijn grenzen leven, niet vertellen. Je grenzen vestig en bescherm je pas echt met daden, niet met woorden.

Als je hond tegen je begint te blaffen, is iemand anders hem aan het voeren.

Dit gaat niet over honden.

Vrouwen dagen die grenzen van hun man echter altijd uit – zoals dat ook hoort – en dat doen ze met emoties: “Maar als je in je eentje moet bijtrekken, dan ga ik je missen!” Ja, ik hoor je, ik voel dat dat rot is en je hebt gelijk – én ik geef niet toe. Niet één keer: “Vooruit… ik neem wel een dagje vrij.” Ze gaat me blijven testen. Maar ik geef niet toe.

Ze zal je nooit respecteren als je geen grenzen stelt en deze niet met je leven verdedigt.

Ik bescherm mijn grenzen met daadkracht. Als ik ze niet bescherm, dan ben ik next level aan het simpen; ik mag mijn bedrijf en gezondheid niet kwijtraken voor haar. Ik moet altijd bereid zijn om weg te lopen als ik nog geen kinderen met iemand heb. Met mijn daden moet ik altijd bevestigen wat ik beloof over mijn grenzen. Verwachtingsmanagement met louter woorden is niet genoeg bij vrouwen: ik moet überhaupt niet eens verwachtingen managen met woorden – ik moet het doen. Ik moet vooral overkomen als iemand die niet ingeeft. Niet zeggen, doen. Mijn grenzen leven.

Als je vrouw jouw voorbeeld niet volgt, als zij jouw autoriteit niet respecteert, waarom zit je dan nog steeds in die relatie?

Tegengas-kenmerk 5: Anderen corrigeren als grenzen geschonden worden

Een man die zijn vrouw niet steeds geeft wat ze wil, maar vaak nee zegt en ervoor zorgt dat de vrouw zichzelf corrigeert als ze over een grens is gegaan. “Nee, dat mag je echt zelf gaan doen.” “Wat is het magische woord? Alsjeblieft. Zou je dat even voor mij willen doen, alsjeblieft.”

Wanneer je geneigd bent een nice guy te zijn en haar in alles haar zin te geven, dan geef je haar het tegenovergestelde van wat ze nodig heeft.
– Daan en Arnoud van Attraction Gym

Van iemand houden houdt in dat je hem corrigeert. Niet dat je je stil houdt en slecht gedrag door de vingers ziet. Maak in het openbaar duidelijk dat jij de eigenaar van haar bent (voor de volledigheid: zij is ook jouw eigenaar, dat is de definitie van “wederhelft”). Gedraagt ​​zich een beetje over de schreef, check haar dan. Dit is niet alleen goed vanwege het naleven van hoge standaarden, maar het schept ook seksuele spanning.

Zet mensen op hun plek.

Laten we een voorbeeld nemen: Vaak verkeert een vrouw in onrust, waardoor ze uit het niets negatieve dingen kan doen of zeggen. Wees dan juist een sterke energie die de orde en rust herstelt. Wees de man die haar tot rust breng. Een man die geaard is: rustig, sterk, zeker, volwassen en dus niet kinderachtig. Als je meisje heisa maakt, kun jij haar weer liefdevol kalmeren:

 • “Als jij nou eens ophoudt met zeuren en naast mij op de bank komt liggen en een knuffel komt halen…”
 • “En nou houd je op met zeuren.”
 • “Je moet even de bitch-knop uitzetten en lief en schattig zijn.”
 • “Dame, stoppen nu.”
 • “Waffeltje dicht. Kom maar in mijn armen tot rust.”
 • “Geef me een knuffel. Kom hier jij. Kus. Klaar.”
 • “Nee, ik heb hier geen zin in. Nee, ik vind dat je moeilijk doet. Nee, ik vind dit kut.”
Hierna lezen:  Gefriendzoned? 5 Stappen Om Uit De Friendzone Te Komen [Howto]

Deze krachtige en eerlijke man is niet boos. Verre van dat. De nice guys zijn eigenlijk heel boos. Zij zijn heel onveilig, omdat ze niet eerlijk zijn en met hun zachtheid eigenlijk totaal niet zorgzaam zijn.

Wees dus assertief: Gewoon jezelf uiten. Kalm, helder en logisch. Niet alleen naar je vrouw, maar naar iedereen in het leven:

 • Meneer, u staat op mijn voet
 • Het was mijn beurt
 • U heeft het verkeerde gerecht gebracht.
 • Ik wil niet onbeleefd zijn maar je masker moet ook over je neus.

Tegengas-kenmerk 6: De boeman durven te zijn

De man die – naar zijn kinderen, collega's, baas en vrouw toe – accepteert dat hij de bad guy is die de grenzen en waarden herstelt, ook al maakt dat hem niet populair. De man die anderen daaraan herinnert wanneer hij dingen zegt en doet die niet populair of pleasend zijn. Deze man zegt tegen anderen en tegen zichzelf: “Nee, deze grens mag niet overschreden worden. Dat gaat niet gebeuren.”

Misschien word je boos of teleurgesteld door wat ik doe, maar ik doe altijd het goede – en daarbij ben ik de bad guy en dat maakt me niet uit. Je hoeft me niet aardig te vinden. Het is mijn verantwoordelijkheid om het goede te doen. Je mag me er zoveel door haten als je wilt, zolang je de respect maar behoudt.

Nice guys zijn te sociaal en vriendelijk

Het niet-te-sociaal zijn is een belangrijk element van seksuele spanning en mannelijke energie. Want ben je juist te sociaal, ga je spanning steeds uit de weg, ben je het overal mee eens en ga je mee in de giechelende energie van de vrouw, dan ben je een best friend forever – en dus geen lover.

Zeg nou zelf: is het nou echt zo erotisch als je staat te stuiteren als een gezellige, sociale vriend die het de ander steeds direct naar de zin wil maken? Die altijd lief en vriendelijk naar haar toe is? Gezellig? Zeker. Erotisch? Nee.

Wil je haar lover zijn, wees dan geen man die op een vrouwelijke, vriendschappelijke manier een ‘lach’ op gaat zetten – en ‘sociaal’ gaat doen als een schoolmeisje… maar wees wel de man die dichterbij komt, haar in de ogen aankijkt en haar authentiek en rustig bewondert en begroet.

Nice guys hebben een lage eigenwaarde

Een lage eigenwaarde hebben betekent dat je enorm belangrijk vindt wat anderen van jou vinden en hoe jij beoordeeld wordt. Hierdoor vinden mensen met lage eigenwaarde het erg lastig om gewoon in iemands aanwezigheid te zijn, zonder dat er per se iets “productiefs” gebeurt. Ze denken al gauw dat ze iemands tijd verdoen door een middagje met die persoon af te spreken. Ben je een nice guy? Dan is de kans groot dat je eigenwaarde laag is. Je vraagt bijvoorbeeld aan mensen om tijd met jou door te brengen.

Nice guys proberen hun tekortkomingen te verbergen.

Heb je wél een hoge eigenwaarde? Dan nodig je iemand uit om tijd met jou door te brengen. Ook vind je het doodnormaal dat iemand voor jou gaat koken, ook al ken je die persoon pas net. En op liefdesgebied geldt natuurlijk hetzelfde: je vindt het doodnormaal dat iedereen met je wil vrijen, zonder dat jij ook maar één cadeau hebt gegeven of helpende hand hebt geboden.

Een nice guy heeft altijd het gevoel ‘zijn best te moeten doen' voor vrouwen, voordat er ook maar iets kan gebeuren op romantisch vlak. Dit gaat vaak gepaard met de overtuiging dat alle vrouwen ‘het maar gemakkelijk hebben in de liefde', en dat ‘mannen zich eerst moeten bewijzen voordat ze liefde kunnen krijgen.’

Nice guys dichten vrouwen automatisch een hoge waarde toe

Het tegenovergestelde van het vorige kenmerk is ook waar: waar nice guys zichzelf automatisch laag waarderen, dichten ze iedere vrouw juist automatisch een hoge waarde toe. Dat betekent dat een vrouw niet leuk hoeft te zijn, geen lieve persoonlijkheid hoeft te hebben of niet knap hoeft te zijn alvorens ze leuk gevonden wordt door de nice guy. Dus de vrouw hoeft alleen maar… een vrouw te zijn en hij vindt haar al de moeite waard.

Zo hebben nice guys zelfs al gevoelens voor vrouwen waarmee ze op een datingsite matchen, zónder haar al überhaupt al in het echt ontmoet te hebben.

Een nice guy idealiseert potentiële partners en negeert hun tekortkomingen, ook wel bekend als: ‘ze op een voetstuk plaatsen'. Hij doet hetzelfde met relaties, waarbij hij in het begin veel emotie, tijd, energie en geld besteedt.

Hierna lezen:  Ethisch En Integer Handelen [Definitie, Voorbeelden & Tips]

Nice guys zoeken goedkeuring bij de ander

Als je goedkeuring zoekt bij iemand, zit je bij die persoon in de pocket. Die persoon hoeft dan niks voor jou te doen. Het zou juist andersom moeten zijn voor seksuele spanning: het moet spannend zijn of de ander uiteindelijk wel of niet mag gaan samensmelten met jou.

Nice guys verbergen hun zwakten met maskers, omdat ze per se goedgekeurd willen worden.

Hiermee maken nice guys van de ander hun emotionele centrum. Ze hebben de ander ‘nodig' en ze zijn dus behoeftig. Een bekend voorbeeld hiervan is dat je een berichtje naar iemand stuurt of een grapje maakt, puur omdat je graag een reactie van iemand krijgt.

Nice guys hebben de neiging om continu hun telefoon te checken voor likes of berichtjes.

Een van de ergste manieren waarop dit kenmerk zich toont, is dat nice guys ten onrechte denken dat ze, iets bijzonders, unieks of imponerend moeten doen om een meisje te kunnen krijgen.

Tegengas-kenmerk 7: Geen bevestiging zoeken, maar geven

Een man die dus niet om bevestiging of goedkeuring vraagt over wat hij heeft gedaan, want hij weet gewoon uit zichzelf hoe het is. De ander moet juist goedkeuring bij jou zoeken en meer haar best doen.

 • Jouw aanwezigheid is een cadeau voor anderen.
 • Jij bent de prijs.
 • Het is automatisch leuk als jij ergens bent.
 • Wat jij leuk vindt, fascineert anderen.

Tegengas-kenmerk 8: Voor jezelf leven en dus niet reactief zijn

Wees de man die in controle is van z'n eigen gedrag – en voor zichzelf leeft. Hij weet dat zijn vervulling niet ligt in het wel of niet ‘krijgen van de vrouw'. Zijn vervulling ligt in het dicht bij zichzelf blijven.

Een man die onwankelbaar – dus niet reactief is – en letterlijk even wacht voordat hij reageert. Blijf dus bij je eigen lichaam en sta rechtop, in plaats van steeds direct mee te buigen met je partners emoties, meningen, gemoedstoestanden, gedachten en provocaties. Zie ook hier alle charisma-tips.

Mannelijk frame betekent: altijd zelfbeheersing en kalmte bewaren. Reactief zijn is zwak zijn. Onverschillig blijven getuigt van kracht. Als je reageert, verlies je.

Dit betekent: niet onnodig lachen en giechelen als reactie op de ander. Geen flauwe grapjes maken, geen flauwekul. Maar juist vertragen, serieus en sensueel zijn. Met een lage stem. Word de mannelijke container. De diepgewortelde eik waar ze kan schuilen en zich kan overgeven.

Wees niet altijd aardig en lief. Het is te saai, voorspelbaar, monotoon en respectloos naar jezelf.

Een man die al compleet is, en die niet mentaal naar de vrouwen verlangt. Een man met een houding van: het kan me niks schelen wat jij vindt. Ik ben volledig oké met mijzelf.

Geef ze niet je emotie en aandacht. Wissel je gemoedstoestand niet voor anderen. Reageer niet. Blijf cool, stoïcijns en kalm.

Nice guys zijn gevers, maar op een onechte manier: de pseudo-goedzak

Geven is goed, maar niet op de manier waarop nice guys dat doen. Echt geven is ook echt gegeven: dat je er niks voor terug hoeft. Maar bij nice guys is geven juist een logische aangelegenheid: voor wat hoort wat. En dat is heel vies. De gegeven dingen worden allemaal bijgehouden als redenen waarom de ander bijvoorbeeld uiteindelijk met hem uit moet gaan.

 • Een gever zijn.
 • Lief zijn en alles voor de ander doen.
 • Fixen en zorgen.
 • Altijd maar beschikbaar zijn.

De achterliggende overtuiging is: Ik ben onvoldoende om rechtstreeks om iets te vragen. Om iets te krijgen

Het is niet alleen misleidend en vies, maar ook zwak. Het is veilig en beschermend voor jezelf, en dat is totaal niet mannelijk: het toont aan dat je niet echt najaagt wat je wilt.

Hierna lezen:  Ethisch En Integer Handelen [Definitie, Voorbeelden & Tips]

Niet pleasen, slijmen en aardig zijn. Als je al die nice-guy-dingen doet, en ook nog eens hoopt dat de ander dan eindelijk een keer doorheeft wat voor geweldig persoon je bent… Wow. Stop onmiddellijk met al die dingen – tenzij je gezellig vrienden wilt worden natuurlijk.

Al die nice-guy-dingen zijn bedoeld voor als de ander daadwerkelijk jouw investering verdiend heeft. Dan pas zijn ze juist goed. Pas zodra ze het verdient, krijgt ze beetje bij beetje de vriendelijke prins. Ga niet op het begin al als aardige prins pleasen en het overal mee eens zijn.

Nice guys kopen je om met hun aardigheid – en dat is zeer agressief

Iets schenken gebruiken ze als omkooppremie. Ze geven om te krijgen. Ze doen zichzelf bijvoorbeeld voor als vriendelijk, grappig, charmant, meegaand, pleasend en complimenteus… zodat jij ze intimiteit geeft. Dit is totaal niet assertief, maar eerder agressief.

Er zijn altijd ‘verplichtingen', ‘strings attached' of achterliggende redenen om behulpzaam te zijn of gunsten te verlenen. Een nice guy verwacht iets terug en wordt boos of beschuldigend als dit niet gebeurt. Dit is manipulatief gedrag.

Ze zijn dan ook verre van nice: het tegendeel is waar. Nice guys zijn dan ook fake nice guys. In plaats van assertief worden ze aggressief. De boodschap is in feite: “Hoe durf je! Ik was al die tijd zo aardig dus nu hoor ik een beloning te krijgen!” Nice guys voelen zich dus overmatig boos, verdrietig of depri wanneer bijvoorbeeld een date afgezegd wordt.

De nice guy geeft de ander zelfs een romantisch cadeau vóórdat de ander in hem heeft geïnvesteerd. Dit is oplichting. Het bizarre is echter: dit is oplichting die totaal onnodig is. In werkelijkheid hoeft niemand ook maar iets te doen om intimiteit te verdienen.

Dit is zelfs klassiek narcisme. Een narcist verkoopt je het droombeeld – met alle mogelijke vriendelijke, attente gebaren en cadeautjes – om vervolgens na een tijdje zijn ware aard te tonen waarin hij opeens nooit meer al die lieve dingen doet.

Stel je voor dat iemand naar je toekomt en zomaar waarde aan je geeft – zoals goedkeuring en complimentjes – zonder dat jij daar iets voor hoefde te doen. Grote kans dat die persoon verborgen intenties heeft. Daarom houden we in de liefde niet van slijmballen en pleasers. Helaas zijn veel mannen wel zo – doordat ze altijd maar ja en amen knikken, direct klaar staan om iets voor de vrouw te doen of door ze aan de lopende band complimenten te geven.

Nice guys onderdrukken hun gevoelens en verlangens

Ze ontkennen wie ze echt zijn en wat ze eigenlijk echt zouden willen. Want hun echte gevoelens en verlangens uiten zou te riskant zijn. Nice guys zitten dan ook vol woede, want het wordt allemaal ingehouden.

Hierna lezen:  Flirten/Versieren Via Chat? 21 Tips & 51 Zinnen [Whatsapp, Tinder]

Een nice guy verbergt vaak zijn oprechte gevoelens en houdt ze binnenin opgekropt. Hij is bang om zijn gedachten te uiten en kan liegen of informatie weglaten.

Nice guys maken van hun eigen behoeften geen prioriteit. Natuurlijk klopt dat gezegde dan: nice guys finish last.

Een hardnekkig kenmerk van nice guys is dan ook dat ze moeten nadenken over wat ze ‘moeten’ zeggen tegen vrouwen, in plaats van dat ze gewoon vrijuit hun gevoelens, verlangens, wensen en persoonlijkheid uiten.

Niet eerlijk zijn – bijvoorbeeld over wat je werkelijk wilt – is gewoon slecht gedrag. En ja, daarmee zijn alle nice guys gewoon in-en-in slecht bezig. Nice guys uiten hun waarheid niet, bijten op hun tong en verbergen hun echte zelf. Ze houden hun ware intenties en gevoelens bij zichzelf. Nice guys zijn dus nep.

Nice guys willen controle uitoefenen op anderen.

Nice guys zijn eigenlijk helemaal niet aardig. Het zijn mannen die van binnen boos zijn, die hun emoties onderdrukken, een neppe lach opzetten en iets aardigs zeggen wat ze helemaal niet wilden zeggen. Wees echt: wees de bad guy als je je zo voelt – en wees de meest aardige persoon als je je zo voelt. Zolang het maar eerlijk en echt is.

Nice guys zijn niet eerlijk en niet integer: ze zijn passief-agressief

Nice guys zijn passief-agressief door jou nooit face-to-face te confronteren, maar door het te maskeren via vriendelijke en grappige manieren.

Dit uit zich op de volgende manieren:

 • Nice guys uiten niet eerlijk wat ze zelf willen.
 • Nice guys uiten niet direct en eerlijk wat ze voelen.
 • Nice guys zeggen geen nee tegen anderen.
 • Nice guys geven om te krijgen.

Dit is manipulatief en oneerlijk, omdat het dan via omwegen gaat. Nice guys zijn manipulatief doordat ze geven om te krijgen – en hiermee zijn ze passief-aggressief. Hier zie je alle eigenschappen van passief-aggressief.

Tegengas-kenmerk 9: Geef energie dankzij jouw verlossende duidelijkheid, eerlijkheid en authenticiteit

Wees de duidelijke man die actie onderneemt en daarmee werkelijk energie komt geven. Mannelijke energie brengt duidelijkheid, speelsheid en dominantie. Wees trots op je mannelijkheid en seksualiteit en straal uit: “Ik uit mijn verlangens.”

Want… Vrouwen respecteren mannen die ballen hebben.

Echte mannen nemen wat ze willen.

Zeg wat je denkt. Heb geen mindset van: “Ik ben aardig en ik ga je niks aandoen.” Jouw onverschilligheid voor de reacties op jouw eerlijkheid, is woest aantrekkelijk voor vrouwen.

Wees fit in een wereld van gulzigheid. Wees eerlijk in een wereld vol leugens. Wees moedig in een wereld vol lafheid. Wees ijverig in een wereld van luiheid. Wees sterk in een wereld van zwakte.

Wees kwetsbaar door eerlijk te zijn. Voel en deel je ware emoties zoveel mogelijk. Letterlijk. Direct. Authentiek, congruent en eerlijk. Wees jezelf – authentiek – want dan komen alle bronnen van nature. Zeg wat je wilt, ga voorwaarts, eerlijk, echt, dapper en uitzonderlijk. Ga voor directheid via eerlijkheid. Zeg en doe wat je wilt.

Hierna lezen:  We moeten zoveel... Doorbreek dat! (Veel moeten van jezelf) [9 Tips]

Wees dus eerlijk. Met andere woorden: integer. Integriteit betekent dat je handelt op basis van je eigen normen en waarden. Waar sta jij voor? Wat wil jij? Wat is jouw behoefte? Handel daarnaar.

Extra tip: Start altijd als bad boy, ook al wil je met iemand trouwen. Bad boys zijn namelijk eerlijk. En wie eerlijk is, krijgt een eerlijk antwoord terug. Vrouwen zijn altijd eerlijk tegen bad boys. Wil je dus alles weten over haar verleden, presenteer jezelf dan altijd eerst als bad boy.

In onderstaande quote herhaal ik een stukje wat ik eerder in dit artikel schreef, omdat het zo ongelooflijk belangrijk is:

Vrouwen willen mannen die eerlijk gaan voor wat ze willen en niet bang zijn voor oordelen van anderen. Wees dus direct en eerlijk. Een man die voor zijn gevoelens uitkomt. Zonder omweg. Met minder woorden. De man die goudeerlijk is over wat hij wil. Met eerlijkheid kom je het verst – en dat geldt voor alle partijen. Je hoeft bovendien nu geen enkel extra werk meer te doen: er zijn geen leugens meer die je moet onthouden en je hoeft niets meer te faken. Je kunt als luie donder nu alle vrouwen krijgen die je wilt.

Tegengas-kenmerk 10: Weet wat de andere sekse wil voorbij de taboes

 • Een man die weet hoe vrouwen zijn, hoe ze denken, hoe ze reageren en die weet wat hij kan verwachten.
 • Wees de man die door alles heen ziet. De man die vrouwen doorheeft. Hiermee bedoelen we natuurlijk de facade die vrouwen opzetten tegen seks omdat dat de sociale conditionering in onze cultuur is: als ze door mannen benaderd worden, moeten vrouwen doen alsof ze aseksuele wezens zijn en geen interesse in seks hebben.
 • Wees de zeldzame man die zijn vrouw in de ogen kijkt, voorbij haar ‘gezellig-doen' en automatische sociale reacties, omdat de man ziet waar zij echt behoefte aan heeft. Wees bovendien de man die wéét dat hij die behoefte kan bevredigen.
 • Wees de man die zijn partner niet als ‘slet' labelt: wees de man die haar niet veroordeelt voor haar seksualiteit. Het type man met wie ze eindelijk haar barrière kan laten zakken, en eindelijk open en geil mag zijn… Dat doet de man door zelf in de dominante rol te durven stappen en de vrouw haar rugzak van schaamte te helpen af te doen.
 • De man die de seksualiteit van de vrouw accepteert en naar zich toe roept – zodat ze het eindelijk ook mag laten zien: “Je hebt een erotische en kinky kant die je alleen bij de juiste vent laat zien.”
 • De man die seksuele taboes doorbreekt, de seksuele behoeftes en verlangens van zichzelf en zijn partner erkent en blootlegt – zodat ze uitgesproken en nageleefd kunnen worden. Wees dus de man die het seksuele wezen uit zichzelf en zijn partner haalt. Die jullie openlijk over seks kan laten praten – helder kunnen articuleren wat jullie wel en niet willen en wat jullie diepste seksuele wensen en noden zijn.
 • Deze man weet hoeveel ze aan seks denkt – en hoe graag ze het wil – en bevestigt dit aan haar wanneer ze opgewonden is. Hij ontmaskert haar en heeft door dat ze goed kan spelen dat ze geen seks wil, terwijl hij weet wat voor erotisch wezen ze eigenlijk is.
 • De man die dwars door haar persona's heen kijkt, oogcontact aanhoudt en ondertussen lacht met een blik van: “Ik weet je geheim…”
 • Wees het ‘ongetemde', krachtige, seksuele, beest met classy erotische opmerkingen.
 • Een man die goddelijk geil is. Een man die geil wordt van de vrouw. Niet een man die iedere vrouw direct al verlangt voordat er ook maar iets is gebeurd.
Hierna lezen:  314 Beste Complimenten Ooit! Voorbeelden (Lijst!) [Update 2024]

Op jouw succes!